به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست خبری آیین اختتامیه سومین جشنواره «پاسخ برتر»، سهشنبه ۱۸ دی ماه در مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه در قم برگزار شد.
حجتالاسلام نصرالله درویشی دبیر سومین جشنواره «پاسخ برتر»، پاسخگویی به شبهات را امری ضروری و مهم برشمرد و گفت: در هر جامعهای یک نظام ارزشی حاکم است که این نظام فکری همواره در معرض آسیبهایی از جنس آسیبهای فکری از ناحیه افرادی قرار میگیرد که برای جلوگیری از رشد اندیشه و فرهنگ نظام حاکم بر جامعه اقدام به القای شبهات میکنند. در این میان، فرهیختگان و دلسوزان جامعه نیز تلاش میکنند که اولاً مانع بروز و ظهور این چالشها شوند و در قدم بعد اگر شبههای ایجاد شد، در مقام رد آن قرار بگیرند.
دبیر سومین جشنواره «پاسخ برتر» با ابیان اینکه یکی از بخشهای پررنگ رسالت حوزههای علمیه، دفاع از نظام فکری و ارزشی حاکم بر جامعه و آحاد مردم و ترویج آن است، گفت: همواره افرادی در صدد القای شبهه بر نظام ارزشی حاکم بر جامعه که برگرفته از احکام اسلام است بودهاند. واکاوی تاریخچه شبهات نیز نشان میدهد از زمان شکلگیری نظام فکری جامعه شبهه وجود داشته و همیشه هم دغدغهمندان در صدد پاسخ به آن بودهاند.
حجتالاسلام درویشی با اشاره به اینکه فرآیند پاسخگویی به شبهات به عنوان یک میراث به دست ما رسیده است و همه دلسوزان میخواهند مانع از آسیب به نظام فکری جامعه شوند، گفت: جشنواره «پاسخ برتر» نیز با هدف شناسایی، معرفی، تجلیل از افراد، چهرهها، مراکز و آثار برتر در عرصه مواجهه با شبهات راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه جشنواره «پاسخ برتر» امسال به ایستگاه سوم خود رسیده است، گفت: رسالت مرکز پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه در طول دو دهه و نیم فعالیت آن رصد فضای شبهات و تولید پاسخ مناسب به شبهات بوده که جشنواره «پاسخ برتر» بخشی از این فعالیت است.
آیتالله العظمی نوری همدانی چهره شاخص جشنواره سوم
حجتالاسلام درویشی با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره یک چهره شاخص در عرصه پاسخگویی به شبهات معرفی خواهد شد، گفت: آیتالله العظمی نوری همدانی بیش از ۷۰ سال در عرصه پاسخگویی به شبهات فعالیت کردهاند. ایشان از دهههای ۳۰ و ۴۰ جلسات پاسخ به شبهات را در مساجد قم راهاندازی کردند. امسال از ایشان به عنوان چهره شاخص جشنواره سوم پاسخ برتر تجلیل خواهد شد.
دبیر سومین جشنواره «پاسخ برتر»، یکی از عرصههای شبهه را شبهات الحاد معاصر دانست و گفت: با توجه به پیشرفتهای علمی که به وجود آمده است، جریاناتی در بستر رشد علوم اقدام به القای شبهه علیه خداباوری کردهاند. در جشنواره «پاسخ برتر» اهتمام ویژهای به آثار و افراد فعال در عرصه پاسخگویی به شبهات الحاد شده است.
دکتر مهدی گلشنی چهره شاخص عرصه تولید ادبیات پاسخ به شبهات الحاد
وی افزود: در این دوره، از دکتر مهدی گلشنی به عنوان چهره شاخص در عرصه تولید ادبیات در پاسخ به شبهات الحاد تجلیل میشود. ایشان سالهای طولانی در فضای تولید محتوا برای پاسخ به شبهات الحاد فعال بوده و بسیاری از اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی فعال در عرصه پاسخ به شبهات الحاد از شاگردان آقای گلشنی بودهاند.
