شناسهٔ خبر: 70663741 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

برگزاری مجمع کمیته پارالمپیک/ کسب رتبه تک رقمی در لس‌آنجلس

مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک با حضور وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، بیست و چهارمین مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک از ساعت 9 صبح امروز به ریاست غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک و در محل این کمیته برگزار شد.

** این مجمع با دستور جلسه ارائه گزارش فعالیت‌های یکساله، ارائه برنامه‌های سال 1404 و تصویب آن، ارائه گزارش در خصوص مصوبات سال 1402، گزارش حسابرسی، گزارش مالی، گزارش بازرس، تعیین موسسه حسابرسی کمیته جهت سال مالی 1403، معرفی رشته های جدید به مجمع عمومی و ... برگزار می‌شود.

** پس از تلاوت قرآن کریم، سرود جمهوری اسلامی ایران و مدیحه‌سرایی به مناسبت نزدیک شدن به ایام ولادت حضرت علی علیه السلام، کلیپی از دیدار ورزشکاران و مدال‌آوران با رهبر معظم انقلاب اسلامی پخش شد.

** علی اصغر حسن‌زاده دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک تعداد اعضای حاضر در جلسه را 33 نفر اعلام کرد و گفت که وزیر ورزش به دلیل شرکت در جلسه کمیته بودجه در مجلس، با تأخیر در مجمع شرکت خواهد کرد. احمد راستینه نماینده مجلس شورای اسلامی در مجمع امروز حضور یافت.

** حسن‌زاده مصوبات مجمع سال گذشته را قرائت کرد و طی آن مشخص شد که بیشتر این مصوبات به انجام رسیده است. این برای نخستین بار بود که مصوبات مجمع قبلی عنوان می‌شدند.

** کلیپی از عملکرد کمیته ملی پارالمپیک پخش شد که بخش عمده‌ای از آن به افتخارآفرینی در پارالمپیک 2024 پاریس اختصاص داشت.

کمیته ملی پارالمپیک ایران ,

غفور کارگری در مجمع اظهار داشت: حاج قاسم سلیمانی پهلوان و قهرمان ملی بود. او علی‌رغم مشغله فراوان، علاقه زیادی به ورزش داشت. یکبار در سال2012 که نزد او رفتم، به من گفت که در ورزش بمانم و بخش مدیریتی حضور داشته باشم. از همه روسای فدراسیون‌ها، مربیان، روسای انجمن‌ها، بخش‌های مختلف در هیئت‌ها، فدراسیون‌ها و مجلس و ... بابت افتخارآفرینی‌های امسال و سال قبل تشکر می‌کنم.

وی افزود: روسای فدراسیون‌های کوهنوردی، شمشیربازی و روئینگ به عضویت مجمع کمیته ملی پارالمپیک درآمدند و با این حساب 19 فدراسیون در مجمع ما عضویت دارند. بنای کار در پارالمپیک، هدفمند بودن است و بر همین اساس مجمع کمیته باید در جریان برنامه‌ها قرار بگیرد.  ما سال آینده بازی‌های پاراآسیایی 2025 جوانان را داریم که پس از انصراف ازبکستان، چهار کشور کاندیدای میزبانی از آن هستند.

کمیته ملی پارالمپیک ایران ,

کارگری تصریح کرد: ما قبل از آغاز پارالمپیک پاریس، اردوهای جوانان را آغاز کردیم. بر همین 126 مرحله اردو در نظر گرفته‌ایم. هدف ما برای بازی‌های پاراآسیایی جوانان حفظ جایگاه نخست و یا ایستادن در رده دوم است. هدف دوم نیز کمک به تیم‌های ملی بزرگسالان است. طبق این موضوع، راهبردمان حضور حداکثری در بازی‌های پاراآسیایی جوانان، تمرکز بر روی آموزش مربیان و ورزشکاران، توجه ویژه به مباحث فرهنگی است.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: هدف اصلی ما در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا قرار گرفتن در بین سه کشور برتر است. حفظ مقام دومی در ژاپن که خودش میزبان است و با قدرت بیشتری شرکت می‌کند، بسیار سخت است. لذا هدفمان قرار گرفتن در بین سه کشور برتر است. همچنین از این بازی‌ها برای موفقیت در پارالمپیک لس‌آنجلس استفاده می‌کنیم.  راهبردمان در پاراآسیایی ناگویا توسعه کیفی با نگاه توسعه رشته‌های جدید، تمرکز بر روی کسب مدال طلا و کانون قرار گرفتن مباحث فرهنگی خواهد بود.

