به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که با گذشت بیش از یک ماه از توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، گزارشهای متعددی در رسانههای عبری مبنی بر عدم تمایل آوارگان اسرائیلی برای بازگشت به شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی منتشر شده است، اخیراً یک نظرسنجی اسرائیلی نشان داد که 93 درصد از ساکنان شهرکهای شمالی به ویژه جوانان که در نتیجه جنگ آواره شده و این شهرکها را ترک کرده بودند، قصد بازگشت ندارند.
روزنامه عبری اسرائیل هیوم در این زمینه گزارش داد: در جریان یک نظرسنجی که در هفتههای اخیر توسط کمپین جوانان با عنوان «بیایید به شمال برویم» انجام گرفت، مشخص شد که 93 درصد از جوانانی که شهرکهای شمالی را ترک کردهاند، نمیخواهند به این شهرکها برگردند.
این رسانه عبری افزود: عدم تمایل ساکنان شهرکهای شمالی برای بازگشت به این شهرکها دلایل مختلفی دارد که بارزترین آنها ترس از بازگشت حملات بوده و ساکنان مناطق شمالی نمیدانند که بعد از گذشت دوره 60 روزه که در توافق آتش بس ذکر شده است، چه اتفاقی خواهد افتاد.
تنها 20 درصد آوارگان اسرائیلی به شهرکهای شمالی برگشتهاند
اما درباره اینکه واقعا چرا شهرک نشینان صهیونیست به شمال فلسطین اشغالی برنمیگردند، نظرات متعددی وجود دارد. روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی به این منظور اعلام کرد که تنها 20 درصد از آوارگان اسرائیلی که مجبور به ترک خانههای خود از شهرکهای شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) شده بودند، بعد از گذشت 5 هفته از آتش بس به این مناطق برگشتند که آمار ناامید کنندهای است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه به نقل از «یوآو هرمونی» یکی از شهرک نشینان آواره صهیونیست در شمال فلسطین اشغالی اعلام کرد که شوک 7 اکتبر هنوز در میان اسرائیلیها وجود دارد و بعد از این اتفاق، آنها خیلی کم میتوانند به نیروهای امنیتی و کابینه اعتماد کنند و اعتماد آنها به ارتش و کابینه هنوز برنگشته است.
واشنگتن پست تصریح کرد: همچنین سوالات زیادی در مورد دستاوردهای کسب شده توسط اسرائیل در جنگ با حزب الله وجود دارد و اینکه آیا استراتژی کنونی اسرائیل منجر به دستیابی ساکنان شهرکهای شمالی به آرامش پایدار میشود یا نه.
اما آنچه که این روزنامه معروف آمریکایی درباره وضعیت آوارگان شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی مطرح کرده، ابعاد حساس زیادی دارد که باید مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرد؛ زیرا موضوع صرفاً مربوط به یک خبر گذرا نیست، بلکه به شرایط امنیتی صهیونیستها در مناطق شمالی فلسطین اشغالی حتی بعد از آتش بس با حزبالله مربوط میشود، آن هم در شرایطی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و سایر مقامات این رژیم مدعی هستند توانستند در جنگ با حزب الله به پیروزی برسند.
در واقع حساسیت و جدیت مطلبی که روزنامه واشنگتن پست به آن پرداخته، مربوط به امنیت موجودیتی رژیم اشغالگر، میزان توانایی این رژیم برای محافظت از امنیت خود در آینده و ترغیب شهرک نشینان صهیونیست به ماندن در فلسطین اشغالی است.
بحران عمیق ناامنی میان صهیونیستها
در واقع روزنامه واشنگتن پست به اصل مشکلی که شهرک نشینان صهیونیست در وهله اول و مقامات نظامی و سیاسی این رژیم در وهله دوم از آن رنج میبرند، پرداخته که به همه آنها ثابت میکند، اسرائیل حتی با وجود برخورداری از حمایت نامحدود قدرتهای بزرگ جهان در همه سطوح، به ویژه سطح نظامی و فناوری، قادر به تضمین امنیت برای خود نیست و در هر منطقه جغرافیایی و در سراسر مرزهای فلسطین اشغالی همیشه در معرض خطر قرار دارد.
به این ترتیب، میتوان گفت عمدهترین علتی که موجب میشود شهرک نشینان صهیونیست نخواهند به مناطق شمالی فلسطین اشغالی برگردند، عدم اطمینان آنها از رسیدن به آرامش پایدار است. یک واقعیت مهمی که طوفان الاقصی ثابت کرد، این بود که هیچ یک از امکانات نظامی و فناوری اسرائیل و حتی حمایتهای بی حد و مرز آمریکا و غرب از این رژیم نمیتواند ضمانتی برای محافظت از اسرائیلیها باشد؛ به ویژه اینکه در جریان نبرد طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی عملاً در محاصره جبهههای مقاومت قرار گرفت.
حضور قاطع و مستمر گروههای وابسته به محور مقاومت در جبهه حمایت از غزه، مهمترین عاملی است که موجب شده است صهیونیستها بعد از گذشت بیش از یک سال و در حالی که از حمایتهای همهجانبه و مطلق آمریکا و کشورهای غربی برخوردارند، نتوانند حتی به یکی از اهدافشان در این جنگ برسند. ظهور پدیده آوارگی اسرائیلیها نیز در نتیجه همین امر است؛ جایی که برای نخستین بار صهیونیستها از ترس حملات گروههای مقاومت، آواره شدند، بهویژه اینکه حزبالله در جریان حضور خود در نبرد طوفان الاقصی، تقریبا جبهه شمالی فلسطین اشغالی را کاملاً از اسرائیلیها تخلیه کرد.
انتهای پیام/
∎