شناسهٔ خبر: 70661529 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

در آستانه نشست رامشتاین مطرح شد

احتمال کمک بیشتر دولت بایدن به اوکراین

کاخ سفید می‌گوید اوکراین می‌تواند انتظار کمک‌های بیشتری در هفته‌های باقی‌مانده از دولت جو بایدن داشته باشد. به گفته جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، انتظار می‌رود که کمک‌های جدید ایالات متحده به اوکراین در روزهای آینده اعلام شود. او توضیح بیشتری در‌این‌باره ارائه نداد. پیش‌از‌این گمان می‌رفت که کمک‌های چند روز پیش آمریکا به اوکراین به ارزش ۵.۹ میلیارد دلار آخرین بسته کمک‌ها به کی‌یف در دولت فعلی ایالات متحده باشد.

صاحب‌خبر -

کاخ سفید می‌گوید اوکراین می‌تواند انتظار کمک‌های بیشتری در هفته‌های باقی‌مانده از دولت جو بایدن داشته باشد. به گفته جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، انتظار می‌رود که کمک‌های جدید ایالات متحده به اوکراین در روزهای آینده اعلام شود. او توضیح بیشتری در‌این‌باره ارائه نداد. پیش‌از‌این گمان می‌رفت که کمک‌های چند روز پیش آمریکا به اوکراین به ارزش ۵.۹ میلیارد دلار آخرین بسته کمک‌ها به کی‌یف در دولت فعلی ایالات متحده باشد.

 

بسته جدید هم‌زمان با نگرانی‌ها درباره احتمال توقف یا کاهش چشمگیر کمک‌های آمریکا به اوکراین با آغاز ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اعلام شد. ترامپ گفته است به جنگ روسیه علیه اوکراین پایان خواهد داد؛ با این حال او در‌این‌باره توضیح بیشتری نداده است.

 

در همین حال کاخ سفید و پنتاگون اعلام کردند که لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، به‌زودی رهسپار آلمان می‌شود تا در همایش کشورهای حامی اوکراین، موسوم به نشست رامشتاین، شرکت کند.

 

ابتدا رسانه‌ها این نشست را نهم ژانویه گزارش کردند و پس از آن مقام‌های آمریکا و اوکراین این گزارش را تأیید کردند. این نشست که به ریاست لوید آستین در پایگاه هوایی رامشتاین برگزار می‌شود، بیست‌و‌پنجمین نشست گروه تماس اوکراین خواهد بود.

 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، شامگاه شنبه از آمادگی برای این نشست خبر داد و گفت به تلاش برای قانع‌کردن متحدان برای تقویت دفاع هوایی اوکراین در برابر موشک‌ها و بمب‌های هدایت‌شونده روسیه ادامه خواهد داد. ساعتی پیش از انتشار پیام ویدئویی رئیس‌جمهور اوکراین، حکومت روسیه وعده داد که حمله اوکراین به منطقه مرزی خود را تلافی خواهد کرد.

 

روسیه ارتش اوکراین را متهم کرد که با موشک‌های آمریکایی اَتکمز که بردی معادل ۳۰۰ کیلومتر دارد، به منطقه مرزی بلگورود در خاک روسیه حمله کرده است. به گفته روسیه، این حملات روز جمعه گذشته رخ داده است. حکومت ولادیمیر پوتین پیش‌تر هم به استفاده کی‌یف از موشک‌های دوربرد آمریکایی در جنگ حساسیت نشان داده و وعده تلافی داده است.

دونالد ترامپ چندی پیش کیت کلاگ را به‌عنوان فرستاده ویژه دولت خود در امور اوکراین و روسیه تعیین کرد. رویترز به نقل از دو منبع گزارش داده که کلاگ در روزهای آینده به کی‌یف و پس از آن به چند پایتخت اروپایی خواهد رفت؛ با این حال تیم انتقالی آقای ترامپ هنوز این خبر را تأیید نکرده است.

 

در همین حال رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که در جدیدترین درگیری‌ها در منطقه کورسک، سربازان کره شمالی متحمل خسارات و تلفات سنگینی شدند. بر‌اساس برآورد اوکراین و غرب، حدود ۱۱ هزار سرباز کره شمالی در منطقه کورسک روسیه که بخش‌هایی از آن به کنترل اوکراین درآمده، مستقر هستند.

