درحالی که قرار بود متناسب سازی حقوق بازنشستگان هر ساله مطابق با نیازها و تورم تعیین شود، اما در عمل این اتفاق نیفتاد و همچنان بازنشستگان از رقم ناچیزی که بالاترین آن به حدود ۷۰۰ هزار تومان میرسد انتقاد بسیار دارند. متناسب سازی حقوق بازنشستگان بعد از سالها در حالی اجرا میشود که نه با سبد معیشت همخوانی دارد و هم با خط فقر هم فاصله قابل ملاحظهای دارد. از سویی دیگر باوجود وعدههای داده شده مسئولان برای اصلاح احکام حقوقی نیز اما تا امروز هیچ اقدامی نکرده اند.
بسیاری از بازنشستگان در شبکههای اجتماعی نسبت به واریز مبلغ همسان سازی اعتراض کرده و مدعی شدهاند که بعد از واریز مبلغ همسانسازی بازنشستگان نیروهای مسلح متوجه شدیم که بالاترین افزایش حدود ۷۰۰ هزار تومان است. برخی های دیگر نیز میگویند در فیش حقوقی آذر ماه آنها فقط ۲۰۰ هزار تومان اضافه شده است و مشخص نیست افزوده شدن این ۲۰۰ هزار تومان به حقوق ۱۲ میلیون تومانی چه دردی را قرار است از آنها دوا کند؟!
به عقیده کارشناسان یکی از اصلی ترین دلایل خوب اجرا نشدن قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان، مرتبط با تغییرات پی درپی مدیران این صندوق است. به طوری که پس از کنار گذاشتن «مهدی مسکنی» از صندوق بازنشستگی تا به امروز این صندوق روی خوش ندیده و عمر کوتاه دولت پزشکیان تا به اینجا ۳ رئیس به خود دیده است.
در ابتدا «وحید محمودی» به عنوان سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری جایگزین «مهدی مسکنی» شد، اما حکم سرپرستی محمودی منتج به مدیرعاملی نشد و خیلی زود از گردونه رقابت حذف شد. پس از محمودی، میدری وزیرکار، تعاون و رفاه اجتماعی با تعلل اما حجت میرزایی را که پیش از این رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران بود به ریاست یکی از مهمترین صندوقهای بازنشستگی و بیمهای ایران منصوب کرد.
مبلغ همسان سازی به خرید یک کیلو گوشت هم نمی رسد
واضح است که افزایش حقوق بازنشستگان بسیار کمتر از نرخ تورم بود و حتی با فرض در نظرگرفتن افزایش سقف آن که مبلغ ۷۰۰ هزارتومان است بازنشسته به زحمت پول یک کیلو گوشت میشود. درحالی که انتظار میرفت در کنار متناسبسازی، ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی که اشاره به این مسئله دارد که حداقل دریافتی مستمری بگیران نباید از حداقل حقوق مصوب همان سال کارگران کمتر باشد اجرا شود .