به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، استان کردستان هفت درصد منابع آب سطحی و ۲ درصد آبهای زیرزمینی کشور را به خود اختصاص داده اما در برخی از مناطق استان، مردم با چالش کمآبی مواجه هستند.
در سال های اخیر اقدامات خوبی در زمینه تامین آب شرب پایدار برخی شهرهای استان از جمله بانه، سقز و سنندج انجام شد و طرحهای آبرسانی در نقاط شرقی استان یعنی قروه، دهگلان و بیجار هم در حال اجراست اما تعدادی از روستاها هم مشکل کمآبی دارند.
البته این مشکل فقط مختص به کردستان نیست و ۲۰ هزار روستا در کشور با تنش آبی دست و پنجه نرم میکنند.
۱۹۸ روستا دارای تنش آبی
طبق اعلام شرکت آب و فاضلاب کردستان، تعداد روستاهای دارای تنش آبی در استان ۱۹۸ روستا است که پروژههای مختلفی برای رفع تنش آبی این روستاها در حال اجرا است و بیشترین آن مربوط به شهرستان دیواندره با ۵۳ روستا است.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: این همواره به تناسب اعتبارات تخصیصی و بودجه در اختیار، نسبت به تأمین آب این روستاها اقدام میکند و پیگیری جذب اعتبارات از نهادهای بالادستی و حمایت نمایندگان مجلس صورت می گیرد.
محمد فرهاد ادامه داد: آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی استان در قالب پروژه های مختلف از جمله جهادآبرسانی، خیرین آبرسان، اعتبارات ملی و تک روستایی به طور مستمر در دستور کار شرکت آبفا قراردارد و این کار تا بهره مندی تمامی روستاهای نیازمند به آب شرب پایدار ادامه می یابد.
او اضافه کرد: در پروژه جهاد آبرسانی با اعتبار اولیه پنج هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال ۱۶۹ روستای استان از نعمت آب شرب بهداشتی و پایدار بهره مند می شود.
طرح جهاد آبرسانی در قالب تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، سپاه و بسیج سازندگی کردستان از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شد و قرار است در طول ۳۰ ماه، ۱۶۹ روستای استان از نعمت آب شرب بهداشتی به صورت پایدار بهرهمند شوند.
آبرسانی به ۳۷ روستا در سال جاری / پیشرفت ۵۵ درصدی جهاد آبرسانی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان اظهار کرد:در سال جاری به ۳۷ روستای استان با اعتبار هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال آبرسانی شد که این عدد از تخصیصهای سالهای قبل وهزینه کرد سال جاری بدست آمده است و فقط مختص امسال نیست.
فرهاد ادامه داد: پروژه جهاد آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی کردستان ۵۵ درصد پیشرفت دارد و تاکنون در این پروژه ۲۷ هزار و ۴۰۰ نفر از آب شرب سالم و بهداشتی به صورت پایدار بهرهمند شدند.
وی یادآور شد: این طرح با هدف تأمین آب شرب سالم و بهداشتی ۱۶۹ روستا شامل ۴۷ تک روستا و ۶ مجتمع مشتمل بر ۱۲۲ روستا و ۵۸ هزار نفر در دستور کار شرکت آبفا قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان با بیان اینکه در این پروژه قرار است ۲۶۴ کیلومتر شبکه توزیع و ۵۰۵ کیلومتر خط انتقال اجرا شود، افزود: تاکنون ۱۱۷ کیلومتر شبکه توزیع و ۲۷۱ کیلومتر خطوط انتقال آب روستایی در طرح جهاد آبرسانی انجام شده است.
به گفته فرهاد، حفر و تجهیز ۱۲ حلقه چاه و بهسازی ۶ دهنه چشمه، اجرای ۴۲ باب مخزن با ظرفیت پنج هزار و ۳۷۰مترمکعب و احداث ۲۲ باب ایستگاه پمپاژ از دیگر عملیات اجرا شده تاکنون در طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان است.
وی با اشاره به بهره مندی ۶ هزار و ۵۰۰ خانوار در ایتن طرح، اضافه کرد: ادامه اجرای پروژه محرومیت زدایی روستاها در حوزه آب شرب تا تأمین آب سالم و بهداشتی پایدار برای همه ۱۶۹ روستای مدنظر این طرح ادامه خواهد یافت.
طبق اعلام شرکت آب و فاضلاب کردستان، قبل از اجرای طرح جهاد آبرسانی جمعیت تحت پوشش آب روستایی استان ۷۶ درصد بود که با اتمام این پروژه، به ۸۷ درصد افزایش خواهد یافت.
در حال حاضر از هزار و ۶۷۷ روستای کردستان، هزار و ۴۷ روستا تحت پوشش شرکت آبفای کردستان است.