شناسهٔ خبر: 70683655 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

هیئت به مثابه مدرسه اقتصادی؛ هیئتی که دوره‌های مشاوره اقتصادی برگزار می کند

هیئت انصار ولایت یزد در حوزه اقتصادی، علاوه بر تولیدات بسیاری که دارد، دوره‌های مشاوره اقتصادی با حضور تولیدکنندگان نیز برگزار می کند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: در سالیان اخیر راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک و خانگی و تأثیر و نقش آنها در سرانه درآمد خانواده‌ها و تولید ناخالص ملی، به یکی از مباحث جالب توجه در حوزه کارآفرینی و اشتغال تبدیل شده است. اخیراً انجام فعالیت‌های ویژه در راستای درآمدزایی برای هیئت‌ها رونق گرفته است و از این رو توجه به آن بسیار مورد اهمیت است. هدف از این اقدامات ایجاد تجربه‌ای بدیع از هم‌افزایی مومنانه و نهادینه سازی فرهنگِ مشارکت در سطوح مختلفِ تشکل‌های فرهنگی کشور است.

یزدی‌ها در اقتصاد، آدم‌های کاربلدی هستند و خیلی از تجار بزرگ و متدین کشور، اهل این شهر کویری‌اند. چند شرکت بزرگ تولید کالای باکیفیت و صادراتی ایران عزیزمان هم در استان و شهری حضور دارند که به «دارالعباده» معروف است.

یزد از دیرباز به نام حسینیه ایران معروف است. در ماه محرم برنامه‌های متنوعی در یزد برگزارمی شود و بسیاری از گردشگران خارجی برای مراسم تاسوعا و عاشورا حسینی به این استان سفر می‌کنند. روضه‌خوانی، دسته‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی، تعزیه‌خوانی، نخل‌برداری، جوش‌حلقه و طبخ آش نذری از مهمترین مراسم‌های است که ماه محرم در استان یزد برگزار می‌شود. همچنین از معروف‌ترین هیئت این شهر می‌توان هیئت فهادان، علقمه، خلف باغ، باغ گندم، بعثت، خرمشاه، گنبدسبز، پنبه کاران و مسجدجامع را نام برد.

در ماه محرم برنامه‌های متنوعی در یزد برگزارمی شود و بسیاری از گردشگران خارجی برای مراسم تاسوعا و عاشورا حسینی به این استان سفر می‌کنند

بروبچه‌های هیئت انصار ولایت یزد هم افراد خوش‌فکر و صاحب‌سلیقه‌ای در زمینه اقتصاد هیئت هستند و بی‌دلیل نیست که مهرواره هوای نو از آنان تقدیر می‌کند.این هیئت به دست جمعی از جوانان متدین یزدی در دهه ۷۰ راه‌اندازی می‌شود که در ابتدا جلسه قرآن و توسل داشتند. البته خواندن آثار استاد شهید مطهری و تحلیل مباحث و دیدگاه‌های حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری هم از کارهای اصلی آنان بود که از هیئت محبین‌الائمه قم یاد گرفته بودند.

آن‌ها در نهایت در سال ۱۳۷۶ هیئت انصار ولایت یزد را تأسیس کردند. بنیانگذار اصلی هیئت هم، روحانی کم‌نام و نشانی به نام حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد بود که تأسیس این هیئت را به اتفاق جمع دیگری از جوانان به سرانجام رساند. آن‌ها ابتدا از مسجد کوچکی به نام مبارک حضرت موسی بن جعفر (ع) شروع کردند، سپس به آستان مقدس امامزاده جعفر (ع)، بعد به مسجد ارک و سپس به مسجد جامع یزد و در نهایت در حسینیه صاحب الزمان (عج) محمودآباد خیمه زدند.

با این همه، هیئت انصار ولایت یزد، جا و حسینیه‌ای از خود ندارد و همواره تلاش کرده تا محیط‌های دینی و مهم را محل برگزاری مجلس خود قرار دهد. آن‌ها وقتی کرونا تشریف نحسش را آورد به تمام میدان‌های شهر و حسینیه‌ها و مساجد سر زدند و در آن‌ها مجلس گرفتند. چون رویه‌شان این بود که مجالس سیار داشته باشند تا با اقشار بیش‌تری ارتباط برقرار کنند.

این هیئت در حوزه اقتصادی، علاوه بر تولیدات بسیاری که در موضوعات فرهنگی دارد، مانند سربند، کتابچه، قاب عکس، تندیس و… و همچنین برپایی دوره‌های مشاوره اقتصادی با حضور تولیدکنندگان قدرتمند و موفق که عضو هیئت هستند و یا فارغ‌التحصیلان دانشگاه امام صادق (ع)، اخیراً برنامه ایجاد مدرسه اقتصادی را برای بزرگسالان و کودکان و نوجوانان در دستور کار دارد. بخش کودک و نوجوان این مدرسه در قالب «مدرسه بهشت» هیئت طراحی و برنامه‌ریزی می‌شود. در این مدرسه، سرفصل‌های اقتصادی و راهکارهای ورود به عرصه اقتصاد براساس نیاز اقشار مختلف به آنان آموزش داده می‌شود.

در حوزه اشتغال‌زایی هیئت در مجموعه بهشت، دو مدرسه و دو مهد دارد و توانسته برای بیش از ۳۰ نفر اشتغال‌زایی کند. در قرارگاه شهید آوینی هم که مربوط به امور رسانه‌ای هیئت است، توانسته برای دو نفر شغل درست کند. در هیئت هم مجموعاً پنج نفر اشتغال مستقیم دارند؛ یعنی در مجموع این هیئت برای ۳۸ نفر کار فراهم کرده است.

هرچند این هیئت، کار اقتصادی مستقیم ندارد، اما هیئت در یک کترینگ برای توزیع غذای بیرون‌بر سرمایه‌گذاری کرده است. در کارهای اقتصادی میان‌دوره هم هیئت سرمایه‌گذاری با اعضای خود دارد تا نذورات مردم راکد نماند و جریان پیدا کند.