شناسهٔ خبر: 70652668 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

پایان رتبه‌بندی ۱۰۱ هزار نفر از معلمان فاقد رتبه

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از پایان رتبه‌بندی ۱۰۱ هزار نفر از معلمان فاقد رتبه خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش عصر امروز در یکی از مدارس شرق تهران برگزار شد.

فرهادی با بیان اینکه آموزش و پرورش در حوزه‌های مختلفی پیشرفت داشته است؛ گفت: این موضوع از المپیادهای علمی تا کمک به دانش آموزانی که در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند مورد توجه بوده و آموزش و پرورش امروز طرح‌های مختلفی را اجرا کرده است.

فرهادی افزود: به همت خیرین مدرسه ساز، ۲ هزار مدرسه قرار است به نیروگاه خورشیدی مجهز شوند که تاکنون صد مدرسه به پلن های خورشیدی مجهز شده است.

روند رتبه بندی معلمان ۵۷۲ هزار معترض داشت

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: پرونده رتبه بندی معلمان ۵۷۲ هزار معترض داشت در سال گذشته به پرونده همه این معترضین رسیدگی شد. بخشی از رتبه بندی درباره معلمانی که به هر جهت فاقد رتبه بودند باقی مانده بود. این فاقد رتبه بودن شامل ۱۰۱ هزار معلم بود. در بررسی مجدد رتبه آن‌ها بررسی شد. دیگر معلم تعیین تکلیف نشده نداریم.

وی ادامه داد: برای ۵۸ هزار نفر از معلمان جدید الاستخدام ابتدا مزایای رتبه‌بندی تعلق می‌گیرد و بعد از ارائه مدارک، رتبه آنها تعیین می‌شود.

توجه دولت به مدارس و آموزش و پرورش

رئیس جمهور بیشترین حضور را در مدارس دارد و در ۱۰ روز گذشته در دو مدرسه حضور داشت و این نشان دهنده توجه دولت به مدارس و آموزش و پرورش است.

وی افزود: در ۸ المپیاد علمی جهانی ایران ۳۴ مدال کسب کرده است و دو مورد از این المپیادها شامل فیزیک و ترکیبیات در ایران برگزار شد.

فرهادی با اشاره به اینکه جشنواره جوان خوارزمی ۲۵۸۱ طرح بهتر شناسایی و ۳۵ طرح به عنوان طرح برتر کشوری معرفی شدند، گفت: در حوزه مسائل تربیتی و کاهش آسیب‌های اجتماعی ۱۰۰ هزار دانش‌آموز در اردوهای تمشک با هدف کمک به دانش‌آموزان در معرض آسیب شرکت کردند.

سرانجام پاداش پایان خدمت فرهنگیان و تأخیر در پرداخت این پاداش‌ها

فرهادی در خصوص پاداش پایان خدمت فرهنگیان و تأخیر در پرداخت این پاداش‌ها گفت: همواره پاداش بازنشستگان هر سال در سال بعد انجام می‌شد. تعداد بیش از ۷۵ هزار معلم بازنشسته در سال ۱۴۰۲ بالاترین رقم بازنشستگی بوده است. این تعداد از همکاران معمولاً مانند هر سال، سال بعد پرداخت می‌شد. ۴۰ درصد از این تعداد، در مهر ماه پاداش خود را دریافت کردند.

فرهادی افزود: ۲۲ هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان پرداخت شد. برای مابقی پرداخت، مبلغی در بودجه پیش بینی نشده بود. با کمک‌دولت، این موضوع در جلسه سران قوا مطرح شد. در جلسه روز چهارشنبه جلسه سران قوا موضوع پرداخت پاداش بازنشستگی مطرح شد و به زودی ان شاالله کل پاداش از سازمان برنامه و بودجه اخذ خواهد شد.

