محمد احمدی جبلی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم در مورد پدیده فرونشست زمین در استان قم اظهار کرد: ما گزارشات مختلفی را در زمینه بحران فرونشست داشتیم که یکی از آنها مربوط به سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور بود. این سازمان در راستای بحران فرونشست مطالعاتی را بین سالهای 96 تا 98 انجام داد و گزارشات مستند و نقشهای آن را به صورت محرمانه برای استان قم و سایر استانهای کشور ارسال کرد.
وی افزود: پس از آن سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور مجدد نامهای را در 31 مردادماه امسال خطاب به معاون وزیر نیرو فرستادند و در آن همه دشتهای کشور که بحران فرونشست زمین در آن رخ داده بود را ردهبندی کرده بودند که در بسیاری از این دشتهای نامبرده بحران جدی فرونشست دیده میشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم گفت: در این مکاتبه درخواست شده بود که برای این دشتها به هیچ عنوان مجوز حفر چاه و کف شکنی چاه جدید صادر نشود تا زمانی که این بحران فرونشست برطرف شود.
احمدی جبلی تصریح کرد: در مکاتبهای که سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور برای همه دشتهای کشور ( 611 دشت) ارسال کرده بود، 3 دشت مربوط به استان قم بود. دشت قم_ساوه (جعفریه)، دشت قم_کاشان و دشت قم_کهک، 3 دشتی است که در وضعیت ردهبندی، رتبه زیاد و خیلی زیاد را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: بنابراین این 3 دشت در استان قم دچار بحران فرونشست زمین شدهاند که البته دشت قم_ساوه (جعفریه) باحدود 27، 28 سانتیمتر در سال و دشت قم_کاشان با حدود 11، 12 سانتیمتر در سال در وضعیت وخیمتری قرار دارند.
انتهای پیام/
∎