شناسهٔ خبر: 70624768 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

پارتیشن شیشه ای و انواع پارتیشن های جدید

استفاده از پارتیشن شیشه ای در محیط‌های اداری، تجاری و خانگی امروزه به یک ترند جذاب تبدیل شده است.

صاحب‌خبر -

رپرتاژ آگهی: استفاده از پارتیشن شیشه ای در محیط‌های اداری، تجاری و خانگی امروزه به یک ترند جذاب تبدیل شده است. پارتیشن‌بندی برای مدیریت یک فضای بزرگ و ایجاد فضاهای کوچک‌تر به کار گرفته می‌شود. امروزه انواع مختلفی از پارتیشن وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. چنین تنوعی در دنیای پارتیشن‌ها باعث شده تا بسیاری از افراد دقیقا ندانند چه نوع پارتیشنی را باید برای فضای کار یا منزل خود انتخاب کنند. در ادامه، برای آشنایی بیشتر با انواع پارتیشن های جدید، به معرفی و بررسی انواع مختلف پارتیشن برای فضای اداری و خانگی خواهیم پرداخت.

انواع پارتیشن های جدید

به طور کلی، پارتیشن‌های جدید را می‌توان به دو صورت تقسیم‌بندی کرد. تقسیم‌بندی اول بر اساس مکانیزم حرکتی پارتیشن می‌باشد و دومین تقسیم‌بندی، جنس پارتیشن‌ها مثل پارتیشن شیشه ای را طبقه‌بندی می‌نماید. در ادامه با هر دو دسته‌بندی آشنا خواهیم شد.

 تقسیم‌بندی پارتیشن‌های جدید بر اساس مکانیزم حرکتی

  1. پارتیشن متحرک: یکی از جدیدترین انواع پارتیشن برای فضاهای اداری، پارتیشن متحرک است. پارتیشن‌های متحرک این قابلیت را دارند تا بخشی از یک فضای بزرگ را به طور موقت جدا کرده و سپس فضا را به حالت اولیه بازگردانند. پارتیشن متحرک می‌تواند در ادارات برای ایجاد اتاق کنفرانس به صورت موقت و یا تقسیم‌بندی‌های مختلف فضا به کار گرفته شود. این نوع پارتیشن می‌تواند از متریال‌های مختلفی ساخته شود که در بخش بعدی در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

    پارتیشن‌های متحرک با دو مکانیزم مختلف ساخته می‌شوند. حالت اول، پارتیشن‌های لولایی است. در این حالت، قطعات پارتیشن به وسیله لولا به یکدیگر متصل هستند و در حالت بسته، روی همدیگر جمع می‌شوند. حالت دوم، پارتیشن‌های آکاردئونی هستند که در آن قطعات کوچک‌تر پارتیشن در یک فضای کوچک روی همدیگر قرار می‌گیرند و در صورت نیاز، از همدیگر باز شده و یک دیوار قابل موقت را تشکیل می‌دهند. هر دو نوع پارتیشن در محیط‌های اداری بسیار کاربردی هستند. بنابراین اگر قصد خرید پارتیشن شیشه ای را دارید، می‌توانید روی اجرای هر دو نوع پارتیشن لولایی و آکاردئونی فکر کنید.

  2. پارتیشن ثابت: نوع دیگر پارتیشن‌های جدید، پارتیشن‌های ثابت هستند که در محیط‌های اداری و خانگی کاربردهای متعددی دارند.این نوع پارتیشن مانند یک دیوار است با این تفاوت که از متریال‌های سبک‌تری ساخته می‌شود. پارتیشن‌های ثابت می‌توانند با ارتفاع زیاد یا با ارتفاع محدود طراحی شوند که متریال پارتیشن در انتخاب ارتفاع آن تاثیرگذار خواهد بود. از پارتیشن ثابت برای ساخت اتاق‌های کار متعدد در فضاهای اداری و یا جداسازی بخش‌های مختلف منزل استفاده می‌شود.