وی با بیان اینکه موضوع ترمیم معدل دانش آموزان برای کنکور هنوز در شورای عالی آموزش و پرورش در حال بررسی است؛ گفت: استقبال از مدارس غیر دولتی، به دلیل ضعیف بودن مدارس دولتی نیست. باید در مدارس غیردولتی هم تلاش دانش آموزان اهمیت دارد. البته مدارس دولتی حتماً مشکلاتی همچون تراکم بالای دانش آموز در برخی مناطق آموزشی دارد شاید یکی از دلایل استقبال از مدارس غیردولتی، تراکم بالای دانش آموزان در مدارس دولتی باشد.

تفاوت مدارس دولتی و غیر دولتی چندان زیاد نیست

وی در خصوص نتایج امتحانات نهایی گفت: آزمون‌های امتحانات نهایی، به خوبی مشخص کرد تفاوت مدارس دولتی و غیر دولتی چندان زیاد نیست. این آزمون‌ها به خوبی نشان داد آموزش باید بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد. دولت هم تلاش می‌کند مدارس دولتی را بیشتر تقویت کند.

نتایج ضعیف نظام آموزشی کشور در آزمون‌های تیمز و پرلز

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نتایج ضعیف نظام آموزشی کشور در آزمون‌های تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها آزمون‌های تحلیلی است و صرفاً سنجش علمی وضعیت نظام آموزشی نیست. به عنوان مثال میانگین عدم پاسخگویی به سوالات توسط دانش آموزان در جهان حدود ده درصد است؛ اما در نتایج دانش آموزان ایرانی، ۲۲ درصد سوالات پاسخ داده نشده بود. بخشی از این عدم پاسخ به سوالات، به دلیل عدم تمرکز دانش آموزان شرکت کننده در آزمون بوده است. البته تعطیلی چند ساله مدارس کشورمان به دلیل شیوع ویروس کرونا دلیل دیگری بود که وضعیت ایران در این زمینه نسبت به دیگر کشورها افت کند.

فرهادی در خصوص بودجه آموزش و پرورش در سال آینده گفت: در بودجه سال جاری، همان احکام سال قبل نظام آموزشی در نظر گرفته شده و و وزارت آموزش و پرورش به طور کلی ۷۹۰ هزار میلیارد تومان به عنوان بودجه پیشنهادی به سازمان برنامه و بودجه ارائه نموده است. مهم‌ترین تبصره اضافه شده در بودجه امسال بحث ایاب و ذهاب دانش آموزان در مدارس استثنایی و مدارس شبانه روزی بود. بر اساس این تبصره از محل عوارض واردات خودرو برای هر منطقه سه خودرو برای مدارس مورد اشاره در نظر گرفته شده است.

فرهادی با بیان اینکه آموزش و پرورش هیچ گاه موافق تعطیلی مدارس نیست گفت: امسال تعطیلی‌های مدارس بیشتر به خاطر ناترازی انرژی بوده است. آموزش و پرورش همواره مخالف تعطیلی مدارس است؛ زیرا یک روز تعطیلی مدارس حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

فرهادی با بیان اینکه کیفیت آموزشی به عوامل مختلفی بستگی دارد گفت: در کسب نمرات، استعداد دانش‌آموز، تلاش خانواده و خود دانش‌آموز مؤثر است و صرفاً دسترسی به امکانات مؤثر نیست.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ضرورت ارتباط نظام آموزشی با صنعت برای مهارت آموزی دانش آموزان گفت: ۵ سال آینده تعداد دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، ۴ میلیون نفر بیشتر خواهد شد؛ اگر برای این رشد دانش آموزان و علاقه مندی آنان به رشته‌های فنی و حرفه‌ای، تعداد و کیفیت هنرستان‌ها بهبود نیابد؛ دانش‌آموزان به دبیرستان‌ها خواهند رفت و کیفیت آموزش افت می‌کند.

وی با اذعان به اینکه دولت نمی‌تواند در این مدت کوتاه هنرستان‌های مورد نیاز را بسازد؛ گفت: بنابراین برون سپاری را مدنظر داریم که مدل موفقی است و قرار است از ظرفیت صنایع و شهرک‌های صنعتی استفاده کنیم؛ این مراکز صنعتی دانش‌آموزان را آموزش می‌دهند و به نوعی نیروی انسانی مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند.