شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخستوزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، اعلام کرد که دبی به تعهد برای بهبود مداوم خدمات، امکانات و زیرساختها پایبند است تا جایگاه خود را بهعنوان یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی، کار و گردشگری حفظ کند.
به گزارش تجارت نیوز، در بازدید از حتا، وی بر نقش حیاتی جوانان در پیشبرد توسعه پایدار تأکید کرد و گفت: «پروژههای ما مردم را توانمند میسازد، فرصتهایی ایجاد میکند و رفاه را تضمین میکند. هدف ما این است که حتا را به الگویی جهانی برای هماهنگی میان انسان و طبیعت تبدیل کنیم، با نوآوری در توسعه پایدار.»
او همچنین پیشرفت پروژههای مهمی را که با چشمانداز ۲۰۳۰ دبی، دستور کار اقتصادی دبی (D33) و دستور کار اجتماعی دبی ۳۳ همسو هستند، ارزیابی کرد. در این بازدید، شیخ محمد مورد استقبال مطر الطایر، مدیرکل و رئیس هیئت مدیره اداره راهها و حملونقل (RTA) و رئیس کمیته عالی توسعه حتا، و سعید محمد الطایر، مدیرعامل و رئیس اجرایی اداره برق و آب دبی (DEWA) و دیگر مقامات ارشد قرار گرفت.
پیشرفت پروژههای توسعه حتا
شیخ محمد گزارشهایی از مطر الطایر درباره پیشرفت ۶۵ ابتکار در حتا دریافت کرد که مجموع سرمایهگذاری آنها به ۳.۶ میلیارد درهم (۹۸۰ میلیون دلار) میرسد. از این تعداد، ۴۱ پروژه تکمیل شده است. این پروژهها بخشی از طرح جامع توسعه حتا هستند که هدف آن ارتقای کیفیت زندگی، بهبود خدمات برای ساکنان و بازدیدکنندگان و تسریع رشد اجتماعی، اقتصادی و آموزشی منطقه است.
جشنواره زمستانی
شیخ محمد همچنین در جشنواره زمستانی حتا شرکت کرد که یکی از پنج جشنواره در چارچوب ابتکار زمستان حتا ۲۰۲۴ است. این ابتکار که اوایل این ماه توسط شیخ احمد بن محمد بن راشد آل مکتوم، معاون دوم حاکم دبی و رئیس شورای رسانهای دبی، راهاندازی شد، تا ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵ ادامه دارد. این جشنواره، حتا را بهعنوان مقصدی گردشگری برای زمستان معرفی میکند و ترکیبی از فعالیتهای فرهنگی، سرگرمی، آموزشی و ورزشی برای همه سنین ارائه میدهد.
شیما السویدی، مدیر برند دبی، جزئیاتی درباره این ابتکار ارائه کرد که شامل چهار جشنواره دیگر نیز میشود: شبهای فرهنگی حتا که توسط اداره فرهنگ و هنر دبی برگزار میشود، جشنواره عسل حتا و جشنواره کشاورزی حتا که هر دو توسط شهرداری دبی مدیریت میشوند و حتا x DSF که توسط اداره اقتصاد و گردشگری دبی سازماندهی شده است.
آبشار پایدار حتا
شیخ محمد پروژه آبشار پایدار حتا را که توسط اداره برق و آب دبی (DEWA) اجرا شده است، معرفی کرد. این پروژه شامل آبشاری زیبا است که از سد حتا جاری میشود و همچنین بزرگترین پنل موزاییکی جهان بر روی شیب آبشار که توسط رکورد جهانی گینس به رسمیت شناخته شده است.
این موزاییک که مساحتی معادل ۲,۲۰۰ متر مربع دارد و از ۱.۲ میلیون قطعه سنگ مرمر طبیعی ساخته شده است، ادای احترام به بنیانگذاران امارات، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان و شیخ راشد بن سعید آل مکتوم است. هدف این پروژه افزایش گردشگری و سرمایهگذاری در منطقه است و فضاهای خردهفروشی و غذا و نوشیدنی بهصورت رایگان به شهروندان اماراتی ارائه میشود.
پروژههای جوانان
شیخ محمد همچنین از پروژههای موفقی که توسط دو مهندس جوان از حتا، خلیفه و احمد البدواوی، راهاندازی شده بود، بازدید کرد. پروژه GoGravity که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، دوچرخههای برقی طراحیشده برای زمینهای کوهستانی تولید میکند. این پروژه که منعکسکننده هدف این کشور برای انتشار محصولات «ساخت امارات» است، اکنون به صادرات بینالمللی نیز گسترش یافته است.
همکاری با بخش خصوصی
شیخ محمد درباره سه پروژه در حال توسعه در حتا که با همکاری بخش خصوصی انجام میشوند، بهروزرسانیهایی دریافت کرد. هدف پروژه ساحل حتا که مساحتی معادل ۵۳ هزار متر مربع را در بر میگیرد، تبدیل منطقه به یک جاذبه گردشگری در تمام طول سال است. این پروژه شامل ساحلی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع، یک تالاب مصنوعی، امکانات خدماتی، مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری، رستورانها، و سینمای روباز است.
وی همچنین ۲۴ پروژه دیگر در حتا را بررسی کرد که شامل یک مدرسه مدل جهانی برای ۷۰۰ تا هزار دانشآموز، پروژه مجلسی برای ۱۰۰ نفر، تالار عروسی با ظرفیت هزار مهمان، آمفیتئاتر سد حتا، مرکز خدمات حتا، ۲۰۰ خانه برای شهروندان اماراتی و یک مدل محله مسکونی است.
چشمانداز آینده حتا
پروژههای توسعه حتا همچنین شامل گسترش مسیرهای دوچرخهسواری و کوهپیمایی، اولین نیروگاه برقآبی در منطقه GCC با ظرفیت ۲۵۰ مگاوات و تلهکابین قله کوه دبی است. این تلهکابین ۵.۴ کیلومتری بازدیدکنندگان را از سد حتا به قله امالنسور، بلندترین قله طبیعی دبی، منتقل میکند و از دریاچه حتا، نیروگاه برقآبی و کوههای اطراف عبور میکند.
پروژههای دیگر شامل توسعه بیمارستان حتا، ارتقای باشگاه ورزشی حتا و نگهداری از سدهای منطقه هستند.