پارتیشن ششه ای

تقسیم‌بندی پارتیشن‌های جدید بر اساس جنس پارتیشن

دومین نقطه تفاوت انواع پارتیشن‌های جدید، متریال سازنده پارتیشن‌هاست. در گذشته تنها راه برای پارتیشن‌بندی فضای خانه، دیوارکشی و استفاده از دیوارهای غیرباربر بوده اما امروزه ایده‌های نوین زیادی وجود دارد که می‌توان برای سهولت و زیباسازی پارتیشن‌بندی از آنها استفاده کرد. برخی از پرکاربردترین انواع پارتیشن مناسب برای محیط اداری و خانگی عبارت‌اند از:

  1. پارتیشن شیشه‌ای: یکی از جدیدترین و زیباترین انواع پارتیشن برای تمام فضاها، پارتیشن شیشه ای است. شیشه در صنعت طراحی داخلی ساختمان‌ها کاربردهای مختلفی دارد که پارتیشن‌ یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن است. استفاده از شیشه در محیط‌های اداری بیشتر مرسوم است زیرا شیشه به دلیل شفاف بودن و عبور نور، فضا را بزرگ‌تر نشان داده و امکان ارتباط تصویری بین کارمندان را از بین نمی‌برد. پارتیشن شیشه‌ای همچنین در کاهش مصرف برق فضاهای اداری نیز موثر بوده و نور طبیعی را به فضای کار تزریق می‌کند.

    امروزه پارتیشن‌های شیشه‌ای خود دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پارتیشن شیشه ای تک جداره که ساده‌ترین نوع پارتیشن شیشه ای است. برای ساخت پارتیشن‌های تک جداره به مقدار شیشه و یراق‌آلات کمتری نیاز است. در نتیجه، هزینه این نوع پارتیشن‌بندی کمتر از سایر انواع پارتیشن خواهد بود.
  • پارتیشن شیشه ای دو جداره که عایق بسیار مناسبی در برابر صوت و گرماست و علاوه بر مدیریت مصرف انرژی، حریم خصوصی بهتری برای کارمند محیا می‌کند. در صورت نیاز به ساخت یک فضای کاملا خصوصی، می‌توان بین دو جدار این نوع پارتیشن را به وسیله پرده و کرکره پوشاند تا علاوه بر صدا، نور هم از آن عبور نکند.
  • پارتیشن رنگی: شیشه‌های رنگی نیز در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند و در محیط‌های مختلف اداری و تجاری به کار گرفته می‌شوند. پارتیشن‌ شیشه ای رنگی از نظر زیبایی و ایجاد تم رنگی جذاب بسیار خوب عمل می‌کنند. شیشه رنگی مورد استفاده در این نوع پارتیشن می‌تواند به صورت مات یا براق ارائه شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. مثلا شیشه مات کمتر لکه می‌گیرد اما شیشه براق دارای زیبایی و درخشندگی بیشتری می‌باشد.

پارتیشن شیشه ای رنگی

  • پارتیشن مات: شیشه مورد استفاده در پارتیشن شیشه ای را می‌توان به وسیله سندبلاست کردن شیشه (ساخت شیشه مشجر) یا به کمک برچسب‌های متنوع مخصوص، به صورت مات در آورد. شیشه‌های مات می‌توانند نور را با نرخ کمتری نسبت به شیشه‌های شفاف از خود عبور دهند اما در عوض، حریم خصوصی بهتری را برای افراد ایجاد می‌کنند. ساخت اتاق دوش در محیط مسکونی یکی از کاربردهای منحصر به فرد پارتیشن شیشه ای مات به شمار می‌رود.
  1. پارتیشن چوبی: نوع دیگر پارتیشن‌های جدید که با استقبال خوبی به خصوص در منازل مسکونی مواجه شده است، پارتیشن چوبی می‌باشد. مزیت پارتیشن‌های چوبی این است که با بخش‌های مختلف دیزاین خانه می‌توانند ارتباط خوبی برقرار کنند و با مبل‌ها، تخت‌ها و سایر المان‌های چوبی ست بشوند. این نوع پارتیشن همچنین از نظر وزن نیز پارتیشن مناسبی به شمار می‌رود. در ساخت دیوارهای چوبی هماهنگ با محیط یا پارتیشن‌بندی محیط خانه خود، می‌توانید روی این نوع پارتیشن حساب کنید و محیط زیبایی برای خانه خود بسازید.

