سخنگوی صنعت آب کشور، با اعلام کاهش ۳۴درصدی بارشها نسبت به میانگین بلندمدت، گفت: بارندگی در استانهایی مانند سیستانوبلوچستان، هرمزگان و بوشهر با کاهش چشمگیری روبهرو بوده است.
به گزارش مهر، عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب کشور، با اشاره به میزان بارندگیها اظهار کرد: میزان بارشهای دریافتی کشور تا ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳، تنها ۵۰.۷ میلیمتر بوده است که نشاندهنده کاهش ۳۴درصدی نسبت به میانگین درازمدت (۷۶.۴ میلیمتر) و هشتدرصدی نسبت به سال آبی گذشته (۴۶.۹ میلیمتر) است.
این آمار نشان میدهد که کشور پاییز خشکی را پشت سر گذاشته و احتمال جبران این کمبود در زمستان نیز چندان امیدبخش نیست.
استانهایی با بیشترین و کمترین بارندگی
او افزود: در میان استانها، گیلان، مازندران و گلستان با بیشترین بارشها، شرایط نسبتا بهتری دارند اما استانهای سیستانوبلوچستان، هرمزگان و بوشهر با کاهش چشمگیر بارندگی مواجهاند. به طوری که سیستانوبلوچستان ۷۷درصد، هرمزگان ۷۶درصد و بوشهر ۶۷درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین نرمال را تجربه میکنند.
رشد ۱۰درصدی میزان پرشدگی مخازن سدهای کشور نسبت به سال گذشته
بزرگزاده موجودی مخازن سدها تا ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ را حدود ۲۲.۵۰ میلیارد مترمکعب معادل ۴۴ درصد پرشدگی خواند و گفت: این عدد نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد را نشان میدهد.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت پنج سد مهم پایتخت نیز بیان داشت: سدهای تهران اکنون با پرشدگی ۱۸درصدی و رشد ۲۴درصدی نسبت به سال قبل، همچنان نیازمند مدیریت مصرف هستند.
او افزود: مجموع ۱۳ سد مهم حوزه دریاچه ارومیه با ۵۱۱ میلیون مترمکعب آب، تنها ۳۱ درصد پرشدگی دارند که البته نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد افزایش یافته است.
رشد 4 درصدی تأمین آب از سدهای کشور
به گفته بزرگزاده، ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ دیماه ۱۴۰۳، معادل ۵.۲۵ میلیارد مترمکعب بوده که با کاهش دودرصدی نسبت به سال گذشته روبهرو بوده است. این در حالی است که خروجی سدها در همین تاریخ ۷.۳۰ میلیارد مترمکعب بوده که رشد چهاردرصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
توصیه به مدیریت ۱۵ تا ۲۰درصدی مصرف در سراسر کشور
سخنگوی صنعت آب بر ضرورت مدیریت مصرف ۱۵ تا ۲۰درصدی در سراسر کشور بهویژه کلانشهرها تأکید کرد و گفت: اگر این مدیریت انجام نشود، عبور از بحران کمآبی دشوار خواهد بود.
او خاطرنشان کرد: با توجه به این آمار و شرایط، حرکت به سوی استفاده بهینه و مدیریت منابع آب، بهویژه در استانهای درگیر بحران، حیاتی به نظر میرسد.