حجتالاسلام درویشی گفت: گاهی شبهات وارد فضای جامعه میشوند و ما پاسخ میدهیم اما گاهی اجازه ورود به فضای جامعه را پیدا نمیکنند و اگر هم وارد شوند به نحوی پاسخ میگیرند که شبهات جدید در آن عرصه نیز پیشاپیش پاسخ خود را میگیرند. این رویکرد تهاجمی پاسخ به شبهات است.
تجلیل ویژه از شخصیت علامه طباطبایی (ره)
وی با اشاره به اینکه رویکرد تهاجمی در مواجهه به شبهه، بخش ویژه جشنواره «پاسخ برتر» است، گفت: یکی از آن چهرهها علامه طباطبایی (ره) هستند. ایشان یک نظام فکری ایجاد میکرد که باعث میشد شبهات از اساس و بنیاد حل شوند، لذا امسال از علامه طباطبایی (ره) به عنوان کسی که در مواجهه با شبهات رویکرد تهاجمی داشتند، در بخش ویژه جشنواره تجلیل میکنیم.
حجتالاسلام درویشی افزود: جشنواره «پاسخ برتر»، هر آن چیزی که حول پاسخ برتر باشد را مورد توجه قرار میدهد یعنی کسی که بتواند یک روش پاسخگویی برتر ایجاد کند و یا کسی که از ظرفیت رسانه به نحوی بهره ببرد که پاسخ به شبهات را منتقل کند مورد توجه خواهد بود.
دبیر سومین جشنواره «پاسخ برتر» خاطرنشان کرد: هم مخاطب و هم ابزار و روش و محتوا و نوع کنشگری و همه آن چیزی که حول ایجاد و ترویج یک پاسخ میتواند مورد شناسایی قرار بگیرد، مورد توجه و اهتمام این جشنواره است.
حجتالاسلام درویشی با بیان اینکه تجلیل از چهرههای فعال عرصه پاسخگویی به شبهات و کسانی که با سخنرانی و تربیت شاگرد و امثال آن در این عرصه کنشگری دارند، از بخشهای دیگر جشنواره «پاسخ برتر» است.
دبیر سومین جشنواره «پاسخ برتر» گفت: بخش تجلیل از مراکز مختلفی که بخشی از رویکرد خود را به عرصه پاسخ به شبهه اختصاص دادهاند، از بخشهای دیگر این جشنواره است.
حجتالاسلام درویشی با اشاره به آثار پژوهشی شامل کتاب، پایاننامه، مقاله؛ آثار چندرسانهای و آثار ادبیهنری شامل شعر، داستان و هنر تجسمی، به عنوان بخشهای دیگر جشنواره «پاسخ برتر» نام برد و گفت: بخش بینالملل جشنواره نیز از چهرهها و مراکز برتر پاسخگو به شبهات در عرصه بینالملل تجلیل خواهد شد.
ارسال بیش از ۱۴۵۰ اثر به جشنواره سوم
دبیر سومین جشنواره «پاسخ برتر» در مورد تعداد آثار دریافتی دبیرخانه این جشنواره نیز گفت: حدود ۸۰۰ اثر پژوهشی، ۳۰۰ اثر ادبیهنری و ۱۵۲ اثر چندرسانهای دریافت شده است که در مراسم اختتامیه از ۳۰ اثر برتر این دوره تجلیل خواهد شد.
آیتالله شبزندهدار سخنران ویژه اختتامیه
وی گفت: آیین اختتامیه سومین جشنواره «پاسخ برتر» به همراه تجلیل از منتخبان عرصه پاسخگویی به شبهات، چهرههای فعال و مراکز برتر در این عرصه، با پیام آیتاللهالعظمی نوری همدانی و سخنرانی آیتالله شبزندهدار دبیر شورای عالی حوزههای علمیه روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه از ساعت ۱۰ صبح در سالن همایش مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار میشود.
حجتالاسلام درویشی در پایان با تاکید بر اینکه جشنواره «پاسخ برتر» در پی تبدیل پاسخگویی به شبهات به گفتمان است، گفت: بنای ما حفظ و حراست از نظام ارزشی و فکری حاکم بر جامعه است که مبتنی بر اندیشه دینی و نظام اخلاقی ماست. نهادینه ساختن گفتمانِ پاسخگویی به شبهات لازمه این کار است.
انتهای پیام