    در سوی دیگر، استفاده از پارتیشن چوبی معایب خاص خود را هم دارد. به عنوان مثال، چوب در محیط‌های مرطوب به سرعت خراب می‌شود و ظاهر خود را از دست می‌دهد. به علاوه، از پارتیشن چوبی نمی‌توان درخشش پارتیشن شیشه‌ای را انتظار داشت. پارتیشن‌های چوبی می‌توانند از ام دی اف یا چوب معمولی تهیه شوند که ام دی اف از نظر قیمت کمی گران‌تر بوده اما ظاهر زیباتر و مقاومت بهتری نسبت به سایر انواع چوب دارد. 

  2. پارتیشن فلزی: یکی از انواع پارتیشن های جدید که کمی ظاهر کلاسیک‌تری دارد اما از نظر دوام و استجکام حرف اول را می‌زند، پارتیشن فلزی است. پارتیشن فلزی از آهن یا آلومینیوم ساخته می‌شود و در صورتی که ضربه شدیدی به آن وارد نشود، تا سال‌های سال می‌توان از این نوع پارتیشن بهره برد. امروزه طرح‌های متنوعی از پارتیشن فلزی وجود دارد که این تنوع طرح‌ها و قابلیت ایجاد فرم‌های هندسی مختلف به وسیله پارتیشن، توانسته همچنان نوع فلزی پارتیشن‌ها را در رقابت با سایر انواع پارتیشن نگه دارد.
  3. پارتیشن pvc: پلی وینیل کلراید یا همان پلاستیک پی وی سی، متریال جدید دیگری است که برای ساخت پارتیشن به کار گرفته می‌شود. پی وی سی مزایای مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان به وزن کم، نصب آسان، مقاومت بالا در برابر خوردگی و فرسایش سهولت نگهداری است. پارتیشن‌های پی وی سی نیز در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند اما باز هم نمی‌توانند درخشش پارتیشن شیشه ای یا قابل تطبیق‌پذیری پارتیشن چوبی را داشته باشند. از این نوع پارتیشن اغلب در مصارف خانگی و برای پارتیشن‌بندی منازل مسکونی کمک گرفته می‌شود.

پارتیشن های شیشه ای

جمع‌بندی

پارتیشن‌بندی فضاها امروزه یک بخش جدایی‌ناپذیر از فرآیند ساخت فضاهای مختلف بخصوص فضای اداری است. در گذشته تمام فضاها محدود به استفاده از دیوارهای غیرباربر برای تقسیم‌بندی فضا بودند اما امروزه می‌توان از چوب، شیشه، فلز و پلاستیک نیز برای پارتیشن‌بندی کمک گرفت.  

انواع پارتیشن های جدید که امروزه برای مدیریت بهتر فضاهای اداری و خانگی استفاده می‌شوند، یکی از نمونه‌های خدمات صنعت معماری داخلی به زندگی بهتر انسان هستند. مسلما نمی‌توان یک نوع پارتیشن را به عنوان بهترین و کارآمدترین نوع پارتیشن انتخاب کرد اما می‌توان متناسب با نوع فضا، محدوده بودجه کارفرما، خطراتی که درون محیط وجود دارد و سلیقه صاحبان محیط‌های اداری و یا خانگی، اقدام به خرید پارتیشن شیشه ای و بهترین نوع پارتیشن کرد.

برچسب‌ها: