در نظر گرفتن طرح ها و برنامه ها برای ورزش سال هاست از سوی مسئولان انجام می شود اما کمتر طرح و پروژه ای هست که به سرانجام برسد یا این که برای مردم مفید باشد. با این حال هدف برخی مسئولان هزینه کردن بودجه ای است که برای این طرح ها در نظر گرفته می شود و خیلی اهمیت ندارد که چقدر از اهداف آن طرح محقق شده است.
یکی از طرح هایی که از سوی معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش تعریف شده «طرح ورزش و مردم» است که قرار بود از سوی دفتر توسعه ورزش همگانی این معاونت اجرایی شود. برای این طرح بودجه ای کلانی در نظر گرفته شده بود که از زمان اجرا تاکنون 30 میلیارد تومان از آن به استان ها اختصاص پیدا کرده اما خروجی خاصی نداشته است.
این طرح قرار بود با شعار «صبح با نشاط، عصر مفرح با ورزش» از دی ماه سال 1402 آغاز شود اما از اردیبهشت سال جاری به مرحله اجرا رسید و با وجود این که بودجه قابل توجهی به استان ها تزریق شده است اما خروجی این طرح در کمترین حالت ممکن است.
در این طرح قرار بود 700 مکان ورزشی متعلق به دستگاه ها و نهادها از سوی اداره کل ورزش استان ها آزادسازی و به طور رایگان در اختیار مردم قرار گیرد تا آنها بتوانند در دو بخش صبگاهی و عصرگاهی به طور رایگان از این اماکن استفاده کنند اما بررسی ها نشان می دهد از این تعداد مکان ورزشی یک هفتم آن هم هنوز به مرحله آزادسازی و فعالیت نرسیده است.
یکی از اهداف این طرح اشتغالزایی برای دانشجویان فارغ التحصیل تربیت بدنی بود که می بایست به عنوان مربی ورزش فعالیت کنند اما این اتفاق نیز هنوز رخ نداده و فعالیت خاصی صورت نگرفته است که این مربیان بخواهند مشغول به کار شوند.
نکته عجیب این است که با وجود ناکامی این طرح و محقق نشدن آزادسازی اماکن ورزشی، بودجه تخصیص داده شده به استان ها هزینه شده اما مشخص نیست این میزان بودجه به چه منظوری و در چه راهی هزینه شده که نتوانسته است اهداف طرح را اجرایی کند.
به نظر می رسد معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و دفتر این معاونت باید گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت آسان سازی ورزش برای همه و در دسترس بودن آن با اجرای طرح ورزش رایگان را ارایه کند تا مشخص شود که آیا استان ها با توجه به بودجه ای که دریافت کرده اند توانسته اند اماکن ورزشی را آزاد کنند؟
یکی دیگر از اتفاقات عجیب و البته شائبه برانگیز در بودجه ای طرح مبالغ سنگینی است که برای تبلیغات تلویزیونی، اقلام تبلیغاتی، مستندسازی و ... در نظر گرفته شده است و در فهرست هزینه ها نیز قید شده اما در فضای واقعی خبری از این تبلیغات نیست و برخی هیات ها به زدن چند بنر اکتفا کرده اند.
در این میان برای اداره کل ورزش و جوانان استان تهران نیز تاکنون چندین میلیارد تومان تخصیص داده شده است تا نسبت به آزادسازی اماکن ورزشی اقدام شود و این اماکن به طور رایگان در اختیار مردم قرار گیرد اما بررسی های صورت گرفته نشان می دهد این طرح در استان تهران هم با شکست مواجه شده و تنها بودجه در نظر گرفته شده به این اداره کل اختصاص یافته اما هنوز سالن های مد نظر آزاد نشده اند که در اختیار مردم قرار بگیرند.