ایران، اما با امتیاز ۱۹، بعد از چین و میانمار، در جایگاه سومین کشور جهان با بیشترین محدودیت اینترنت قرار دارد. ایران در میان کشورهای منطقه خاورمیانه هم در پایینترین جایگاه از نظر آزادی اینترنت قرار دارد؛ جایی که عربستان سعودی با امتیاز ۲۵، بحرین با امتیاز ۲۸ و امارات با امتیاز ۳۰ به عنوان بدترین کشورهای خاورمیانه از نظر آزادی اینترنت هم بالاتر از آن هستند.
به گزارش دنیای اقتصاد، اگرچه در دنیای امروز آزادی واژهای مهجور و مستور است، اما انسان امروز امیدوار بود که جهان اینترنت معنای تازهای به آن ببخشد. با این همه اما به نظر میرسد که همچنان راه آزادی از پیچوخمهای متعددی میگذرد و حتی گستره اینترنت هم از آن مستثنی نیست؛ تا جایی که بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده، آزادی اینترنت در سراسر جهان برای چهاردهمین سال متوالی کاهش یافته است.
موضوع وقتی اهمیت بیشتری پیدا میکند که همین آمار نشان میدهد که حمایت از حقوق بشر در فضای آنلاین هم رو به افول است. این آمار محصول تحقیقات و بررسیهای سالانه موسسه غیرانتفاعی و مستقل خانه آزادی (Freedom House) است که هر سال در قالب گزارشی تحت عنوان آزادی اینترنت (Freedom On The Net) در زمینه آزادی اینترنت منتشر میشود.
این پروژه بهطور کلی شامل تحقیقات و تحلیلهای نوآورانه، حمایتهای مبتنی بر واقعیت و توانمندسازی در سطح بومی و محلی است. نقطه عطف تحلیلهای گزارش سالانه آزادی در اینترنت در ارزیابی رتبهبندیشده آزادی آنلاین به تفکیک کشورها، نمای کلی جهانی از آخرین تحولات و همچنین گزارشهای عمیق برای کشورهای مختلف است.