رئیس جمهور در نخستین جلسه شورای رقابت در دولت چهاردهم با بیان اینکه امروز فضای رانتی به یکی از معضلات اقتصاد کشور تبدیل شده است، گفت: پرداخت ارز ترجیحی به عدهای مشخص چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، تبدیل به سهمیه و رانت شده است.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان روز شنبه در نخستین جلسه شورای رقابت در دولت چهاردهم پس از شنیدن گزارش عملکرد این شورا و مرکز ملی رقابت، بر لزوم تدوین نقشه راه جامع مبتنی بر شناسایی نقاط قوت و ضعف، وضعیت فعلی و چشمانداز آتی این شورا تاکید کرد و گفت: دولت بر اساس این نقشه راه نوع و نحوه تعامل خود را با شورای رقابت تنظیم و به رفع چالشهای پیشرو در انجام وظایف قانونی و همچنین تقویت جایگاه آن در انحصارزدایی از اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
پزشکیان با بیان اینکه امروز فضای رانتی به یکی از معضلات اقتصاد کشور تبدیل شده است، افزود: در شرایطی که پرداخت ارز ترجیحی به عدهای مشخص چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، تبدیل به سهمیه و رانت شده و کسانی که از دریافت آن محرومند خود به خود بازنده هستند، تا چه میزان میتوان چنین بازاری را رقابتی دانست و قطعا چنین روندی نیازمند اصلاح است.
رئیس جمهور در ادامه به چرخه معیوب خصوصیسازیهای نادرست و پس از آن ابطال و فسخ قراردادهای واگذاری داراییهای دولت به بخش خصوصی اشاره کرد و با یادآوری نقش مهم نهادهای نظارتی در زمینه، از جمله شورای رقابت تصریح کرد: ما باید ضمن اصلاح این روندهای معیوب و نادرست، با هدف ارتقای امنیت سرمایهگذاری، حفظ عهد و پیمان در حوزه اقتصاد کشور را نیز به عنوان یک فرهنگ جا بیاندازیم که به موجب آن اگر چیزی را به کسی فروختیم یا واگذار کردیم، پیمانشکنی نکنیم.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس احادیث و آیات قرآن کریم، فلسفه بعثت همه انبیای الهی برقراری عدالت در تمام شئونات زندگی بشر بوده است، خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم در اقتصاد به دنبال تامین معیشت مردم، تحقق عدالت و ایجاد بازاری رقابتی، منصفانه و عادلانه است و در این راستا از توان و ظرفیت شورای رقابت استفاده خواهد کرد.
رئیس جمهور در پایان گفت: تلاش کنید در ذیل مجموعه و چارچوبی چالاک، کارآمد و اثربخش، دولت را در رفع تبعیض، انحصار و رانت از اقتصاد کشور همراهی کنید.
نقش شورای رقابت در مقابله با رانت بسیار مهم است
صبح امروز اعضای شورای رقابت در دیدار با مسعود پزشکیان رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت و کلیدی بودن جایگاه شورا، به بیان چالشها و آسیبها در مسیر اجرایی شدن تصمیمات شورا پرداختند.
رئیس جمهور در این نشست با مرور وضعیت خصوصی سازی در کشور و عدم تحقق اهداف خصوصی سازی و رقابتی شدن اقتصاد، اظهار کرد: اساساً همه حکومتهای صالح و پیامبران برای ایجاد عدالت و تعادل آمدند؛ این انصاف و عدالت نیز سرلوحه عمل شورای رقابت است.
وی شرایط کنونی و مؤلفههای اقتصادی کشور را یکی از دلایلی برشمرد که تصمیمات شورای رقابت را با چالش مواجه کرده است و افزود: رانت در اقتصاد کشور تبدیل به یکی از معضلات پررنگ شده که اتفاقاً نقش شورای رقابت در همین خصوص بسیار مؤثر است.
در ادامه این نشست عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی با مرور آسیبها و مشکلات پیش روی شورای رقابت اظهار کرد: مسئولیت وزارت اقتصاد در تأمین شرایط مطلوب در شورای رقابت انکارناپذیر است. بر همین اساس نیز تلاش ما تقویت این بخش بوده و سعی داریم شرایط را برای انحصارزدایی فراهم کنیم.
سید محمدرضا نورانی رئیس شورای رقابت نیز در این نشست ضمن تشریح موارد و چالشهای شورای رقابت، گفت: شورای رقابت مطابق با قانون تنها مرجع رسیدگی به رویههای ضد رقابتی در کشور است.
نورانی همچنین بر ضرورت تمکین بر اجرای کامل مصوبات، ضرورت داشتن داشبورد رقابتی کشور به منظور رصد و پایش دقیق اطلاعات در راستای تحقق انصاف و عدالت بیشتر، ضرورت ارتباط مستمر با نهادها و مقامات ارشد و تصمیم گیر مثل شورای عالی بورس به منظور جلوگیری از اخذ تصمیمات انحصاری و تعامل سازنده دستگاههای حاکمیتی با شورای رقابت به پشتوانه ورود رئیس جمهور در اجرای مصوبات تاکید کرد./ مهر