به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، در سال جاری بالغ بر یکهزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال مددجویان کمیته امداد و افراد متقاضی دهکهای یک تا پنج پیش بینی شده اما بسیاری از افراد با وجود اینکه مددجوی امداد هستند و یا جزو دهکهای پایین جامعه اما مشمول دریافت این تسهیلات نمیشوند.
این در حالی است که سختگیریهای بسیار و بند و تبصرههای زیادی برای اینکه یک فرد بتواند از این تسهیلات بهره مند شود، وجود دارد و همین امر سبب شده تا افراد برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی با پبچ و خمهای فراوانی مواجه شوند تا جایی که برخی از متقاضیان در میانه راه و پس از صرف وقت و هزینه، به آنان اعلام میشود که مشمول دریافت این تسهیلات نیستند.
نمونهاش یکی از شهروندان گرگانی است که میگوید برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی مراجعه کرده و با اینکه در دهکبندیها جزو دهک چهار هستند و همسرش هم کارگر ساختمانی است، پس از تشکیل پرونده و رفت و آمدهای بسیار به کمیته امداد شهرستان به او گفته شده که چون سرپرست خانوار نیست، امکان پرداخت تسهیلات به او وجود ندارد.
خیلی از مردم با این امید که تسهیلات اشتغالزایی امداد به غیر از مددجویان به افراد متقاضی در دهکهای یک تا پنج درآمدی نیز تعلق میگیرد، بارها و بارها به ادارات کمیته امداد مراجعه کردهاند و هنوز هم این مراجعات ادامه دارد.
در همین باره عیسی بابایی با بیان اینکه حدود 70 درصد افراد تحت پوشش این نهاد در روستاهای استان سکونت دارند، اظهارکرد: طبق قانون، کمیته امداد برای توانمندسازی مددجویان و دهکهای درآمدی یک تا 5 طبق برنامه هفتم تکلیف دارد و ما نیز در همین راستا اقدامات لازم را انجام دادهایم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) گلستان با بیان اینکه این مجموعه صرفاً معرفی افراد و پرداخت تسهیلات را برعهده ندارد، گفت: کار ما صرفاً معرفی متقاضیان به بانک نیست بلکه در سیاست توانمندسازی امداد موضوع شناسایی، مشاورهها و هدایتهای شغلی نیز در دستور کار قرار دارد و بعد از اینکه تأیید شد که فردی توانایی راه اندازی کسب و کار و دریافت تسهیلات را دارد به بانکهای عامل معرفی میشوند.
وی درباره اینکه چه کسانی میتوانند از تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد بهرهمند شوند، افزود: متقاضیان یا باید تحت پوشش کمیته امداد باشند یا در دهکبندیها در دهکهای یک تا 5 درآمدی قرار بگیرند، همچنین این افراد باید فاقد درآمد مستمر باشند. به این معنا که کسانی که از بیمههای بازنشستگی برخوردارند یا به هر نحوی در جایی اشتغال دارند مشمول این تسهیلات نیستند.
بابایی توضیح داد که این افراد باید فاقد بیمهپردازی اجباری باشند چرا که کسانی که بیمه باشند جزو شاغلان محسوب میشوند و امکان پرداخت تسهیلات به آنان وجود ندارد.
وی گفت: موضوع دیگری که متقاضیان استفاده از تسهیلات اشتغالزایی امداد باید به آن توجه داشته باشند، سن متقاضی است که حداقل سن 18 و حداکثر سن نیز 65 سال است تا براساس دستورالعملهای بانک امکان پرداخت تسهیلات به آنان وجود داشته باشد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) گلستان گفت: موضوع دیگری که باید برای استفاده از تسهیلات اشتغالزایی مورد توجه قرار بگیرد رعایت دستورالعمل بانک مرکزی است که ابتدای سال به همه بانکهای در سراسر کشور ارسال شده است. براساس این دستورالعمل کسانی که در 5 سال گذشته هرگونه تسهیلات اشتغالزایی را دریافت کرده باشند با وجود سایر شرایط، مشمول دریافت این تسهیلات نخواهند شد.
وی با بیان اینکه این تسهیلات به منظور توانمندسازی افراد تحت پوشش و دهکهای یک تا پنج درآمدی پیش بینی شده و امداد نیز از هرکاری که در مسیر تولید و اشتغال باشد، حمایت میکند، اظهارکرد: کسانی که قصد دریافت تسهیلات اشتغالزایی را دارند به ادارات شهرستانها مراجعه کنند تا در صورت داشتن شروط لازم و با تشکیل پرونده برای پرداخت تسهیلات به آنان اقدام شود.
بابایی گفت: همچنین در بخش کارفرمایی کسانی که قصد استفاده از تسهیلات بانکی را دارند و میخواهند از مددجویان تحت پوشش امداد در بنگاه تولیدی و اقتصادی خود استفاده کنند، باید حتما 5 سال از دریافت جواز کسب آنها گذشته باشد و همچنین از سابقه پرداخت حق بیمه خودش یا نیروی کار آنها حداقل 5 سال گذشته باشد.
انتهای پیام/
∎