 

ولودیمیر زلنسکی در پیام ویدئویی خود گفت که درگیری‌های تازه در نزدیکی روستای روسی ماخنووکا، نه‌چندان دور از مرز اوکراین، رخ داده است. او گفت که در درگیری‌های دو روز جمعه و شنبه در این منطقه، ارتش روسیه «یک گردان از سربازان پیاده کره شمالی و همچنین چتربازان روسی» را از دست داد و «این درخورتوجه است».

 

رئیس‌جمهور اوکراین جزئیات و آمار دقیقی در‌این‌باره ارائه نداد؛ تعداد سربازان یک گردان می‌تواند متفاوت باشد اما عموما از چند صد نیرو تشکیل شده است.

 

زلنسکی هفته گذشته نیز از تلفات سنگین سربازان کره شمالی در منطقه کورسک خبر داده و گفته بود کره شمالی برای جلوگیری از اسیر‌شدن سربازانش به دست اوکراین، برخی از آنها را اعدام کرده است.

 

درگیری در برخی جبهه‌های جنگ روسیه علیه اوکراین در هفته‌ها و ماه‌های اخیر تشدید شده و به گفته ولودیمیر زلنسکی، سخت‌ترین وضعیت در نزدیکی شهر پوکروفسک است. پوکروفسک در شرق اوکراین که بزرگ‌ترین معادن زغال سنگ این کشور در اطراف آن قرار دارد، از ماه‌ها پیش عملا به محاصره نیروهای روسیه در‌آمده است.

 

ادعای مسکو

 

در همین حال، روسیه اعلام کرد هشت موشک «اتکمز» را که ایالات متحده به اوکراین داده بود، سرنگون کرده است. دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، موشک‌های دوربرد اتکمز (ATACMS) را در اختیار اوکراین قرار داده و به این کشور اجازه استفاده از آنها را در روسیه داده است؛ تصمیمی که واکنش تلافی‌جویانه مسکو را برانگیخت و با موشک مافوق صوت جدیدش به آن پاسخ داد. براساس داده‌های منتشرشده، موشک‌های اتکمز حداکثر ۳۰۰ کیلومتر برد دارند. این موشک‌ها که در کارخانه لاکهید مارتین ساخته می‌شوند، نوع و مدل‌های مختلفی دارند و برخی‌شان با کلاهکی حاوی ۱۷۰ کیلوگرم مواد منفجره به هدف اصابت می‌کنند. موشک‌های بالستیک در قیاس با موشک‌های توپخانه‌ای در ارتفاع بالاتری حرکت می‌کنند و به دلیل جاذبه با سرعتی فوق‌العاده به زمین اصابت می‌کنند.

 

نیروهای دفاعی روسیه بدون اشاره به تلفات یا خسارات احتمالی حمله اوکراین، به خبرگزاری‌ها گفتند: «سامانه‌های پدافند هوایی هشت موشک اتکمز ساخت آمریکا و ۷۲ پهپاد ارسال‌شده اوکراین را سرنگون کردند». در همین حال، ارتش کی‌یف نیز اعلام کرد که روسیه به شهر استراتژیک پوکروفسک حمله کرده است. بنا بر اعلام ارتش اوکراین، نیروهای روسیه به حملات‌شان در نزدیکی شهر پوکروفسک اوکراین برای قطع مسیرهای تدارکاتی ادامه می‌دهند.

 

تصرف جاده و مسیر راه‌آهن در شرق منطقه دونتسک مشکلات جدی برای ارتش اوکراین در جبهه شرقی ایجاد می‌کند و همچنین به روسیه اجازه می‌دهد به سمت غرب پیشروی و خط مقدمش را تقویت کند. به گفته مقام‌های اوکراینی، روس‌ها ۳۴ بار در مدت یک روز به پوکروفسک حمله کرده و کوشیده‌اند از خطوط دفاعی ارتش ‌کی‌یف در جنوب پوکروفسک عبور کنند. این شهر صنعتی پیش از جنگ حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت داشت اما اکنون تخمین زده می‌شود که تنها ۱۱ هزار نفر در آنجا باقی مانده‌اند.