به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، سازمان ثبت احوال طی سالهای اخیر ایجاد نظام هویتی هوشمند و تمام الکترونیک را در دستور کار خود قرار داد. در این راستا سامانههای «سهیم» و «هدا» برای ارائه خدمات غیرحضوری راهاندازی شد تا سرعت پاسخگویی به متقاضیان بالاتر برود.
سید علی نصراله معاون برنامه ریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان ثبت احوال کشور در گفتوگو با ایسنا در این خصوص عنوان کرد: پس از آسیب شناسیهای لازم و اتخاذ برنامهها و تصمیمات کاربردی، با استفاده از فناوریهای نوین و ارتقای ارائه خدمات به صورت الکترونیک و تقویت حوزه فناوری اطلاعات سازمان ثبت احوال کشور، به سوی سازمانی پویا و پیشرو در ارائه خدمات الکترونیک حرکت کردیم.
وی همچنین گفت: سازمان ثبت احوال با هماهنگی وزارت بهداشت امسال فرآیند الکترونیکی شدن گواهیهای ولادت را آغاز و به جریان انداخته است.
به گفته معاون برنامه ریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان ثبت احوال کشور، در سالهای اخیر بنا به تکالیف سازمانی تلاش شد تا خدمات سازمان ثبت احوال حتی المقدور به صورت غیر حضوری و در بستر دولت الکترونیک ارائه شود و در این راستا سامانه سهیم به عنوان پنجره واحد ارائه خدمات هویتی طراحی و راه اندازی شد.
وی ادامه داد: همچنین در راستای احراز هویت الکترونیک افراد و صحت سنجی اطلاعات هویتی متقاضیان در دستگاههای اجرایی و همچنین ارائه خدمات ثبت احوال، سامانه هدا (هویت دیجیتال ایرانیان) به عنوان درگاه ملی احراز هویت الکترونیک راه اندازی شد تا پیش از ارائه خدمات در هر دستگاهی، اصالت هویت و مشخصات فرد سنجیده شود.
معاون سازمان ثبت احوال همچنین اضافه کرد: یکی از خدمات قابل ارائه از طریق سامانه سهیم، ثبت نام کارت هوشمند ملی با هدف ارائه خدماتی نظیر پیش ثبت نام کارت، پیگیری و همچنین تغییر محل تحویل است که باعث کاهش مراجعه حضوری متقاضیان به ادارات ثبت احوال جهت اخذ خدمات بوده است.