شناسهٔ خبر: 70648036 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

فتحی: گردشگری آنطور که باید به عنوان یک صنعت پیشران مورد توجه نبوده است

رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی گفت: حوزه گردشگری آنطور که باید و شاید به عنوان یک صنعت پیشران در کشورمان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محسن فتحی رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی نشست خبری، گفت: تاکنون ۲۲ فراکسیون در مجلس دوازدهم به طور رسمی و کامل تشکیل شده است.

وی ادامه داد: هر نماینده مجلس حداکثر می‌تواند عضو ۴ فراکسیون و نهایتاً می‌تواند عضو هیئت رئیسه یک فراکسیون باشد.

رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در ادامه، تصریح کرد: این فراکسیون قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین را دنبال می‌کند. دو تکلیف قانونی در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در برنامه هفتم توسعه قید شد، در حالی که این حوزه در ۶ برنامه توسعه قبلی کشور دیده نشده بود.

فتحی ادامه داد: قطعاً موضوعات گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی جامعیت و شمولیت زیادی دارد. حوزه گردشگری آنطور که باید و شاید به عنوان یک صنعت پیشران در کشورمان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وی گفت: ما در مجلس دوازدهم تمام تلاش خود را می‌کنیم که معاونت گردشگری به سطح سازمان ارتقا یابد که در این زمینه با دولت رایزنی و همکاری مشترک خواهیم کرد و باید حوزه گردشگری را از منظر سازمانی ببینیم که در این صورت اثرگذاری آن بیشتر خواهد بود.

وی متذکر شد: یکی از اهداف ما آن است که مشکل بیمه افرادی که در حوزه گردشگری فعال هستند از جمله تورلیدرها، حل و فصل شود.

رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی تاکید کرد: ما از طریق گروه‌های دوستی پارلمانی می‌توانیم صنعت گردشگری را تقویت کنیم. همچنین از این طریق باید موضوع جهاد تبیین را مورد توجه قرار دهیم و از طریق روابط پارلمانی تاکید کنیم که ایران‌هراسی توهمی بیش نیست و واقعیت ندارد.

وی اظهار کرد: از هوش مصنوعی برای تقویت صنعت گردشگری باید استفاده شود. باید موانع عدم پیشرفت صنعت گردشگری در ایران مشخص و آسیب‌شناسی شود و مجلس باید گره‌های این صنعت را باز کند.

فتحی تاکید کرد: ما لاجرم نیازمند آن هستیم که در همه حوزه‌ها به هوش مصنوعی توجه کنیم. ذیل فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، کمیته‌ هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات ایجاد شده است. پیگیری می‌کنیم که ذیل وزارت گردشگری هم موضوع هوش مصنوعی مورد توجه جدی قرار گیرد.

رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی درباره برنامه‌های این فراکسیون برای تحقق گردشگری سلامت، ادامه داد: حوزه گردشگری خارجی یک موضوع حاکمیتی است و فقط مربوط به وزارت گردشگری نیست. وقتی بحث از توریست سلامت داریم، بنای ما آن است که گردشگران خارجی این حوزه را به داخل کشورمان بیاوریم.

وی افزود: حضور گردشگران خارجی به ویژه با توجه به مشکلات کشور در حوزه ارز اهمیت زیادی دارد و زمانی که می‌توانیم از این حوزه ارز و اشتغال ایجاد کنیم، باید این بخش بیشتر مورد توجه باشد. حوزه گردشگری هیچ‌گاه تحت تحریم قرار نمی‌گیرد، مگر آنکه خودمان خودتحریمی داشته باشیم. 

فتحی گفت: تحقق گردشگری سلامت کاری بین‌دستگاهی است. مجلس هم ظرفیت قانونی برای کمک به این حوزه دارد. با توجه به هزینه پایین درمان در کشورمان و متخصصان حاذق و پزشکان ماهری که در ایران داریم، باید از ظرفیت گردشگری سلامت و ورود گردشگران به کشورمان برای پیگیری درمان‌شان استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: ایجاد مناطق ویژه گردشگری نیز اهمیت زیادی دارد و باید ظرفیت‌هایی را در این حوزه ایجاد کنیم تا فعالان صنعت گردشگری ترغیب به فعالیت در این حوزه شوند.

رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی تصریح کرد: ما اگر بتوانیم در احکام بودجه‌های سنواتی سهم صنایع این حوزه را ارتقا دهیم، قطعا بسیار کمک‌کننده است. 

وی اظهار کرد: ایران‌هراسی، بحث گردشگری ما را دچار چالش کرده است و باید از ظرفیت‌های گروه‌های دوستی و پارلمانی استفاده کرده و تاریخ و فرهنگ غنی خود را به جهانیان نشان دهیم و ما می‌توانیم از عملیات روانی دشمن برای ایران‌هراسی عبور کنیم.