شناسهٔ خبر: 70629007 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عضویت سومالی در شورای امنیت بعد از ۵۴ سال

سومالی پس از ۵۴ سال به عضویت غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل در آمد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سومالی از ابتدای سال جاری میلادی به مدت دو سال به عضویت غیردائم شورای امنیت در آمد و نمایندگی شرق آفریقا در این شورا، را  به عهده خواهد داشت.

سومالی در خرداد ماه گذشته برای احراز کرسی شرق آفریقا در شورای امنیت انتخاب شد و در همان زمان پاکستان، پاناما، دانمارک و یونان نیز به این شورا پیوستند.

خبر دیگری از سومالی حاکیست وزیر دفاع اتیوپی با سفر به موگادیشو با رئیس جمهور سومالی دیدار و درباره تقویت صلح و ثبات در شاخ منطقه ( شاخ آفریقا) و گسترش روابط دوجانبه گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که وزیر دفاع سومالی نیز حضور داشت دو طرف توافق کردند که در ماموریت نیروهای جدید اتحادیه آفریقا در حمایت از ثبات در سومالی با یکدیگر همکاری کنند.

سومالی قبلا اعلام کرده بود که نظامیان اتیوپی در ماموریت جدید صلحبانان اتحادیه آفریقا  حضور نخواهند داشت و نظامیان اتیوپی بایستی تا پایان سال 2024 خاک سومالی را ترک کنند اما به دنبال امضای توافقنامه آنکارا،‌ روابط موگادیشو - آدیس آبابا روبه بهبودی نهاد.

با امضای توافقنامه اتیوپی و سومالی لند ( بخش خود مختار در شمالی سومالی) روابط موگادیشو - آدیس آبابا به شدت رو به تیرگی نهاد و سومالی امضای چنین توافقنامه را نقض حاکمیت ملی و وحدت ارضی این کشور خواند.

بر اساس این توافقنامه، دولت اتیوپی در قبال به رسمیت شناختن سومالی لند می‌تواند یک خط زمینی برای رسیدن به  اقیانوس هند ایجاد و یک پایگاه نظامی به مدت 50 سال در آنجا احداث کند. این توافقنامه با واکنش منفی بسیاری از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی همراه شد و سرانجام با میانجگیری آنکارا، موگادیشو - آدیس آبابا توافقنامه‌ای را امضاء کردند که بر اساس آن دو  طرف متعهد شدند اختلافات شان را طی سال جاری میلادی ( 2025 ) حل و فصل کنند.

به نوشته روزنامه سومالی جدید، به دنبال تقویت مناسبات نظامی موگادیشو - قاهره، نظامیان مصری در چارچوب ماموریت جدید صلحبانان اتحادیه آفریقا به زودی به سومالی اعزام خواهند و اولین گروه آنان تفنگداران دریایی و یگان‌هایی از نیروی هوایی مصر خواهند بود.

مصر و سومالی در اواخر سال گذشته میلادی توافقنامه همکاری نظامی امضاء کردند که بر این  اساس هزاران نظامی مصری به عنوان مستشار با نیروهای نظامی و امنیتی سومالی همکاری خواهند کرد.

به اعتقاد کارشناسان تحولات شاخ آفریقا، حضور نظامیان مصری در سومالی دامنه نفوذ قاهره در شاخ آفریقا را گسترش خواهد داد و با توجه به اختلافات مصر و اتیوپی در خصوص سد النهضه این حضور نظامی به نفع قاهره خواهد بود.

عملیات احداث سد النهضه بر روی رودخانه نیل توسط اتیوپی در سال 2011 کلید خورد و از آنجایی که 90 درصد آب مورد نیاز مصر از این رودخانه تامین می‌شود، اختلافات قاهره و آدیس آبابا درخصوص آبگیری و فعالیت این سد شروع شد و همچنان این اختلافات ادامه دارد.

انتهای پیام/