شناسهٔ خبر: 70681519 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

وزیر خارجه آمریکا بر دفاع از سئول در برابر پیونگ‌یانگ تاکید کرد

سفر در اوج بحران سیاسی

دنیای‌اقتصاد: بلینکن در جریان سفرش به سئول، به رهبری موقت کره‌جنوبی اطمینان داد که از این کشور در مواجهه با چالش‌های جاری ناشی از کره‌شمالی حمایت خواهد کرد. به گزارش رویترز، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این رابطه گفت: «وزیر امور خارجه بر اعتماد ایالات متحده به قدرت پایدار ائتلاف ایالات متحده و جمهوری کره که محور صلح و رفاه در هند و اقیانوسیه است، تاکید کرد. او بر تعهد مستحکم ایالات متحده به دفاع از جمهوری کره (کره‌جنوبی) تاکید کرد.»

صاحب‌خبر -

در زمان انتشار این اظهارات، همزمان گزارش‌هایی از شلیک موشکی کره‌شمالی به گوش رسید. وزارت دفاع کره‌جنوبی پس از این نشست گفت: در تازه‌ترین نشانه از «تهدید مداوم» پیونگ‌یانگ برای امنیت این منطقه، کره‌شمالی یک موشک بالستیک میان‌برد شلیک کرد. براساس گزارش ان‌اچ‌کی ژاپن، این موشک احتمالا خارج از منطقه اقتصادی انحصاری این کشور فرود آمده است.

این اولین پرتاب کره‌شمالی در سال جاری میلادی است و تنها ۲هفته قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا انجام می‌شود. هم بلینکن و هم «چو تائه یول» همتای کره‌ای او در کنفرانس مطبوعاتی مشترکشان این پرتاب موشکی را محکوم کردند و دیپلمات ارشد واشنگتن، آن را «نقض قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل» خواند. آنتونی بلینکن به‌عنوان بخشی از سفری که از آسیا به اروپا و به‌عنوان وزیر امور خارجه انجام می‌شود، با «چوی سانگ موک» رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی در سئول ملاقات کرد. چوی، وزیر دارایی و دومین رهبر موقت کره‌جنوبی از زمان استیضاح «یون سوک یول» رئیس‌جمهور این کشور در ماه گذشته به‌دلیل اعلام حکومت نظامی است.

دادگاه قانون اساسی در حال بررسی نهایی کردن طرح استیضاح یون است. به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، آشفتگی سیاسی در سئول با همکاری نظامی فزاینده کره‌شمالی با روسیه همزمان است و کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی نیروهایی را برای پیوستن به جنگ در اوکراین فرستاده است. بر اساس بیانیه کره‌جنوبی، بلینکن و چوی در این دیدار درباره کره‌شمالی و همکاری میان آمریکا، کره‌جنوبی و ژاپن گفت‌وگو کردند. وزیر خارجه آمریکا در سئول همچنین گفت ایالات متحده معتقد است روسیه در ازای مشارکت نظامی پیونگ‌یانگ در جنگ با اوکراین، همکاری فضایی با کره‌شمالی را گسترش می‌دهد.