به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، توحید دلاورقوام عصر یکشنبه در نشست پیگیری پرونده شهر جهانی گلیم در اردبیل گفت: باید مسئولان موانع و مشکلات پیش رو را در مسیر ثبت جهانی عنبران به عنوان شهر گلیم برطرف کرده و به تسریع این فرآیند کمک کنند. همکاران ما با کارهای کارشناسی سعی کردند تا این پرونده را مهیای ارسال به یونسکو کنند تا زمینه ثبت جهانی شهر عنبران به عنوان شهر جهانی گلیم مهیا شود.
وی افزود: در این مسیر برخی مشکلات زیرساختی وجود دارد که تلاش میکنیم با هماهنگی مسئولان استانی این موانع و مشکلات را برطرف کنیم. همچنان در این شهر گلیم نفسی ارزشمند میکشد و ضرورت دارد بیش از گذشته تولیدات هنرمندان این خطه مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفته تا عرضه آن را در بازارهای جهانی شاهد باشیم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: سالانه 40 هزار متر مربع گلیم در شهر ملی عنبران تولید و روانه بازار داخلی و خارجی میشود که عمدتا با برند گلیم عنبران بازارهای خوبی را پیدا کرده است. در کنار حمایتی که از هنرمندان به ویژه بانوان بافنده گلیم داریم، تلاشمان بر این است تا در این منطقه کارگاههای راهاندازی شده نیز مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.
دلاورقوام تلاش پنج هزار بافنده گلیم را در عنبران برای توسعه این هنر صنعت اصیل منطقه یادآور شد و بیان کرد: علاوه بر استانهای مختلف کشور، گلیم عنبران در کشورهایی نظیر ژاپن، ترکیه، آلمان، گرجستان، آذربایچان و روسیه نیز طرفدارانی دارد که صادرات آن به عنوان گلیم عنبران انجام میشود. در این کارگاهها بافندگان علاوه بر گلیم، محصولات متنوعی نظر جوراب و کیف سنتی را نیز تهیه کرده و با دستان هنرمند خود آن را تقدیم مردم استان اردبیل و سایر مناطق میکنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد: با جهانی شدن عنبران به عنوان شهر جهانی گلیم، امیدواریم شرایطی مهیا شود تا بیش از گذشته آوازه این شهر را در تولید گلیم با اصالت به دست هنرمندان و بانوان ایده پرداز عنبران و نمین شاهد و ناظر باشیم.
انتهای پیام/131/
∎