سوء استفاده از «یوزر پسورد» پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک و نشت داروهای حیاتی و گرانقیمت به بازار سیاه، اخیراً به یکی از معضلات بزرگ در نظام بهداشت و درمان تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا، محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی، این مشکل را به شدت محکوم کرده و بر لزوم اجرای «امضای دیجیتال پزشکان» برای جلوگیری از چنین تخلفاتی تأکید دارد.
او تصریح کرد: «برخی افراد با سوء استفاده از یوزرپسورد پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک، داروهای شیمی درمانی، پیوند و داروهای حیاتی دیگر را تجویز میکنند و این داروها با قیمت دولتی از داروخانهها تحویل گرفته و در بازار آزاد به فروش میرسند.» رئیسزاده این تخلفات را هم برای مردم و هم برای پزشکان بسیار مشکلساز دانسته و اظهار داشت که در این شرایط، هم مردم با کمبود دارو مواجه میشوند و هم پزشکان با مشکلات قضائی روبهرو میشوند.
رئیس سازمان نظام پزشکی، تنها راهکار برای مقابله با این تخلفات را اجرای «امضای دیجیتال» دانسته و افزود: «طبق قانون برنامه بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، مسئولیت اجرای امضای دیجیتال برای نسخهنویسی الکترونیک بر عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته شده است. این سازمان در شهریور ۱۴۰۱، سامانه امضای دیجیتال پزشکان را طراحی و راهاندازی کرد، اما به دلیل مقاومت برخی افراد در وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر، این سامانه اجرایی نشد.»
وی با اشاره به آسیبهای جدی که این تخلفات به مردم و پزشکان وارد میکند، خاطرنشان کرد: «وقتی دارویی با قیمت ۱.۵ میلیارد تومان برای پیوند کلیه از داروخانه اخذ میشود و در بازار آزاد به فروش میرود، این موضوع هم مردم را متضرر میکند و هم به حرمت جامعه پزشکی آسیب میزند.»
دکتر رئیسزاده از سازمان بازرسی و دیوان محاسبات درخواست کرد تا به این موضوع ورود کرده و از کسانی که مانع اجرای این سامانه شدند، بازخواست کنند. او تأکید کرد که در صورت اجرایی شدن امضای دیجیتال، تخلفات مربوط به نسخهنویسی الکترونیک به حداقل میرسید، زیرا امضای دیجیتال تنها تحت کنترل پزشک است و هیچگونه سوء استفادهای از آن امکانپذیر نیست.
در نهایت، رئیسزاده اعلام کرد که برای پیگیری این قضیه و روشن شدن علت عدم اجرای این سامانه، با سازمان بازرسی و دیوان محاسبات مکاتبه خواهد کرد.