شناسهٔ خبر: 70681874 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

نگرانی‌ها از شیوع گسترده بیماری شبه‌آنفلوآنزا در میان کودکان چینی

این بیماری تنفسی که در اثر ویروس «متاپنومو انسانی» (HMPV) ایجاد می‌شود، علائمی شبیه به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا در فرد ایجاد می‌کند. این بیماری می‌تواند با گذشت زمان خطرات بیشتری ایجاد کرده و منجر به عوارض جدی‌تری مانند برونشیت یا ذات‌الریه به ویژه در میان افراد مسن، کودکان خردسال و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند شود.

صاحب‌خبر -

کارشناسان نسبت به خطر بروز همه‌گیری در پی شیوع یک بیماری تنفسی در کشور چین هشدار داده‌اند.

به گزارش یورونیوز، این بیماری تنفسی که در اثر ویروس «متاپنومو انسانی» (HMPV) ایجاد می‌شود، علائمی شبیه به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا در فرد ایجاد می‌کند.

این بیماری می‌تواند با گذشت زمان خطرات بیشتری ایجاد کرده و منجر به عوارض جدی‌تری مانند برونشیت یا ذات‌الریه به ویژه در میان افراد مسن، کودکان خردسال و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند شود.

متاپنوموی انسانی متعلق به همان خانواده «ویروس سین‌سیشیال تنفسی» (RSV) بوده و از سال ۲۰۰۱، زمانی که برای اولین بار در هلند شناسایی شد، شناخته شده است. شیوع این بیماری معمولاً در فصل‌های سرد سال بیشتر است.

چرا این بیماری بار دیگر در اخبار مطرح شده است؟

طبق اعلام مقامات محلی در چین، در روز‌های اخیر موارد ابتلا به این بیماری به‌ویژه در میان کودکان در شمال این کشور در حال افزایش بوده است.

مرکز کنترل بیماری چین از مردم خواسته است که اقدامات احتیاطی در زمینه بهداشت و سلامت انجام دهند. با این حال این مرکز ادعا‌های مربوط به بیمارستان‌های اشباع‌شده و ترس از یک همه‌گیری مشابه کووید-۱۹ را رد کرده است.

چه کسانی در معرض خطر بیشتری هستند؟

این بیماری می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی‌تری مانند برونشیت و ذات‌الریه در افراد مسن، کودکان بسیار خردسال و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شود.

کارشناسان می‌گویند چالش این است که در حال حاضر کار زیادی نمی‌توان در مورد آن انجام داد، جز اینکه مردم را آگاه کرد تا از این طریق انتقال ویروس کاهش یابد.

برای ویروس متاپنوموی انسانی هنوز واکسن یا داروی ضدویروس خاصی وجود ندارد، هرچند برخی واکسن‌ها در دست توسعه هستند.

چقدر باید نگران باشیم؟

این بیماری مانند کووید-۱۹ نیست، زیرا ویروس متاپنوموی انسانی چندین دهه است که وجود دارد و سطحی از ایمنی در جمعیت جهانی به دلیل عفونت‌های گذشته موجود است.

کووید-۱۹ یک بیماری جدید بود که قبلاً هرگز انسان‌ها را آلوده نکرده بود، و همین موضوع باعث گسترش آن در سطح همه‌گیری شد.

پروفسور گریفین در این باره می‌گوید: «من فکر نمی‌کنم این ویروس لزوماً باعث یک همه‌گیری شود، اما افزایش موارد و تأثیری که می‌گذارد قابل توجه است.»

نگرانی‌ها از شیوع گسترده بیماری شبه‌آنفلوآنزا در میان کودکان چینی

چقدر این بیماری تنفسی جدی است؟

علائم ویروس متاپنوموی انسانی مشابه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا است و به گفته دکتر ژاکلین استفنز، این ویروس یکی از چندین ویروسی است که اغلب تحت تعریف کلی «سرماخوردگی معمولی» قرار می‌گیرد.

این ویروس، برخلاف کووید-۱۹ یا آنفلوآنزا، جزو بیماری‌های «قابل گزارش» نیست.

خانم استفنز گفت: «بسیاری از ویروس‌های دیگر نیز وجود دارند که جزو بیماری‌های قابل گزارش نیستند، زیرا بسیار شایع هستند و بسیاری از افراد به آنها مبتلا می‌شوند. آنها چند روز حال ما را بد می‌کنند، اما اگر استراحت کنیم و چند روز ریکاوری کنیم بهتر می‌شویم.»

چرا موارد شناسایی این بیماری بیشتر شده است؟

کارشناسان به نشریه گاردین گفته‌اند که افزایش آشکار موارد ابتلا به‌ای بیماری احتمالاً تا حدی به دلیل استفاده از فناوری‌های جدید است که امکان شناسایی و تشخیص آسان‌تر ویروس را فراهم کرده است.

دکتر ژاکلین استفنز، مدرس ارشد بهداشت عمومی در دانشگاه فلایندرز استرالیا، گفت: «وقتی اصطلاح ویروس متاپنومو انسانی را می‌شنوید، کمی ترسناک به نظر می‌رسد. اما همه افراد بسیار هوشیار هستند و فکر می‌کنم ما اکنون نسبت به شیوع بیماری‌ها محتاط‌تر شده‌ایم.»

چه کار‌هایی برای مقابله می‌توان انجام داد؟

پروفسور گریفین در این باره می‌گوید: «من مطمئناً پیشنهاد نمی‌کنم که به محدودیت‌های شدید دوران کووید بازگردیم، اما ماندن در خانه، رعایت اصول بهداشتی هنگام سرفه و عطسه، و شستشوی دست‌ها در فصل زمستان بسیار مهم هستند.»

کارشناسان از مردم خواسته‌اند که هنگام بیمار بودن به محل کار نروند. آنها همچنین گفته‌اند که اگر مجبور هستید بیرون بروید، ماسک بپوشید تا از انتقال ویروس به دیگران، به‌ویژه افراد در معرض خطر، جلوگیری کنید.

برچسب‌ها: