به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند احسان بیکی در جلسه کمیسیون کشاورزی استان خراسان جنوبی با اشاره به واگذاری زمین برای کارگاههای زرشک پاککنی، اظهار کرد: کارگاههای زرشک پاککنی خراسان جنوبی به منزله قلب تپنده تولید این محصول به حساب میآیند و نیازمند توجه ویژه هستند.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 26 هزار تن زرشک خشک در استان تولید میشود، افزود: از این میزان تنها حداکثر حدود 10درصد توسط کارخانجات جذب میشود و مقداری زیادی از محصول تولیدی این استان متاسفانه به دلایل مختلف از جمله دپو، سورت و بوجاری و نگهداری نامناسب محصول از بین میرود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه امروز معضلات و مشکلات زیادی در حوزه صادرات محصول زرشک وجود دارد، گفت: متاسفانه در خراسان جنوبی به هیچ عنوان زیرساختها از جمله بارگاهها برای صادرات زرشک فراهم نیست.
وی با بیان اینکه طی یک سال اخیر ساماندهی کارگاههای زرشک پاک کنی در دستور کار کارگروه توسعه زرشک و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند قرار گرفته است، عنوان کرد: در حال حاضر حدود 250 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از محل کارگاههای زرشک پاککنی کسب روزی میکنند.
بیکی با اشاره به اینکه اتحادیه تخصصی زرشک، عناب و زعفران برای اولین بار در شهرستان بیرجند به صورت پایلوت راهاندازی شده است، بیان کرد: یکی از راههای جذب سرمایه گذار و توسعه محصول زرشک ایجاد یک بازار بورس تخصصی برای این محصول است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه خوشبختانه یک قطعه زمین به مساحت حدودا 400 هکتار برای ایجاد مجتمع کارگاهی زرشک تخصیص داده شده است که با توجه به حجم تولید و تعداد کارگاههای موجود و پیشبینی آینده این محصول کافی نمیباشد اظهار داشت: تشکیل اتحادیه و تخصیص زمین به کارگاههای زرشک پاک کنی باعث میشود قیمت پایه این محصول در خود استان تعیین و نظارت به این کارگاهها دقیقتر انجام شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود 120 نفر متقاضی دریافت زمین در مجتمع کارگاهی زرشک را داشتهاند، افزود: در این مجتمع حتما باید یک سردخانه نیز احداث شود.
بیکی با بیان اینکه به دلیل بالا رفتن محصول زرشک قطعا سطح زیرکشت این محصول در استان افزایش خواهد یافت، گفت: با بالا رفتن اشتغال در حوزه محصول زرشک قطعا تعداد متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه هم افزایش خواهد یافت لذا باید فضای بزرگتری برای راهاندازی مجتمع کارگاهی در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه باید جلسهای با حضور شرکت شهرکهای کشاورزی، منابع طبیعی و امور اراضی جهت مکانیابی زمین مجتمع کارگاهی برگزار شود، عنوان کرد: در راستای واگذاری زمینها فعلا هیچ گونه معرفی برای اخذ تسهیلات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه انتخابات اتحادیه باید تا پایان سال برگزار شود چراکه مدیریت شهرک تخصصی با اتحادیه خواهد بود، اظهار کرد: در صورت مشخص شدن زمین باید آن را در اختیار شرکت شهرکهای کشاورزی برای واگذاری به متقاضیان قرار داد.
رئیس اداره امور اصناف سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تاکنون حدود 140 نفر عضو اتحادیه تخصصی زرشک، عناب و زعفران شدهاند، اظهار کرد: از این تعداد حدود 80 نفر در حوزه کارگاههای زرشک پاک کنی و حدود 40 نفر در حوزه فرآوری پروانه اخذ کردهاند.
رضا اردنی، با بیان اینکه ایجاد مجتمع کارگاهی باید متناسب با ظرفیت زرشک استان باشد و در این راستا زمینهای کمتر از 15 هکتار مناسب نیست، افزود: مجتمع کارگاهی زرشک نیاز به بورس، نمایشگاه و سردخانه دارد لذا زمین های کمتر از 15 هکتار در آینده چالشهای زیادی ایجاد خواهد کرد .
رئیس هیئت مدیره اتاق اصناف کشاورزی خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه محصول زرشک کالای حجیمی است و نیاز به فضای بزرگی دارد، اظهار کرد: تنها مرکز تجارت زرشک در جهان نباید فضایی کوچک و فشرده داشته باشد.
محمود هاشمی زاده، با بیان اینکه اختصاص چهار هکتار برای ایجاد مجتمع کارگاهی قطعا چالشهای زیادی ایجاد خواهد کرد، افزود: همزمان با اقدامات در زمینه تامین زمین باید به فکر تامین اعتبار و زیرساختهای این زمینها نیز باشیم.
رئیس هیئت مدیره اتاق اصناف کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: مجتمع و شهرک کارگاهی زرشک باید با طراحی ویژه و در مکانی با آیندهای روشن راه اندازی شود.
انتهای پیام/ 254
∎