شناسهٔ خبر: 70639255 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

۱۰ هزار روستا نیازمند ایجاد و ارتقای شبکه ارتباطی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ۱۰ هزار روستای نیازمند به ایجاد، ارتقای کیفیت و توسعه شبکه ارتباطی در استان‌های مختلف کشور شناسایی شده است.

صاحب‌خبر -

سید ستار هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: 10 هزار روستای نیازمند به ایجاد، ارتقای کیفیت و توسعه شبکه ارتباطی در استان‌های مختلف کشور شناسایی شده و رفع این مشکلات به عنوان یک اولویت مهم در دستور دولت چهاردهم و مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.

وی عنوان کرد:گزارش‌های در سطح ملی داریم که پوشش روستایی در کل کشور عملا کیفیت مناسب را ندارند و به همین دلیل در دولت چهاردهم با نگاه ارتقای کیفیت ارتباطات بار دیگر برنامه‌ها را بازنگری کردیم و روستاهای که ارتباط داشتند و کیفیت مناسب نداشتند و احیانا ارتباط نداشتند احصا کردیم که در مجموع در کل کشور10 هزار روستا داریم که شامل یکی از این دو مورد هستند.

هاشمی با تاکید بر اینکه کیفیت ارتباطات به ادله مختلف از جمله در بحث کسب کار، آموزش، سلامت و موضوعات دیگر بسیار حائز اهمیت است، ابراز کرد: در سفرهای استانی بحث ارتباطات جاده‌ای، پوشش روستایی، توسعه ارتباطات با استان‌های همجوار، توسعه ارتباطات ثابت و ..به صورت میدانی بررسی و مورد تجلیل و تحلیل قرار می‌گیرد و در نهایت منجر به ارائه راهکار و تعریف پروژه موثر و کارآمد می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: حوزه ارتباطات امروزه در تمام شئونات مردم نقش ایفا می‌کند و در واقع بانک داری و اقتصاد ما وابستگی به حوزه ارتباطات دارد و بدون زیرساخت‌های ارتباطی ممکن نیست و این موضوع پذیرفته شده و مردم برای کسب و کار نیاز به زیرساخت‌های ارتباطی دارند و امروزه حوزه ارتباطات اهمیت آن در زندگی مردم کمتر از آب و برق نیست و می طلبد ما ویژه و جدی به این موضوع توجه داشته باشیم.

هاشمی با تاکید بر اینکه در حوزه ارتباطات نگاه به استان‌های کمتربرخوردار بوده و در این راستا پروژه‌ها و برنامه‌های مناسب و در شان مردم تدوین و با جدیت دنبال می‌کنیم، ادامه داد: در سفر 3 روزه به کهگیلویه و بویراحمد جلسات فرشده‌ای با مردم و مسئولان استانی داشتیم و به نوعی با مسائل و مشکلات آشنا شدیم و با مردم با هدف کاهش فاصله مردم و مسئولان دیدارهای تدارک دیده شد.

وی خاطرنشان کرد: مسائل را در این سفر استانی به چند محور دسته بندی کردیم و برای معاونان وزارتخانه ، روسای سازمان‌ها و شرکت‌ها ماموریت‌های را در راستای رفع مشکلات تعریف کردیم که در دستور کار قرار گیرد و عملیات اجرایی برخی پروژه‌های مورد نیاز در سطوح مختلف آغاز شود.

هاشمی بیان کرد: واقعیت امر پوشش ارتباطی جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد با وجود زیبایی ‌های بی بدیل رضایت بخش نبود تا جایی که در مسیرهای مختلف شاهد عدم پوشش و نقاط کور زیادی بودیم البته شرایط کوهستانی بودن استان در این شرایط بدون تاثیر نیست زیرا با این شرایط پوشش جاده‌ای دشوارتر و پرهزینه‌تر بوده و اما این مسئولیت ما را کم نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به همراهی مدیران اپراتورها در این سفر، تقسیم کار انجام شده که در آینده میان مدت شاهد ارتقای کیفیت ارتباطات در جاده‌های استان باشیم، افزود: روستاهای بدون زیرساخت ارتباطی و یا دارای کیفیت نامطلوب ارتباطات در استان شناسایی شد و در این سفر پروژه ارتباطات با کیفیت 28 روستا افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت و در مجموع 700 روستا در این استان داریم که 10 درصد آن‌ها کیفیت ارتباطی مطلوبی ندارند.

هاشمی اظهار کرد: امیدواریم سایر روستاها را در یک بازه زمانی منطقی پوشش دهیم تا بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم و سرویس در شان و با کیفیت به مردم ارائه دهیم و سومین موضوع نیز کمک به توسعه  ارتباطات استان با استان‌های همجوار بود، در حالی که ما در استان جزو معدود استان های هستیم که یک مرکز مخابراتی داریم و این را به مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ماموریت دادیم که هم اکنون در حال طرح ریزی و برنامه ریزی هستند که دومین مرکز ارتباطات پرسرعت استان اجرایی و بزودی شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.

وی یادآور شد: چهارم موضوع مورد بررسی در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد توسعه ارتباطات ثبات بود، که نیازمند توجه ویژه تری نسبت به قبل دارد و در واقع در حوزه سیار توسعه و ضریب نفوذ در کشور و استان شرایط قابل دفاعی است اگر چه با مطلوب فاصله داریم، اما در توسعه ارتباطات ثابت در کشور و بویژه استان باید توجه کنیم  زیرا به لحاظ شاخص توسعه ارتباطات در بستر ثابت از میانگین کشوری پایین تر است و ماموریت دادیم به ایرانسل و مخابرات ایران که این را به صورت ویژه دنبال کنند.

هاشمی خاطرنشان کرد: جلسات متعددی با فعالان حوزه دانش بنیان و جوانان داشتیم که واقعیت امر در این زمینه جوانان انرژی و ظرفیتی که در استان بود فرای از انتظار بود زیرا جوانان خوش فکر و خلاقی که در استان داریم و در پارک علم و فناوری و مرکز رشد صحبت‌های فراوانی داشتیم و دغدغه‌ها را در یک فضای صمیمی و بدون روتوش ارائه کردند.

وی با اشاره به اتصال پارک علم و فناروی کهگیلویه و بویراحمد به شبکه اقتصاد دیجیتال کشور، افزود: این شبکه ظرفیت خوبی بوده که می‌تواند در آینده نزدیک به استان کمک ویژه کند و در مجموع این اقدام سبب اتصال شرکت‌های استان به اقتصاد ملی می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: یکی از تکالیف برنامه‌ هفتم توسعه این بوده که بتوانیم سهم اقتصاد دیجیتال را به 10 درصد برسانیم که این فرصتی بوده که عادلانه امکان استفاده از آن وجود دارد هرچند نیازمند زیرساخت‌های پایدار و قابل اتکا است اما همین فکر افزاری که در استان به صورت ویژه از آن برخوردار هستیم گمان می‌کنم می تواند نقش خود را به صورت ویژه تر نسبت به قبل در این خصوص ایفا کنیم و بتوانیم کسب و کارها، شرکت‌های دانش بنیان‌ها و استارت آپ‌ها را داشته باشیم که متناسب با ظرفیت‌های استان در حوزه‌های گردشگری، انرژی و ...به شکل گیری اقتصاد دیجیتال کمک کنند.

انتهای پیام/

 

برچسب‌ها: