شناسهٔ خبر: 70690464 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

وزارت خارجه به دنبال آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور، دیپلماسی سران را دست کم نگیرد، اظهار داشت: وزارت خارجه در حال انجام اقداماتی است تا از طریق دیگر بازیگران بین المللی، مشکلات بازگشت ارزهای ایران از محل فروش محصولات پتروشیمی و نفتی را حل کند.

صاحب‌خبر -

عباس گلرو با اشاره به نقاط قوت دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی، گفت: سیاست خارجی یک حوزه سیال و با فراز و فرودهایی برای همه بازیگران است. جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر فارغ از اینکه چه دولت هایی بر سر کار آمدند، بحث چند جانبه گرایی را دنبال کرده است. یعنی ما به سمت بلوک بندی‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی، رفتیم که در عصر حاضر با رویکرد کارکرد گرایانه می تواند منافع ملی ما را دنبال کند. اجلاس شانگهای، بریکس و تمدید تجارت آزاد ایران با اتحادیه اوراسیا و اجلاس گروه D۸، می تواند بخشی از تهدیدات را خنثی و منافع کشور را تامین کند که این موارد جزو موفقیت های دولت بوده است.

وی افزود: با توجه به اینکه آقای پزشکیان در شرایطی که منطقه با چالش های امنیتی رو به رو است، روی کار آمد، لذا مدیریت کردن سیاست خارجی، نیاز به هوشمندی دارد که امیدواریم آقای عراقچی که سکان دار دستگاه دیپلماسی هستند، در این زمینه موفق عمل کند.

نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدامات دولت برای تامین ارز خارجی، اظهار داشت: یکی از اقدامات دولت این است که در حوزه تامین ارز خارجی برای تقویت و ارتقاء بُعد اقتصادی کشور و کاهش نرخ ارز، اقداماتی را انجام دهد؛ ما در کشورهای همسایه ارزهای بلوکه شده ای داریم که بخشی از آنها در قالب تهاتر و بخشی هم در قالب اجرای پروژه‌های زیرساختی، در حال عملیاتی شدن است؛ اما وزارت خارجه در حال انجام اقداماتی است تا از طریق دیگر بازیگران بین المللی، مشکلات بازگشت ارزهای ایران از محل فروش محصولات پتروشیمی و نفتی را حل کند.

وی در توصیه ای به رئیس جمهور برای تقویت حوزه دیپلماسی کشور، گفت: شخص رئیس جمهور دیپلماسی سران را دست کم نگیرد و ارتباطات رئیس جمهور با روسای جمهور منطقه و همتایانش بسیار مهم است؛ طبیعتا این مساله می‌تواند بخشی از فشارهایی که متراکم شده همچنین توطئه بازیگران مخرب را خنثی کند. ما معجزه ارتباط گیری های سران با سران را در طول تاریخ بعد از انقلاب که توانسته بسیاری از گره ها را باز کند را دیده ایم که در ارتباط به شورای همکاری خلیج فارس تجربه شد.

گلرو در پایان خاطرنشان کرد: «دیپلماسی» هوشمندی و یک نوع به کارگیری سلیقه ذاتی در شخص کارگزار اعم از رئیس جمهور و یا وزیر خارجه است و باید این فرایندها در نظر گرفته شود تا بتواند دوستی و همپیمانی را تامین کند؛ در تئوری روابط بین الملل خوانده ایم که سطوح تصمیم گیری بر اساس «فرد» و «سیستم» است و قطعا فرد می تواند بسیار موثر عمل کند؛ شاید یک سیستم، سیاستی را داشته باشد و بر مبنای آن تصمیمی را به صورت جمعی اتحاذ کند اما یک فرد می تواند با هنرمندی خودش منافعی را محقق کند و امیدواریم دولت آقای پزشکیان بتواند در این زمینه موفق شود.