کارگری خاطرنشان کرد: یکی از هدف‌های ما برای بازی‌های پارالمپیک لس‌آنجلس، تک رقمی شدن جایگاه کاروان ایران در رنکینگ است. بر همین اساس راهبردمان روی توسعه کیفی، تمرکز روی مدال طلا و ارتقاء سطح فرهنگی است.

وی در ادامه با اشاره به افزایش سطح رقابت در ادوار اخیر پارالمپیک و افزایش تعداد شکسته شدن رکوردها عنوان کرد: از محورهای جهت ساز تحول بنیادی در کمیته ملی پارالمپیک می‌توان به تحول فنی (ساماندهی و ارتقاء مربیان، تمرکز روی استعدادیابی و تمرکز و تقویت رشته‌های مدال‌آور)، تحول فرهنگی، تحول رسانه‌ای و ... اشاره کرد. جایگاه ما در هیئت رئیسه کمیته پارالمپیک آسیا حقیقی است و سعی بر آن داریم که اقدامات مختلفی را در این حوزه انجام بدهیم. ما در حال بازنگری اساسنامه هستیم. همچنین ساختار کمیته نیز پویا سازی شد و به تایید مسئولان مربوطه نیز رسید.

کارگری افزود: ما باید جایگاه حقیقی ورزش‌های پارالمپیکی را احیا کنیم. آن انصافی که باید باشد درخصوص ورزشکاران ما وجود ندارد. به نظرم و بر اساس آموزه‌های دینی، ورزشکاران پارالمپیکی بر ورزشکاران سالم رجحان و برتری دارند. این موضوع حتی در فرمایشات امام علی خطاب به مالک اشتر، امام خمینی و رهبر انقلاب وجود دارد. نگاه آحاد مردم به ورزشکاران پارالمپیکی، سختی‌های آنها در رسیدن به سکوهای قهرمانی، تعداد مقام‌ها و مدال‌های آن و وجود افرادی بی‌نظیر همچون ساره جوانمردی، زهرا نعمتی و سیامند رحمان و ... از دلایل دیگر برتری ورزشکاران پارالمپیکی است. تعداد مدال‌های ورزشکاران بیشتر از نفرات عادی است، اما توجه به آنها یک سوم است.

** پس از صحبت‌های کارگری، کلیپ مقاومت به نمایش گذاشته شد.

کمیته ملی پارالمپیک ایران ,

** قرائت گزارش حسابرسی و گزارش مالی، بخش دیگری از مجمع امروز بود. در گزارش مالی عنوان شد که اعتبارات هزینه‌ای کمیته پارالمپیک در سال گذشته 266 میلیارد تومان بود که صد درصد محقق شد و همه این مبلغ نیز هزینه شد. همچنین از بودجه سال 1403 نیز 96 درصد از آن دریافت شده است. این دو گزارش حسابرسی و مالی از سوی اعضای مجمع مورد تأیید قرار گرفت.

** احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان و محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک نیز در مجمع حضور یافتند.

 ** در ادامه کوهپایه‌زاده رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان در مجمع امروز گفت: یک عقب افتادگی تاریخی در بودجه ریزی بخش معلولین داریم. این پیشنهاد را دارم که اگر بتوان انجام داد، در کمیسیون بودجه و تلفیق حمایت بیشتری از ورزش معلولین شود. موضوع دیگر این است که بودجه هیئت‌ها توسط ادارات کل به صورت سلیقه‌ای توزیع می‌شود. در واقع بودجه ورزش ما در اختیار ادارات کل استان‌ها است که پیشنهاد می‌کنم سهم هیئت‌های معلولین کاملاً مشخص شود.

** هادی رضایی دیگر عضو مجمع نیز گفت: مدیران کل استان‌ها با سلیقه خودشان، مجموعه‌ها را در اختیار ورزش جانبازان و توان یابان می‌گذارند که باید اصلاح شود. نکته دوم اینکه درخواست می‌کنم در هیأت مدیره صندوق حمایت از قهرمانان یک عضو از حوزه ورزش معلولین حضور داشته باشد. آقای دنیامالی، شما چهارمین وزیر ورزش هستید که این درخواست را از آن می‌کنم. ورزش پارالمپیک افتخارات زیادی کسب کرده و عضویت یک نفر از این حوزه در هیأت مدیره، می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

کمیته ملی پارالمپیک ایران ,

** در ادامه اسبقیان درباره یکی از موارد مربوط به حسابرسی را زیر سوال برد که این موضوع، گفت‌وگوی او با حسابرس را به دنبال داشت و موضوع با پادر میانی کارگری خاتمه یافت.

مظلومی رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان عنوان کرد: ورزش ما سال‌ها قبل از فدراسیون جانبازان جدا شد، اما هیچ امکاناتی برای برگزاری اردوها و مسابقات نداریم و شرمنده بچه‌های نابینا و کم بینا هستیم. ما در هفت استان دفتر هیئت نداریم. از ما می‌خواهند به مدال‌آوری کمک کنیم، اما با کدام امکانات؟ بچه‌های نابینایان از خیلی شرایط محروم هستند و خواهش می‌کنم بودجه معلولین و نابینایان مورد توجه قرار بگیرد، چون هزینه این قشر زیاد است. ما نمی‌گوییم که ترحم شود، بلکه باید کمک شود.

سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی هم گفت: خیلی از مسئولان، قهرمانان ما را نمی‌شناسند. پیمانکار که خوابگاه آزادی را در اختیار گرفته، از دادن اتاق و مکان به یکی از بچه‌های ما خودداری کرد و گفت که این ورزشکار باعث تخریب محیط هم می‌شود که این مسأله چیزی نمانده بود باعث درگیری همکاران ما با آن پیمانکار شود. باید فضای خوبی در اختیار ورزشکاران توان یاب قرار بگیرد.

راستینه نماینده مجلس گفت: بسیار خوشحالم که در این مجمع حضور دارم. نتایج پاراآسیایی و پارالمپیک نسان می‌دهد هدف‌گذاری های خوبی که در سنوات اخیر و گذشته رقم خورده، قابل توجه بوده‌اند. یکی از گام‌های مهم در تغییر حکم‌رانی، تغییر نگاه در بحث سلامت جامعه و حمایت از ورزشکاران و قهرمانان است. من در مجلس در کمیسیون تلفیق حضور داشتم. چند تلاش جدی انجام شد تا به سمت پایداری سازی منابع ورزش کشور برویم. در بودجه سال آینده چند اتفاق مثبت برای ورزش افتاده است. یک مورد آن سهم 10 درصدی از مالیات بر ارزش افزوده در کالاهای آسیب رسان است. مورد دیگر این است که ما از محل صندوق توسعه برای ابتدای سال مالی کشور 10 میلیارد دلار برای توسعه امور عمرانی در نظر گرفته شد. ما بیش از پنج هزار پروژه نیمه تمام ورزشی داریم که شرایط خوبی نیست و برای این کار تصمیمات خوبی گرفته شده و امیدواریم سال آینده، سال خوبی برای تکمیل پروژه‌های نیمه کاره باشد.

وی افزود: در حکمرانی باید نگاه را عوض کنیم. در کلیپ‌های پخش شده، به نظرم آمد که هر کدام از اشک‌های این قهرمانان میلیاردها ارزش دارد. باید نگاه‌ها عوض شود. دوران انتقال پیام مستقیم تمام شده است. امروز یک تصویر از زن ایرانی در رویدادهای مختلفی، به خوبی می‌تواند تاثیرگذار باشد. باید موضوع حق پخش نیز حل شود.

احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان گفت: خیلی خوشحالم من در این روز که سالگرد درگذشت یک پهلوان عزیز و روز مقارن با یک ماه خاص است، اینجا حضورم دارم. درباره صحبت‌های آقای راستینه ابتدا باید تشکر کنم که همیشه یار ورزش بوده است. ما همه تلاشمان را می‌کنیم که اتفاقات خوبی در ورزش بیفتد. بزرگترین مشکل که در حوزه بودجه است، این است که بودجه ورزش با این شرایط قابل برنامه‌ریزی نیست. اولاً که مصوبات با اعتبارات فاصله دارد و زمانی که اعتبارات تخصیص می‌یابد، سال به پایان می‌رسد که باید این موضوع با کمک مجلس حل شود. از خسروی وفا تشکر می‌کنم که به همه ورزش ایران کمک کرد تا هاشمی از کمیته المپیک جدا بود و به وزارت ورزش بیاید. با توجه به سوابق او امیدوارم با تعاملات خوب در وزارت ورزش شرایط ما بهتر شود.

وی افزود: ما نیاز به فرهنگ سازی در حوزه منشور پارالمپیک داریم. اگر این فرهنگ‌سازی شود، نیازی نیست که برای جزییات کوچک درخواست شود. اگر این منشور را جدی بگیریم، شرایط بهتر می‌شود. افکار عمومی باید به این بخش توجه کنند و این حوزه صدا دار شود. من با آمار کاذب دادن مخالفم، اما باید با شناساندن ورزشکاران انجام بدهیم. در واقع در این حوزه در غربت هستیم.

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: ما در حوزه پارالمپیک باید به سمت معلولیت‌های بالا برویم. سیاست نظام این است که آن فردی که معلولیت 90 درصدی دارد را جذب کنیم. نباید نسبت به آنها بی تفاوت باشیم. شاید آنها برای ما مدال نداشته باشد، اما ثواب زیاد دارد و کمک زیادی به این افراد می‌کند. جامعه ما فرهنگی و دینی است و باید در این موارد پیشتاز باشیم. باید همه پای کار بیایند و کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر نتایج پارالمپیک در طول این سال‌ها تحلیل کنیم، قطعاً درخشان است اما اگر خودش را با خودش مقایسه کنیم قابل نقد است. مشکل ما پول نیست بلکه وحدت داخلی خودمان و منابع انسانی است. حوزه ورزش و به ویژه پارا، حوزه عاشقی و ایثارگری است. ما میراث جانبازان را در این حوزه ورزش پارا داریم و باید قدر بدانیم. باید دنبال آن باشیم که در سطح مدال‌آوری و حضور کمی و کیفی شرایط بهتری داشته باشیم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: ما اجازه نمی‌دهیم که ورزشکار تخت فشار برای کسب مدال قرار بگیرد، بلکه روحیه و فرهنگ و عرق ملی را تقویت می‌کنیم. اینکه مدال‌ها به خانواده شهدا اهدا می‌شود، بسیار ارزشمند است. من با هر مدیری با هر شیوه‌ای کار می‌کنم، منتها تا زمانی که علیه نظام نباشد. خط قرمز من نظام است و آمده‌ام که عزت ملی را با ثروت عمیقی انسانی که داریم، به ارمغان بیاوریم. تاکید می‌کنم که ورزش نیاز به پوست اندازی دارد. مردم ولی نعمت ما هستند و هر کاری که می‌کنیم باید برای خوشحالی آنها باید. ما وام‌دار مردم هستیم و باید وظیفه مند باشیم. این معنا ندارد که رئیس فدراسیون به دنبال ساخت کمپ و ...باشد، بلکه باید ذهن او معطوف به مسائل فنی و ... باشد.

وی اظهار داشت: از ورزش در آینده خبرهای خوبی خواهد آمد و نیکی و جوانمردی را خواهید شنید. هر کار ناروا مسئولیتش با من است و هر مدال آوری و افتخارآفرینی برای ورزشکار است. ما باید در درون، خودمان را نقد کنیم. اینکه می‌گویند نیست و نمی‌شود را قبول ندارم.

انتهای پیام/