شناسهٔ خبر: 70687680 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آخرین وضعیت ‌محلات الحاقی جدید تبریز‌

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: امروزه محلات الحاقی جزئی از محلات شهر تبریز شده‌اند و الزامات شهری‌بودن در این محلات باید رعایت شود.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، آخرین وضعیت در محلات الحاقی جدید تبریز و گزارش عملکرد مناطق ده‌گانه شهرداری تبریز در این خصوص، در جلسهٔ کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، گزارش و بررسی شد.

روح‌الله دهقان‌نژاد، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: در سال‌های اخیر با مسئلهٔ الحاق محلات به محدوده شهر تبریز مواجه بوده‌ایم که اکنون به عنوان محلات شهر تبریز شناخته می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه این محلات پس از الحاق به محدوده شهری با برخی مسائل و چالش‌ها مواجه بوده‌اند، گفت: این محلات الحاقی ناگزیر از مواجهه با برخی مسائل بوده است چراکه در گذشته به‌عنوان یکی از محلات روستایی شناخته می‌شدند و امروز در محدودهٔ بافت شهری تعریف می‌شوند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، تأکید کرد: باتوجه به این‌که امروزه این محلات، در محدودهٔ بافت شهری تعریف می‌شوند، جزئی از محلات شهر تبریز شده‌اند و الزامات شهری‌بودن در این محلات باید رعایت شود.

دهقان‌نژاد با تأکید بر اینکه ارائهٔ خدمات شهری و دیگر مسائل به این مناطق به‌صورت اصولی انجام شود، ادامه داد: مسئلهٔ حمل‌ونقل و نام‌گذاری معابر این محلات و دیگر خواسته‌های اهالی و ضروریات شهری در این محلات باید پیگیری شود. 

وی با اشاره به اینکه برخی مناطق در محلات الحاقی، هنوز تحویل شهر تبریز نشده است، گفت: در مناطق 9، شش و هفت شاهد محلات الحاقی هستیم که ضرورت دارد خدمات شهری به این مناطق، بالسویه ارائه شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: مجموعه حق و تکلیف درخصوص محلات الحاقی مطرح است و شهروندان حقوق و تکالیفی دارند.

دهقان‌نژاد، ادامه داد: مدیریت شهری اصولا به تکالیف خوب عمل می‌کند اما هنوز برخی مناطق تعیین‌تکلیف نشده‌اند و مسائل زیست‌محیطی در این مناطق مطرح است که باید به حقوق اولیهٔ شهری‌شدن شهروندان نیز رسیدگی شود.

وی، گفت: خدمات شهری باید براساس‌ منطقه ارائه شود و خدمات شهری از نام‌گذاری آغاز شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به این‌که اکنون، فصل بودجه است، گفت: تمهیدات برای شهری‌شدن این مناطق باید انجام شود و به این محلات رنگ‌وبوی شهری داده شود.

دهقان‌نژاد با تأکید بر اینکه ساخت‌وسازهای شهری باید امن و تخصصی باشند، گفت: ساخت‌وسازهای امن و تخصصی آینده شهر را تضمین خواهند کرد و دغدغه مدیریت شهری باید ایجاد شهر امن از باب آسایش و رفاه و انسان‌محور باشد.

در ادامه، علی راستی، نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه باید توجه جدی به محلات الحاقی شود، گفت: محلات الحاقی در صورتی که مورد توجه و نظارت در حوزهٔ ساخت‌وسازها و دیگر چالش‌های شهری نباشند، تبدیل به حاشیه شهر خواهند شد که ورود جدی به ساخت‌وسازهای غیرمجاز در این محلات ضرورت دارد.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان و مدیریت شهری، گفت: عدم ارائهٔ خدمات توسط دستگاه‌های خدمات‌رسان مانع از ساخت‌وسازهای غیرمجاز خواهد بود.

در ادامه، روح‌الله رشیدی، دبیر کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه سهم محلات الحاقی با نیازسنجی مستقل باید مشخص شود، گفت: نیازهای محلات الحاقی در حوزهٔ شهرسازی، خدمات و عمران در ردیف بودجه باید مشخص شود و در گزارش‌دهی به صورت مستقل ارائه شود.

وی با تأکید بر اینکه مسائل ترافیکی محلات الحاقی نیازمند کار کارشناسی است، گفت: در خدمات محله‌ای نیز چالش‌هایی مطرح است و وضعیت این محلات الحاقی، از نظر برنامه بودجه‌ای، مطلوب نیست.

دبیر کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه کارکرد آناخاتون صرفا به عنوان یک محله نیست، گفت: از محله آناخاتون به‌عنوان مسیر زباله‌گاه استفاده می‌شود که برای اهالی این منطقه آسیب‌زا خواهد بود.

انتهای پیام/.