شناسهٔ خبر: 70642364 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

۹۰ درصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از اختلافات خانواده با نسل جدید است

وزیر آموزش‌و‌پرورش گفت: ۹۰ درصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از اختلافات خانواده، اولیا و مربیان با نسل جدید است و به همین دلیل است که برخی از دانش‌آموزان با شنیدن یک حرف کوچک از مادر یا معلم، به رفتارهای ناهنجار رو‌ می‌آورند. علیرضا کاظمی در گردهمایی رؤسای ادارات انجمن اولیا و مربیان اظهار کرد: یکی از

صاحب‌خبر -

وزیر آموزش‌و‌پرورش گفت: ۹۰ درصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از اختلافات خانواده، اولیا و مربیان با نسل جدید است و به همین دلیل است که برخی از دانش‌آموزان با شنیدن یک حرف کوچک از مادر یا معلم، به رفتارهای ناهنجار رو‌ می‌آورند. علیرضا کاظمی در گردهمایی رؤسای ادارات انجمن اولیا و مربیان اظهار کرد: یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اتصال دولت و مردم، انجمن اولیا و مربیان است. او با بیان اینکه یکی از اضلاع مهم تحقق مهم مأموریتی، خانواده است، افزود: نقش خانواده در تربیت مهم‌تر از نقش مدرسه است؛ چرا‌که شخصیت کودک پیش از مدرسه شکل گرفته و او در مدرسه رشد می‌کند.

 

وزیر آموزش‌و‌پرورش ادامه داد: یکی از دلایل ناکامی‌ها، غفلت از نظام تربیتی خانواده است که سال‌ها بی‌متولی بوده. ساختارهایی را همواره داریم، اما نه‌تنها هرگز نتوانسته‌ایم سازوکار نقش‌آفرینی تربیتی این بخش را در نظام تعلیم و تربیت نشان دهیم، بلکه به نقش کم‌ارزش حمایت مالی و سخت‌افزاری تقلیل یافته است.

 

کاظمی با تأکید بر اینکه دلیل این موضوع بی‌توجهی به اهمیت و جایگاه نظام و تعلیم در پیشرفت و توسعه کشور است، یادآور شد: همه دغدغه یک مدیر باید تربیتی باشد، نه تأمین تجهیزات. او با بیان اینکه اساسی‌ترین اقدام ما باید احیای نقش راهبردی انجمن اولیا و مربیان باشد، خاطرنشان کرد: آموزش‌وپرورش باید مسئله اول کشور باشد و ساز‌و‌کار انجمن برای ایفای نقش باید مهیا و تبدیل به نهاد عمومی غیردولتی شود که اختیار عمل داشته باشد تا هم نیروی انسانی متخصص داشته باشد و هم بتواند تأمین منابع کند.

 

وزیر آموزش‌و‌پرورش تأکید کرد: مباحث انجمن باید به دو بخش سخت‌افزاری و بخش محتوایی و تربیتی تبدیل شود. هویت ملی و دینی ما در کانون شکل می‌گیرد و سپس رشد می‌کند.

 

کاظمی ادامه داد: اگر فرزند دلبسته آرمان‌های انقلاب ‌یا بی‌حجاب می‌شود، این در خانواده شکل می‌گیرد؛ بنابراین مواظبت و مراقبت از موانع تربیت باید صورت گیرد.

 

او به لزوم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: تقویت هویت ملی و دینی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را باید در دستور کار قرار دهیم.

 

وزیر آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه حلقه اتصال انجمن اولیا و مربیان هستیم، اظهار کرد: در این حوزه باید زیرساخت‌های اساسی و اصولی را مهیا کنیم و اساسنامه را برای بازنگری به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ببریم که به یک بازوی توانمند تبدیل شود.

 

کاظمی افزود: ما نیاز به یک سند راهبردی داریم. نقشه راهی می‌خواهیم که به انجمن اولیا و مربیان متصل شود. توانمندسازی اولیا و مربیان باید مهم‌ترین مأموریت سند راهبردی باشد، آسیب‌های اجتماعی ناشی از اختلافات نسلی است ‌که باید این موارد رفع شود. عاطفه‌سادات مدبرنژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش‌و‌پرورش نیز در این گردهمایی اظهار کرد: امروز مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده در استان‌های یزد، لرستان، هرمزگان، قزوین، گلستان، گیلان، فارس، خراسان شمالی و کهگیلویه‌وبویراحمد از طریق شبکه شاد افتتاح و همچنین مرکز مشاوره با عنوان شهید میثم حسینی در استان کرمان تجهیز می‌شود.

 

او با بیان اینکه انجمن اولیا و مربیان مهم‌ترین بستری است که می‌تواند زمینه تعامل خانواده با نظام تعلیم و تربیت را فراهم کند، افزود: هرچند ‌انجمن فراز‌و‌فرودهای زیادی را گذرانده است، اما همواره نقشی اساسی را در توسعه مشارکت‌های مردمی در حوزه نظام تعلیم و تربیت ایفا می‌کند.

 

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش‌و‌پرورش تأکید کرد: در انجمن اولیا و مربیان چند اقدام مهم صورت می‌گیرد که یکی از این اقدامات، توسعه انجمن مدارس است و در این راستا در تمامی مدارس واجدالشرایط انتخابات انجمن اولیا و مربیان برگزار و نمایندگان اولیا معرفی شده است؛ چراکه معتقد هستیم‌ باید همه ظرفیت اولیا در مدرسه استفاده شود.

 

مدبرنژاد با بیان اینکه یکی از رویکرددهای اصلی شفافیت و ارتباط متقابل مدرسه و خانواده است، اظهار کرد: اقدام دیگر، آموزش و توانمندسازی والدین است که با یک وقفه پنج‌ساله آزمون انتخاب مدرسان آموزش خانواده برگزار شد و نزدیک به دو‌هزار‌و ۵۰۰ مدرس جدید به جمع مدرسان آموزش خانواده اضافه شد و مدرسان آموزش خانواده تخصصی شد. همچنین امسال دوره‌های توانمندسازی مدرسان آموزش خانواده در استان‌های کشور و حضوری برگزار شد.

 

مدیر‌کل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش‌و‌پرورش خاطرنشان کرد: در راستای توانمندسازی خانواده برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اقدامات خوبی انجام شده است. همچنین در کشور ۳۴۰ مرکز راهنمایی و مشاوره خانواده‌پیوند داریم که تعدادی از آنها غیر‌فعال هستند و ما به دنبال احیای این مراکز هستیم. مدبرنژاد ادامه داد: با توجه به مناطق هدف، در قرارگاه آسیب اجتماعی به دنبال افتتاح ۱۰ مرکز راهنمایی و مشاوره‌پیوند هستیم تا مناطق هدف هم دارای مرکز شوند.

 

منبع: sharghdaily-957174