جواد حکیمالهی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت بیمارستان فوق تخصصی درمان کودکان (حضرت معصومه سلاماللهعلیها) با شیوع بیماری آنفلوانزا اظهار داشت: بیمارستان کودکان مشابه مدت هرساله، در اواخر پاییز و ابتدای زمستان روزانه تعداد قابل توجهی مراجعه کننده سرپایی و بستری دارد.
وی افزود: در مجموع ماهیت بیمارستان کودکان فصلی بوده و درحال حاضر خدماترسانی آن به اوج خود رسیده است. اما باوجود کثرت مراجعین خدمات این مرکز درمانی به کمک همکاران فعال ادامه دارد. روزانه بستری و ترخیص زیادی دارند و باوجود کثرت بیمار چالش خاصی نداریم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: درحال حاضر بیماری آنفلوانزا و سایر بیماریهای تنفسی دیگر به حداکثر شیوع خود رسیدهاند. هر سال در همین بازه زمانی شاهد اوجگیری این بیماریها هستیم.
حکیمالهی دربیان گروههای سنی مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانها اذعان کرد: مراجعه کننده سرپایی از تمام سنین اطفال و بزرگسالان داریم و اغلب مراجعین سنین کودکان کمتر از 3 الی 4 سال هستند. اما از نظر مراجعه بستری در بزرگسالان عمدتا افراد سالمند و بیماران زمینهای هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در پاسخ به این سوال که بیماریهای تنفسی چه خطراتی میتواند برای زنان باردار داشته باشد، بیان کرد: مهمترین نکات همان توصیههای عمومی است که میبایست رعایت شود. در خانواده افراد مبتلا احتیاط لازم را در این زمینه داشته باشند.
حکیمالهی بر ضرورت پیشگیری تاکید کرد و متذکر شد: از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا و عفونتهای تنفسی شستشوی دستها، پرهیز از ورود به فضاهای شلوغ و سربسته، حفظ فاصله اجتماعی و ماسک زدن است.
وی خاطرنشان کرد: اولین قدمی که والدین باید در مواجهه با بیماری فرزند بردارند مراقبت مناسب داشته باشند اعم از تغذیه مناسب، شیر مادر برای شیخوار، غذاهای گرم (سوپ، مایعات گرم) که اینها در بهبود بیمار مهمترین اثرات را دارند.
حکیمالهی عنوان کرد: در مواردی که به توصیه پزشک داروهایی جهت کنترل علائم تب و سرفه تجویر میشود، داروها متناسب با دستور پزشک مصرف شود. نکته مهم این است که از خود درمانهای نابجا باید پرهیز کرد. آنتیبیوتیکها ذاتا بر روی بیماریهای ویروسی تاثیر ندارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: مصرف بیجای آنتی بیوتیکها اثرات سوءی بر سیستم ایمنی بدن کودک و بزرگسال دارد. مقاومت میکروبی را بالا میبرد و عوارض جانبی خود را دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آنفلوانزا میتواند جان افراد را نیز تهدید کند و موجب مرگ شود، تصریح کرد: بله، در افرادی که عموما یک بیماری زمینهای، ضعف ایمنی و سالمندی بالا داشتند البته بسیار اندک بودهاند.
انتهای پیام/
∎