به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، هنوز هم مرور حوادث تلخ 13 دی 98 و صدای نالههای جمعیت داغدار و عاشق در فراقِ محبوب، آتش به قلبها میزند و اشک از چشمانِ عاشقان جاری میسازد؛ امسال مراسمات پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی با همان شور و شکوه خاص و همیشگی در سراسر کشور و گیلان برگزار شد و بعضی ارادتمندان هم با سینهای سنگین خود را به مزارش رسانده و بوسه بر مزار نورانیاش زدند؛ جاماندگان هم از راه دور ارادتهایشان را راهی گلزار شهدای کرمان کردند.
ارداتمندان مکتب حاج قاسم امسال در حالی به یاد محبوبِ دلها اشک میریزند که داغهایشان سنگینتر شده است؛ در یک سال گذشته، جمعی از یارانِ سیدالشهدای مقاومت به او پیوستند و جمعشان در جوار رحمت الهی در بهشت برین جمع است؛ سید حسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین، اسماعیل هنیه و سنوار ماههاست که روحشان به آسمان پرواز کرده و از کنار حاج قاسم نظارهگر احوالات ما زمینیان هستند البته بهتعبیر رهبر معظم انقلاب، نصرالله و صفیالدین به ظاهر در این دنیا حضور ندارند ولی روح و رهبری آنان در میدان حاضر است و از لبنان و مردم بیدفاع آن دفاع میکند.
به منظور مرور حماسه بینظیر مردم انقلابی در مراسم تشییع پیکر سردار دلها و حضور حاج قاسم سلیمانی در کنگره شهدای گیلان، نشست تخصصی و بصیرتی با عنوان «عصر رسانه حاج قاسم» با حضور خبرنگاران بسیج رسانه در سالن جلسات تبلیغات اسلامی استان گیلان برگزار شد.
در این مراسم، تعدادی از خبرنگاران با یادآوری خاطرات حضور حاج قاسم در نخستین کنگره شهدای گیلان، از ویژگیها و شخصیت بارز سردار دلها و استقبال بینظیر گیلانیان و خانوادههای شهدا از وی در جریان برگزاری کنگره گفتند.
«زلیخا صفری» بانوی رسانهای گیلان در این نشست از حس و حال گیلانیها وقتیکه شنیده بودند حاج قاسم مهمان ویژه کنگره شهدای گیلان است گفت؛ از تدابیر ویژه امنیتی مکان برگزاری مراسم تا استقبال بینظیر مردم تا جوان و نوجوانانی که در اشتیاق و آرزوی دیدن سردار سر از پا نمیشناختند.
وی نخستین کنگره 8 هزار شهید استان گیلان را یکی از خاصترین و بهترین مراسمات گیلان در چند سال اخیر میداند و میگوید: تدابیر زیادی برای این کنگره اندیشیده شده بود و من هم بهعنوان عکاس خبرنگار به این کنگره دعوت شده بودم؛ آنروز دوربین و ابزار خبر را برداشته و راهی مراسم شدم؛ در مسیر جمعیت انبوهی را دیدم که به انتظار ایستادهاند و شور و اشتیاق وصفناپذیری دارند؛ محو تماشای آنان بودم که بگو مگوی چند دانشآموز توجهم را جلب کرد، نزدیکتر رفتم و به صحبتهایشان دقت کردم؛ باورم نمیشد، این بچهها آرزو میکردند کاش میتوانستند سردار دلها را ببینند؛ برای من که در آن زمان خودم شناختِ زیادی از سردار نداشتم، اشتیاق و آرزوی این نوجوانان، جالب بود.
صفری ادامه میدهد: به مکان برگزاری مراسم رسیدم؛ بهدلیل تدابیر امنیتی شدید مدتی طول کشید تا وارد مراسم شوم؛ جمعیت انبوهی برای دیدن حاج قاسم ایستاده بودند به انتظار؛ مادران شهدا هم با حفظ احترام در میانِ جمعیت جا گرفته بودند؛ بالاخره انتظار به سر رسید و سردار دلها در میانِ این جمعیت عاشق حضور پیدا کردند؛ با خود گفتم نباید این لحظات و قابهای ماندگارش را از دست داد از اینرو کمی حرکت کردم تا بتوانم از زاویه بهتری سردار را ببینم؛ به سردار بایرامی برخورد کردم به ایشان گفتم میخواهم کمی جلوتر بروم در جوابم گفت نمیشود امکانش وجود ندارد؛ اما بهرحال من دست از تلاش برنداشتم.
لحظات به سرعت سپری میشد؛ دختر شهید مدافع حرم عطری به بالای سن رفت و شعری را در وصف پدر برای جمعیت خواند، قرائت زیبا و عارفانه این فرزند شهید، حال سردار دلها و حاضران در مراسم را دگرگون کرد؛ برایم دیدن آن لحظه بسیار سخت بود؛ لحظهای که شانههای سردار میلرزید و اشک بر گونههای مبارکش جاری میشد.
