شناسهٔ خبر: 70690887 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اختصاص مستقیم عوارض شهرداری‌ها به حساب آموزش و پرورش

رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به افزایش درآمد شوراهای آموزش‌وپرورش به ۱۴ هزار میلیارد تومان گفت: سهم آموزش‌وپرورش از عوارض شهرداری‌ها مستقیم به حساب این وزارتخانه واریز خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد محمودزاده؛ رئیس سازمان مدارس غیردولتی، در نشست خبری با رسانه‌ها اظهار کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سرمایه کشور، نیروی انسانی است که امروز در کلاس‌های درس در حال تربیت هستند.

وی با اشاره به قانون شوراهای آموزش و پرورش، افزود: این قانون که در سال 1372 به تصویب رسید، با هدف تحقق مشارکت و نظارت مردم در آموزش و پرورش، بهره‌گیری از تمام امکانات و منابع و ارتقای کیفیت این وزارتخانه تدوین شده است. در جلسات شوراهای آموزش و پرورش، استاندار، شهردار، رئیس سازمان برنامه و بودجه و دیگر مسئولان حضور دارند و برای تقویت آموزش و پرورش همکاری می‌کنند.

توجه بی سابقه رئیس جمهور به مدارس دولتی

محمودزاده خاطرنشان کرد: از سال گذشته بخشی از قانون شوراها تغییراتی داشته و در دولت چهاردهم شاهد حضور بی‌سابقه رئیس‌جمهور در جلسات آموزش و پرورش و مدارس هستیم که نشان‌دهنده دغدغه‌مندی دولت نسبت به مسائل این حوزه است.

چالش‌ها و نیازهای آموزش و پرورش

وی تصریح کرد: در آموزش و پرورش، بخش‌هایی مانند فضا، تجهیزات و نیروی انسانی را داریم، اما این مسائل در برخی موارد مانع ورود به بخش برنامه‌ریزی می‌شوند. برای حل این مشکلات، نیازمند کمک سایر نهادها هستیم.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی از برگزاری همایش شوراهای آموزش و پرورش در تاریخ 24 دی 1403 خبر داد و گفت: بر اساس قانون شوراها، حمایت از آموزش و پرورش در بخش‌های اداری، مالی، عمرانی و آموزشی مورد تأکید قرار گرفته است. از این میان، بخش عمرانی و مالی 55 درصد و بخش آموزشی 15 درصد قوانین را شامل می‌شوند. همچنین آیین‌نامه اجرایی قانون شوراهای آموزش و پرورش و ماده 13 این قانون اصلاح و برای اجرا ابلاغ شده است.

محمودزاده در پاسخ به این سؤال که چرا شوراهای آموزش و پرورش ذیل سازمان مدارس غیردولتی قرار دارند، بیان کرد: این شوراها بر مشارکت تأکید دارند و در سازمان مدارس غیردولتی، بخش توسعه مشارکت‌ها فعال است.

اصلاح ماده 13 قانون شوراهای آموزش و پرورش

وی افزود: در آیین‌نامه اجرایی، تکالیف سایر دستگاه‌ها مشخص شده است. برخی از این دستگاه‌ها مانند وزارت علوم، وزارت کار و سازمان اداری و استخدامی وظایفی داشتند که به دلیل شفاف نبودن آیین‌نامه‌ها عملیاتی نشده بود؛ از جمله تأمین فضاهای آموزشی و پرورشی در طرح‌های مسکن ملی. اکنون این موارد شفاف شده و با دستگاه‌ها جلساتی برگزار کرده‌ایم تا این تکالیف را عملیاتی کنند.

عوارض شهرداری مستقیم در حساب آموزش‌وپرورش

رئیس سازمان مدارس غیردولتی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه باید یک درصد سود شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به دولت را در بودجه پیش‌بینی و به اعتبارات تملک دارایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کند. این امر موجب رشد چشمگیر درآمدهای این وزارتخانه خواهد شد. به عنوان مثال، درآمد آموزش و پرورش از 3 هزار میلیارد تومان در سال 1401 به 14 هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است. همچنین پرداخت عوارض به حساب شهرداری ممنوع شده و مقرر شده است این عوارض مستقیماً به حساب آموزش و پرورش واریز شود.

بررسی کیفیت آموزش در شوراهای استانی

محمودزاده با اشاره به وظایف شوراهای آموزش و پرورش در بررسی کیفیت آموزش استان‌ها، افزود: در استان‌هایی که معدل دانش‌آموزان پایین است، این موضوع در شورای آموزش و پرورش بررسی و برای آن برنامه‌ریزی می‌شود.

انتهای پیام/