شناسهٔ خبر: 70645044 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

فیلترینگ به سبک فعلی موفق نبوده است؛ باید در رفع دلخوری های اجتماعی تلاش کرد

تهران- سرانجام پس از تأخیر زیاد تصمیم به رفع فیلترینگ برخی از سکوهای مورد استفاده مردم گرفته شد، حالا کارشناسان معتقدند این اقدام گام مناسبی در رفع دلخوری های اجتماعی بوده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در جلسه سه‌شنبه ۴ دی ماه شورای عالی فضای مجازی، با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورا موضوع بازنگری در سیاست‌های مسدودسازی، پس از بحث و بررسی اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانون‌مند در فضای مجازی به رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتس‌اپ و گوگل‌پلی، با اجماع رأی مثبت دادند و این اپلیکیشن‌ها رفع فیلتر شد.

اقدامی که واکنش‌های مثبت و منفی متعددی در پی داشت و افراد متعددی با این مصوبه مخالف و یا موافق بودند، که در رسانه‌ها و فضای مجازی به بیان عقاید خود پرداختند.

پس از انتشار این خبر، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات نیز در توییتی خبر داد که گام اول رفع محدودیت از اینترنت با همدلی و وفاق برداشته شد.

با فیلترینگ به سبک و سیاق فعلی زمینه دست یابی جوانان به سایت‌های مستهجن را فراهم کردیم

یک فعال اجتماعی و سیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با توجه به رشد سریع علم و تکنولوژی و سرعت انتقال اطلاعات فیلترینگ فعلی بازدارندگی نداشته است، اضافه کرد: با وجود فیلترشکن‌ها عملاً نتوانستیم مانع دسترسی مردم به سکوهای فیلترشده شویم، لذا وجود فیلترشکن‌ها موجب این شد، که مخاطبین به ویژه نوجوانان و جوانان به سایت‌های مستهجن نیز دسترسی داشته باشند.

حجت الاسلام علی کنگرلو اضافه کرد: همین امر نیز موجب مشکلات روحی و جسمی جوانان شد.

وی با بیان اینکه ما منکر آسیب‌های فضای مجازی مانند توطئه‌های دشمنان در زمینه‌های فرهنگی و سیاسی نیستیم، گفت: اما راه مقابله با این توطئه‌ها فیلترینگ با سبک و سیاق فعلی نیست.

فیلترینگ به سبک فعلی موفق نبوده است؛ باید در رفع دلخوری های اجتماعی تلاش کرد

برخی از فروش فیلترشکن‌ها سود فراوانی به دست می‌آورند

کنگرلو گفت: راهکار مقابله با توطئه دشمنان در فضای مجازی این است، که در زمینه سیاسی مانند اخبار تلاش کنیم، که مردم به رسانه‌های داخلی اعتماد داشته و اخبار را از این طریق دنبال کنند.

وی ادامه داد: در خصوص مسائل اخلاقی هم می‌بایست، با استفاده از همه ابزار و کسانی که در رشد اخلاقی جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان مؤثر هستند و همچنین رسانه‌ها بتوانیم بارشد معنوی جامعه با ترفندهای تبلیغاتی دشمنان مقابله کنیم.

این فعال سیاسی اجتماعی استان تهران در پاسخ به این سوال که «چرا عده‌ای با رفع فیلترینگ مخالف هستند؟» گفت: شاید آنان فکر می‌کنند، با فیلتر کردن، دسترسی‌ها به پلتفرم‌های خارجی از بین می رود و نگرانی‌ها در خصوص مسائل امنیتی و فرهنگی رفع می‌شود و عده دیگری هم به علت اینکه از فروش فیلترشکن‌ها سودهای فراوانی به دست می آورند، مخالفت می‌کنند.

وی افزود: لذا باید به دسته اول گفت، با توجه به امکانات این پلتفرم‌ها و امکان استفاده از آن‌ها عملاً این سبک فیلترینگ و مقابله اینچنینی تأثیری ندارد.

کنگرلو اضافه کرد: با توجه به اینکه هنوز نتوانستیم، در ایجاد شبکه های اجتماعی داخلی که بتواند، با شبکه های اجتماعی خارجی رقابت کند، توفیقی به دست بیاوریم و همچنین نتوانستیم با آنها مقابله جدی کنیم، لذا با رفع فیلتر هم به جامعه به ویژه جوانان و کسانی که از این شبکه ها در مشاغل خود استفاده می کنند، آرامش و امیدواری ایجاد کنیم.

فیلترینگ به سبک فعلی موفق نبوده است؛ باید در رفع دلخوری های اجتماعی تلاش کرد

شکسته شدن دیوار فیلترینگ گام آغازین برای رفع دلخوری‌های اجتماعی می‌شود

یک فعال سیاسی در استان تهران به خبرنگار مهر گفت: در واقع با چنین مصوبه‌ای دولت به بخشی از وعده‌های انتخاباتی خود عمل کرد و دیواره فیلترینگ شکسته شد.

رضا دهقان اضافه کرد: واقعاً نمی‌توان، از این موضوع خوشحال نشد و ابراز رضایت نکرد، اما این مطالبات در واقع حق ابتدایی و اساسی هر شهروند است و امیدوارم این رفع فیلتر به صورت کامل تحقق پیدا کند.

وی با بیان اینکه شکسته شدن دیوار فیلترینگ نه تنها رفع برخی دلخوری‌های اجتماعی که رفع اختلافات جناح‌های داخل حاکمیت نیز بود، گفت: عزم جدی رئیس جمهور و بدنه حاکمیت و شورای عالی فضای مجازی برای رفع اختلافات قابل ستایش است.

دهقان بر جلب هرچه بیشتر مشارکت‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: به نظرم رفع فیلتر قدم اول است، باید این احساس را به مردم و جامعه بدهیم، که همانطور که در ۴۵ سال گذشته این‌طور بوده، امروز نیز کشور و انقلاب اسلامی و نظام متعلق به آنها است و این خواست عمومی است، که بر کشور حکومت می‌کند و از این منظر اقدام مذکور ستودنی است.