همانجا ایستادم تا جایم را از دست ندهم؛ لحظاتی بعد سردار برای سخنرانی پشت تریبون قرار گرفت؛ به عقیده من زیباترین سخنرانی حاج قاسم در گیلان اتفاق افتاد و تا بهامروز که پنج سال از شهادتشان میگذرد هنوز نکات مهم و زیبایی که در آن سخنرانی تبیین فرموده بودند در مراسمات و محافل مختلف استفاده میشود؛ ایشان از هجرت، جهاد، شهادت و انقلاب اسلامی به گونهای سخن گفتند که ذهنها را متحول کرده بود؛ آنجا بود که کمی به رمز محبوبیت ایشان پی بردم.
سخنرانی سردار به پایان رسید؛ قرار بود یک شهید گمنام هم مهمانِ ویژه این محفل باشد و حال دلمان را از کنگره شهدای گیلان به عشقترین جای زمین یعنی بینالحرمین ببرد؛ دیگر حال و هوای همه کربلایی شده و از خود بیخود شده بودند؛ مگر میشود حالِ خوب این مراسم را فراموش کرد؟
این بانوی خبرنگار در ادامه با یادآوری سفر کربلا در سال 96 به همراه جمعی از همکاران میگوید: قبل از ورود به سرزمینِ عراق، با عکسها و پوسترهای زیبای حاج قاسم که در مرز ایران و عراق نصب بودند مواجه شدم و کنارشان عکس گرفتم؛ همانلحظه یاد کنگره شهدای گیلان افتادم و خدا را شکر کردم که توفیق زیارت حاج قاسم را در کنگره نصیبم کرد؛ اگرچه کلامم قادر به وصف حاج قاسم نیست اما به روح پاکش درود میفرستم و راه و رسمش و حضور ارزشمند و بیانات گوهربار و ماندگارش در کنگره شهدای گیلان هرگز از یادمان نخواهد رفت.
«معصومه پاداش ستوده» یکی دیگر از بانوان رسانهای گیلان نیز در این نشست از نخستین کنگره شهدای گیلان و حضور گرمابخش حاج قاسم سلیمانی در این مراسم گفت؛ از استقبال مردم؛ از پخش کلیپی که به تمجید سردار دلها میپرداخت اما ایشان وسطِ صحبتشان، قاطعانه و جدی از پخش کلیپ جلوگیری کردند و بین حرفهایشان گفتند "یکدیگر را با القاب و عناوین مانند سردار و...صدا نکنیم، در زمانِ جنگ همدیگر را خواهر و برادر صدا میزدیم که خیلی بهتر بود".
این بانوی رسانهای از اینکه در آن زمان، شناخت زیادی از حاج قاسم سلیمانی نداشته ابراز تاسف کرد و ادامه داد: ایشان در کنگره، درباره شهید و شهادت به حدی زیبا سخن گفتند که برای هرکسی قابل درک بود؛ بعد از کنگره تصمیم گرفتم درباره ایشان و زحمات و ویژگیهایشان بیشتر تحقیق کنم؛ در تحقیقاتم به ایثار، مجاهدت و ازخودگذشتگی بینظیر ایشان در راه خدا رسیدم و از کمکاریهایم در حق سردار و یارانش احساس شرمندگی میکردم.
وی با یادآوری وعده صادق سردار شهید سلیمانی در مراسم چهلم شهید حسینپور در شلمان لنگرود گفت: وعده پایانِ حکومت داعش از زبان سردار و از خطه گیلان انعکاس پیدا کرد و به گوش جهان رسید.
ستوده خاطرنشان کرد: با وجود اینکه 5 سال از شهادت ایشان میگذرد اما دشمن هنوز تحمل راه و منش ایشان را ندارد و حمله تروریستی مسیر گلزار شهدای کرمان هم نشاندهنده همین موضوع است.
این بانوی رسانهای به سمپراکنی گسترده دشمن در فضای مجازی اشاره کرد و فرمان آتش به اختیار رهبر معظم انقلاب را برای اصحاب رسانه هم دانست و گفت: از زمانیکه رهبری فرمان آتش به اختیار دادند، سعی کردم در حد توانم با پاسخگویی به شبهات و تولید محتوای مناسب در جبهه جنگ نرم فعالیت موثر داشته باشم.
در این مراسم، رحیمه احمدپور بانوی شاعر و رسانهای گیلان نیز قطعه شعری را در وصف سردار دلها برای حضار قرائت کرد.
به گزارش تسنیم، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی سال 1395 با وجود داشتن مشغلههای بسیار با دعوت رسمی مادران و خانوادههای شهدای گیلان در نخستین کنگره 8 هزار شهید استان گیلان در شهر رشت حضور پیدا کرده بودند.
انتهای پیام/
∎