سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نمایندگان مجلس بدنبال حذف یارانه پردرآمدها و تخصیص اعتبارات آن در قالب کالابرگ هستند که در صورت تایید شورای نگهبان و ابلاغ دولت اجرا خواهد شد.
طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه در برنامه رادیو اقتصاد گفت: طرح کالابرگ آن طور که در سال ۱۴۰۲اجرا شد، عنوان شده بود که در کنار یارانه نقدی دولت کالابرگ الکترونیک اجرا شود، اما در سال ۱۴۰۲ با توجه به اینکه منابع اضافه تری از مبلغ یارانه نقدی برای کالابرگ الکترونیک لحاظ نشده بود، طرح کالابرگ الکترونیک انجام شد و با طرح های تشویقی و فجرانه عنوان شد که افراد دهک های یک تا ۷ توانستند از طرح کالابرگ استفاده کنند.
به گفته او، در سال ۱۴۰۳ عنوان شد که از محل حذف یارانه افراد پردرآمد منابع انجام طرح کالابرگ الکترونیک تامین شود و طبق آیین نامه که وزارت تعاون با همکاری سازمان هدفمندی تصویب کردند، شاخص هایی برای شناسایی پردرآمد مطرح شد.
حسینی ادامه داد: حذف یارانه پردرآمدها ۵ شاخصه اصلی از قبیل املاک، خودرو از مبلغی بالاتر باشد، درآمدافراد در این موارد ذکر شده است که بدلیل آنکه ۳ آبان به وزارت تعاون ابلاغ شد، تاکنون اجرا نشده است و اینکه تا پایان سال اجرا شود یا خیر، وظیفه این وزارتخانه است.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهافزود:در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیشنهاد شده بود که اگر افرادی تقاضای دریافت یارانه بصورت کالابرگالکترونیکی دارند می توانند با سازوکاری که سازمان هدفمندی مشخص می کند، درخواست خود را ثبت و یارانه دریافت کنند. اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نمایندگان مجلس بدنبال حذف یارانه دهک های ۸ و ۹ و برخی افراد دهک ۱۰ یارانه بگیر هستند تا منابع حذف یارانه این دهک ها بصورت کالابرگ به افراد دیگر جامعه تخصیص داده شود. حال اگر پیشنهاد نمایندگان مجلس به تایید شورای نگهبان و ابلاغ دولت برسد، وزارت کار مکلف می شود افراد پردرآمد شناسایی و از محل حذف منابع، کالابرگ را اجرا کند.
او با بیان اینکه در هر دهکی ۷ تا ۸ میلیون سرپرست خانوار وجود دارد، افزود: اگر لایحه مصوب و ابلاغ شود، افراد پردرآمد شناسایی و از محل حذف کالابرگتامین می شود.
حسینی با بیان اینکه پرداخت یارانه دی ماه کماکان نقدی خواهد بود، گفت:بنابر تجربه سنوات قبل، از پرداخت یارانه بصورت کالابرگ استقبالی نمی شود و در سال ۱۴۰۲ با یارانه تشویقی و فجرانه بخشی از دهک ها استفاده کردند./خبرآنلاین
یارانه حذف شده به چه کسانی داده می شود؟/ آخرین خبر از حذف یارانه دهک های بالا
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در رابطه با حذف یارانه دهکهای بالا گفت: این مساله مصوب شده و همچنین در صحن پیشنهاد داده شد که کالابرگ داده شود؛ آن مواردی که قوت غالب مردم است در کالا برگ بیاید و به جهت توجه به معیشت اقشار ضعیف، یارانه د...
مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در خصوص تغییر دهکهای یارانهبگیر و افزایش قیمت حاملهای انرژی در لایحه بودجه، اظهار داشت: بحثهایی که در خصوص یارانههای پنهان و افزایش قیمت حاملهای انرژی مطرح میشود، باید همیشه در یک فضای کارشناسی و تخصصی مورد بررسی قرار گیرد. تصمیمات خلقالساعه در زمینه افزایش قیمتها مانند قیمت بنزین، گازوئیل، آب و برق یا حذف یارانهها، ممکن است تا تورم بیشتری را به جامعه تحمیل کند که در نهایت منجر به گرانی خواهد شد. این نکته را باید در نظر بگیریم که این تصمیمها زمانی کارآمد خواهند بود که زیرساختهای لازم برای آنها فراهم شود و اصلاحاتی در روش پرداخت یارانهها صورت گیرد.
وی افزود: مردم نباید به عنوان مقصر شناخته شوند. وقتی قیمت خودرویی که به مردم عرضه میشود برابر با قیمت بهترین خودروهای روز دنیا است ولی کیفیت آن مربوط به دهههای گذشته بوده، نباید از مردم توقع داشت که این خودرو را به راحتی مصرف کنند. مثلا اگر خودرویی که مردم میخرند، ۱۲ لیتر بنزین برای هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند، باید به این نکته توجه کرد که این وضعیت باید اصلاح شود. باید اجازه دهیم که قانون در زمینه واردات خودروهای با کیفیت روز دنیا اجرا شود. همچنین حملونقل عمومی باید توسعه یابد تا به تدریج این مشکلات حل گردد.
عضو هیات رئیسه مجلس در ادامه تصریح کرد: یکی از تصمیمات مهمی که در مجلس و در راستای بودجه سال آینده با نگاهی ویژه به تصویب رسید، افزایش یارانهها برای دهکهای پایین جامعه بود. این یارانهها باید به منظور توجه به معیشت خانوارهای کارمندی، کارگری، بازنشستگان و همچنین خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد افزایش یابد. به همین جهت، ممکن است که یارانهها از دهکهای بالاتر جامعه حذف شوند.
یوسفی همچنین تاکید کرد: تصمیمات ما به این صورت است که یارانهها از افراد پردرآمدتر حذف خواهد شد و از این طریق، به دهکهای پایینتر کمک خواهیم کرد. در خصوص خودروها و قیمتگذاری آنها، نباید مردم به اشتباه تصور کنند، کسانی که خودروهایی مانند پراید دارند، پولدار هستند. باید در نظر گرفت که اگر خودرویی مثل پراید به قیمت مناسب وارد کشور شود، میتواند کمکی برای بسیاری از خانوادهها باشد. حتی برخی خودروها مانند نیسان آبی که خودروی کارآمدی برای اقشار کمدرآمد است، نباید مشمول مالیاتهای سنگین شود، چراکه این خودروها، اگر چه برای بخشهایی از جامعه گران به نظر میآید اما واقعا به طبقات متوسط و پایین کمک میکنند.
وی همچنین عنوان کرد: در این راستا باید قانونی تصویب کنیم که خودروهای جدید و با کیفیت وارد کشور شوند و همزمان سیستم حملونقل عمومی توسعه یابد. پس از این اقدامات، میتوانیم به تدریج قیمت حاملهای انرژی و مسائل دیگر را در یک فضای کنترلشده مدیریت کنیم.
یوسفی در پایان در پاسخ به این که برخی نمایندگان این مساله را تکذیب میکنند، بیان کرد: در صحن پیشنهاد داده شد که کالابرگ داده شود. آن مواردی که قوت غالب مردم است در کالا برگ بیاید و به جهت توجه به معیشت اقشار ضعیف، یارانه دهکهای بالا حذف و یارانه دهکهای پایین افزایش پیدا کند.