به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمیدرضا حسن آبادی، مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در نشست خبری سومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان که امروز برگزار شد، گفت: دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان وزارت علوم یکی از واحدهای استراتژیک سازمان امور دانشجویان و به عبارتی متولی کارکردهای مربوط به سلامت دانشجویی در حوزههای مختلف است.
حسن آبادی اضافه کرد: دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی به دو بخش سلامت جسم و سلامت روان تقسیم میشود، در بخش اول بهداشت، تغذیه، ایمنی و محیط زیست دنبال میشود و در بخش سلامت روان، مشاوره تحصیلی، مشاوره بهداشت و روان، مددکاری، مداخلات روانشناختی، ازدواج و برنامههایی که به جلوگیری از رفتارهای پرخطر منجر میشود را پیگیری میکند. مقام معظم رهبری بارها به بحث پیشگیری اشاره کرده و آن را از نیازهای اولیه هر واحد و دستگاه عنوان کردهاند.
وی ادامه داد: برنامههای گوناگونی در دفتر مشاوره پیگیری میشود که یکی از آنها جشنواره سلامت دانشجویان است که از سال ۱۴۰۱ آغاز به کار کرد.
مدیر کل دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: دوره اول این جشنواره با هدف ارتقا سطح سواد سلامت دانشجویان به صورت ملی و جشنواره دوم در سطح بین المللی برگزار شد.
وی افزود: سومین جشنواره از زمستان سال جاری آغاز شده و تا پاییز ۱۴۰۴ به پایان میرسد و شعار آن سلامت و مسئولیت پذیری است.
حسن آبادی ادامه داد: اهداف جشنواره در ۶ بخش است که شامل اجتماعی سازی سلامت، افزایش پویایی نشاط و تحرک در محیط دانشگاه، آشنایی بیشتر مسئولان با استعدادها و ظرفیتهای دانشجویی، اصلاح رفتارهای فردی و اجتماعی دانشجویان در حوزه سلامت، کشف ایدههای نو در حوزه سلامت و حرکت دادن ایدههای نو و تبیین ضرورت حمایت در حوزه سلامت از جنبههای علمی، اجتماعی و فرهنگی میشود.
وی یادآور شد: کمیته اجرایی این جشنواره برای تحقق اهداف آن تلاش کرد که هم سازمانهای مربوط را درگیر کند و هم دانشجویان را مشارکت دهد. این جشنواره در ۵ بخش فضای مجازی، تولیدات رسانهای، هنرهای تجسمی، ایدهها و تجارب نواورانه، آموزش و پژوهش و فناوری است.
مدیر کل دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان در ادامه افزود: در سالهای اخیر تعداد دانشجویان بین الملل در کشور افزایش یافته و ضرورت دارد که اقدامات بیشتری در خصوص سلامت جسم و روان این دانشجویان صورت گیرد.
دو واحد درسی مهارتهای زندگی دانشجویی از سال ۱۴۰۴ الزامی میشود
وی با اشاره به دو واحد درسی مهارت زندگی که در دانشگاهها ارائه میشود، گفت: دو واحد درسی مهارت زندگی به عنوان درس الزامی برای ورودیهای جدید و سال اول ارائه میشود محتوای دروس باید بازنگری و مهارتهای واقعی زندگی دانشجویی باید تدریس شود که از سال ۱۴۰۴ این درس اجباری خواهد بود.
حسن آبادی با اشاره به خدمات مشاوره در ایام امتحانات گفت: براساس یک طرح جدید که به صورت سراسری اجرا خواهد شد مراکز مشاوره سراسر کشور آمادگی دارند که از ساعت ۶ بعد از ظهر تا ۱۲ شب به صورت آنکال به سئوالات دانشجویان پاسخ دهند این طرح از ۲۰ دی شروع شده و تا ۲۰ بهمن ماه ادامه خواهد داشت و تمام دانشجویان میتوانند از این خدمات استفاده کنند این طرح توسط مرکز مشاوره دانشگاه شاهد اجرایی شده است.