شناسهٔ خبر: 70652574 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

آموزش هنر سفالگری میناب به نسل جوان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان گفت: با استفاده از تجربه پیشکسوت جهله ساز، هنر سفالگری میناب به نسل جدید آموزش داده می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش میراث آریا، نشستی روز یکشنبه ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، حجت رحیمی رئیس شورای روستای شهوار و علی رحیمی از هنرمندان رشته سفالگری در راستای بررسی توسعه و احیا رشته سفالگری شهوار میناب برگزار شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه سفالگری میناب یکی از قدیمی‌ترین هنرهای سنتی ایران و از نمادهای هویت فرهنگی هرمزگان به شمار می‌رود، اظهار کرد: این هنر، با تاریخچه‌ای چند هزارساله، همچنان در میان هنرمندان مینابی زنده است و سفال‌های تولیدی این منطقه به دلیل طراحی منحصربه‌فرد و روش‌های خاص تولید، از جایگاه ویژه‌ای در بازار صنایع‌دستی برخوردار است.

او افزود: استفاده از تجربه پیشکسوتان برای آموزش نسل جدید از برنامه‌های این اداره‌کل است که علی رحیمی باسابقه ۵۰ ساله در این حرفه می‌تواند برای انتقال تجربه و آموزش نسل جدید در حفظ و انتقال این هنر اصیل به آیندگان باشد.

محسنی بیان کرد: در همین راستا با همکاری دهیاری روستای شهوار، مرکز آموزش صنایع‌دستی احیا می‌شود و سفالگری به سبک سنتی به هنرجویان آموزش داده خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه انتقال تکنیک‌های ساخت جهله به نسل جدید باعث جلوگیری از فراموشی این هنر می‌شود، افزود: آموزش به جوانان نه‌تنها این هنر را حفظ می‌کند بلکه فرصت‌های جدیدی برای اشتغال‌زایی و جذب سرمایه‌های فرهنگی و اقتصادی به منطقه ایجاد می‌کند.

بررسی مشکلات سوخت کارگاه‌های و هماهنگی با ترجمان‌های ذی‌ربط در خصوص رفع مشکلات سوخت از دیگر مسائلی بود که در این نشست بررسی شد.


 

انتهای پیام/