به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله سید محمد غروی در دیدار با رئیس و محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، اظهار داشت: مردم سالیان سال با نظرات مختلف فقهی در خصوص معضلات بانکی و چالشهای ناشی آن مواجه هستند و بسیاری از اعاظم و بزرگان حوزه نسبت به این موضوعات هم تحقیق کرده و هم پیشنهادات خود را ارائه دادند، ولی هنوز این معضلات برطرف نشده است، مردم از نظام اسلامی انتظار دارند که این رویه به صورت ریشهای اصلاح شود.
وی ادامه داد: باید مسائل کلان نظام و مطالبات مردم بهویژه در حوزههای اقتصادی در متن فعالیتها باشد و در این زمینه از ظرفیتهای مختلف حوزه و دانشگاه و متخصصان استفاده شود.
استاد حوزه های علمیه با ذکر خاطرهای از سوابق بررسی فقهی طرح ها و لوایح، گفت: در زمانی که مرحوم هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس و آیتالله محمد یزدی، نایب رئیس بودند، دفتر همکاریهای مجلس و حوزه در قم ایجاد شده بود و جلسات روزهای جمعه در کمیسیونهای مختلف تشکیل میشد و طرحها و لوایحی که میآمد در بین گروهها توزیع و روی آنها کار انجام میدادند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه دامه داد: در آن جلسه بزرگانی مانند آیات محمد مومن، احمدی میانجی، طاهری خرمآبادی و مظاهری، موسوی و غیره شرکت میکردند و کار بسیار خوبی بود و بحثهای جدی هم صورت میگیرد که آیا اجتهاد برای قاضی شرط است یا نیست؟
غروی گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به صورت متمرکز برای به ثمر رسیدن طرحها و لوایح و ایدههای قانونی خود با بزرگان حوزه، فقهای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام تعامل جدی داشته باشد.
وی ادامه داد: در بررسی طرحها و لوایح نیز مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید به گونهای عمل کند که بعد از ارسال پیشنهادات خود به کمیسیونها و در نهایت ارسال به شورای نگهبان، کلیت و سازمان کار به هم نریزد و اهداف اصلی طراحان به حاشیه نرود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از نظر فقهی روی برخی موضوعات حساس بنیادی و کلیدی که گاهی در معرض قضاوت قرار میگیرد از زاویه قانونی ورود جدی داشته باشد.
وی به عنوان نمونه گفت: وقتی بحث از مقدسات مطرح میشود باید ابعاد و اضلاع آن به صورت دقیق معلوم شود که منظور از مقدسات آیا قرآن کریم، پیامبر اسلام (ص)، اهل بیت عصمت طهارت (ع)، است یا مراجع تقلید، حوزههای علمیه، مسجد، مدرسه، لباس و غیره، قانون باید شفاف و برای قاضی این مباحث قابل تشخیص باشد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز با ارائه گزارشی از فعالیتهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، گفت: مهمترین امکان برای حل مشکلات مردم و کشور قرار گرفتن تحقیقات و پژوهشهای علمی در لبه تقنین است.
حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی یاد آورشد: در دوره تحول و تعالی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تلاش خواهد شد که ارتباطات منسجمی با حوزههای علمیه سراسر کشور، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر مراکز موثر در عرصه تقنین برقرار شود.
وی ادامه داد: از آنجا که شورای نگهبان بر اساس حکم اولی و مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس احکام ثانوی و اضطرار حکم خواهند کرد، شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ارتباط منسجمی با این دو نهاد برقرار خواهد کرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تهیه و تنظیم مسائل تقنینی نظام را از فعالیتهای در دست اقدام مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ذکر کرد و گفت: این نظام مسائل در اختیار مراکز تحقیقاتی حوزه و دانشگاه قرار می گیرد تا بتوانیم از ظرفیت همه مجموعه ها در امر قانونگذاری استفاده کنیم.