شناسهٔ خبر: 70674696 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

وضیعت برگزاری کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در جامعه المصطفی بررسی شد

چهارمین اجلاسیه کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره جامعةالمصطفی العالمیه با حضور حجت الاسلام والمسلمین عباسی و اعضای کمیته دستگاهی المصطفی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عابدی نژاد، معاون پژوهش المصطفی، ضمن خوشامدگویی به اعضای اجلاسیه، پیرامون سیاست ها و برنامه های کلان المصطفی در حوزه کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره توضیحاتی ارائه نمود.

در ادامه محسنی مدیرکل امور پژوهشی، گزارشی از کمیته دستگاهی جامعةالمصطفی ارائه کردد و اظهار داشت: این کمیته در سال ۱۳۹۰ به صورت رسمی تشکیل گردید و در سال ۱۳۹۶ با ترکیب جدید دور جدیدی از فعالیت را آغاز نمود.

وی با اشاره به برگزاری کارگروه های این کمیته در ۶ حوزه دانشی جامعةالمصطفی، اظهار داشت: از ابتدای دریافت مجوز تا کنون ۴ کرسی تخصصی تصویب و اجرا گردید و همچنین تا سال ۱۴۰۲، ده کرسی تخصصی در دست اقدام و به هیات حمایت ارسال شده است.

محسنی در ادامه با تاکید بر کرسی های ترویجی برگزار شده توسط مراکز جامعةالمصطفی، ادامه داد: بیشترین کرسی های ترویجی توسط مجتمع فقه و اصول، نمایندگی خراسان، مجتمع حکمت، مجتمع قرآن و حدیث، مجتمع بنت الهدی و… برگزار گردیده است.

وی سپس به ارائه پیشنهادهایی برای ارتقای کرسی ها در جامعةالمصطفی پرداخت و گفت: دریافت نمایندگی از هیات حمایت در استان قم برای کل دانشگاه های استان یکی از مطالباتی است که باید پیگیری شود.

تهیه سامانه کرسی ها، ضرورت برگزاری کرسی های ناظر به نیازهای موجود در عرصه بین الملل، انعکاس رسانه ای مناسب کرسی ها، برگزاری کرسی ها در قالب های متعدد زبانی، برگزاری کرسی های بین المللی با همکاری سایر مراکز علمی خارج از کشور، چابک سازی روند دریافت مجوز کرسی ها، ضرورت بازخوانی آیین نامه ها و قوانین، برگزاری کارگاه ها و کاروزی های مهارتی و…. از دیگر پیشنهادات مطرح شده توسط محسنی بود.

مدیرکل امور پژوهشی المصطفی در ادامه توضیحاتی پیرامون وظایف کارگروه های المصطفی از جمله دریافت مستندات ارائه دهنده، انجام داوری و برگزاری کرسی و نیز وظایف کمیته دستگاهی المصطفی ارائه و همچنین معیارهای تایید کرسی های ترویجی و مستندات لازم برای صدور گواهی این کرسی ها را تشریح نمود.

توانمندی علمی و جسارت، دو عنصر ضروری جهت ارائه نظریه علمی

در ادامه دکتر احمدی دبیر هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره کشور در سخنانی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۸۱ که ابلاغیه مقام معظم رهبری پیرامون برگزاری کرسی های نقد و بررسی و مناظره صادر گردید تا کنون، گفتمان بسیاری خوبی با زحمات دبیرخانه و هیئت حمایت و دانشمندان و فضلاء در این عرصه صورت پذیرفته است.

وی تربیت دانشجو، تولید علم و جهت دهی مسیر علمی را سه دستور اصلی رهبر انقلاب به دانشگاه ها برشمرد و اظهار داشت: تولید علم مهم ترین و سخت ترین گام است. در رژیم های گذشته مسیر طی شده به عقیم شدن افکار منجر گردید و امروز این افکار مجددا باید بارور شوند و یکی از بهترین مسیرها، مناظرات علمی است که ایده های جدید را تولید و محققان و دانشجویان را به سمت افکار جدید به حرکت در می آورد.

احمدی این گفتمان علمی را نیازمند آموزش و فرهنگ سازی دانست و گفت: نظریه پردازی یک مسیر نسبتا طولانی است و به سال ها ممارست و تلاش نیاز دارد. یک فرد عالم اسلامی اگر نظریه ای ارائه دهد، نظریه اش اسلامی خواهد بود. نظریه مانند فرزندی است که عمده ژن های والدین خود را به همراه دارد و اگر نظریه ای توسط یک محقق تولید می شود، پرتویی از صاحب آن را به همراه دارد. نظریه حاصل عمر علمی افراد است.

وی ارائه نظریه علمی را نیازمند دو عنصر توانمندی علمی و جسارت خواند و اظهار داشت: اگر عنصر جسارت وجود نداشته باشد یک نظریه توسعه نخواهد یافت و اگر عنصر توانمندی علمی در نظریه وجود نداشته باشد، جسارت علمی تنها به شبه علم منتهی می شود.

احمدی وظیفه کمیته های دستگاهی را تشخیص نیازهای علمی روز از یک جهت و شناسایی نظریات روز از سوی دیگر برشمرد و افزود: هم چنین شناسایی نظریه پردازان بالقوه نیز یکی دیگر از وظایف کمیته های دستگاهی است. این گروه باید با حمایت ها و برنامه ریزی ویژه رشد داده شوند.

همچنین در بخشی از این اجلاسیه، حجج اسلام و آقایان طاهری، فاکر، رضایی، قنبری، جزایری، اوصیاء، زمانی، محمدی فرد و الله اکبری، از اعضای حاضر در این اجلاسیه، به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.

وضیعت برگزاری کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در جامعه المصطفی بررسی شد

وضیعت برگزاری کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در جامعه المصطفی بررسی شد

وضیعت برگزاری کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در جامعه المصطفی بررسی شد

وضیعت برگزاری کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در جامعه المصطفی بررسی شد