گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- سید محسن حکیم؛ نایب رئیس جریان حکمت ملی عراق بهمناسبت سالروز شهادت شهید سلیمانی یادداشتی اختصاصی در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داد؛ نایب رئیس جریان حکمت ملی عراق نوشت:
در پنجمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی که امسال مصادف با اول ماه رجب و سالروز شهادت عموی بزرگوارمان آیتالله سید محمدباقر حکیم است، برای ادای دین به این شهید جاویدان، در این یادداشت برخی از ویژگیهای بارز ایشان که در طی سالها مراوده از نزدیک شاهد آن بودم را مرور میکنم.
پشتکار و توجه به جزئیات: حاج قاسم تنها یک ویژگی نداشت بلکه دارای خصوصیات متعددی بود. اگر بخواهیم شخصیت کاری ایشان را تجزیه و تحلیل کنیم، یکی از آنها، فعالیتهای شبانهروزی ایشان بود.
از جمله ویژگیهای مهم دیگر، پیگیری دقیق امور بود، ایشان حتی بر امور جزئی نیز شخصاً نظارت داشتند و همه امور را خیلی دقیق پیگیری میکردند.
خوشفکر و استراتژیست: بسیار خوشفکر، تحلیلگر، راهبردساز و استراتژیست کمنظیری بودند که به مانند ایشان را تا به امروز ندیدهام. در هر زمینهای که با هم جلسه میگذاشتیم یا صحبت و همفکری میکردیم، همواره ایده، نظریه، تئوری و طرح برای حل مشکلات داشتند، اینطور نبود که فقط مشکل را مطرح کنند، طرحهای عملیاتی و میدانی هم برای حل مشکلاتی که بروز میکرد، داشتند.
قدرت در جمعبندی و سرعت در اجرا: از دیگر ویژگیهای بارز ایشان این بود که قدرت جمعبندی سریع داشتند، یعنی تصمیمگیری سریع و اجرا، خیلیها زود تصمیم میگیرند اما قدرت اجرایی سریع ندارند، برای مثال، ساعت 12 شب داعش به اطراف اربیل رسید، ساعت 5 صبح دو هواپیما پر از سلاح و مهمات و لوازم نظامی مورد نیاز که بهدرد جنگ با داعش بخورد، در اربیل بود و این شهید بزرگوار با سرعت در این خصوص تصمیمگیری کرد و وارد عمل شد.
سعه صدر: ویژگی دیگر حاج قاسم، سعه صدر ایشان بود. علیرغم فشار بیامان کاری که ایشان داشتند ـ بهخصوص بعد از ماجرای سوریه که خیلی از وقت ایشان را میگرفت ـ همیشه سعی میکرد طرف مقابلش راضی و خندان باشد و با راحتی جلسه را ترک کند، بعضاً در جلسات، صحبتها، افکار، دیدگاههای متفاوت و اختلاف نظر هم بود ولی ایشان این سعه صدر را داشت که با همه صحبت کند.
کمالات اخلاقی: مورد بعدی، ادب ایشان بود، واقعاً در قضیه ادب و احترام کمنظیر بود و کمالات اخلاقی را در حد اعلا مراعات میکرد. تواضع و فروتنی ایشان مثالزدنی است و هر کس که با ایشان در ارتباط بود این را تأیید میکند.
توجه ویژه به خانواده شهدا: ایشان اهتمام ویژهای نیز به خانواده شهدا داشتند و بارها شاهد بودم که خودشان پیگیر امور این خانوادهها بودند و به آنها خدمت میکردند.
دائم الذکر بودن: یک جنبه دیگر از وجوه الهی ایشان در کار این بود که همیشه تسبیح دستشان بود و ذکر میگفتند یا در سفرها در طول مسیر مشغول تلاوت قرآن یا مطالعه کتاب بودند.
آنچه ذکر شد اندکی از ویژگیهای ایشان بود و در یک کلمه میتوان گفت که حاج قاسم یک شخصیت جامعالاطرافی بود، چه در خصوصیات و حالات شخصی، چه راز و نیازهایی که ایشان داشت و چه پلهای محبتی که با افراد مختلف برقرار میکرد و من ویژگیهای ایشان را در دیگر افراد تا به امروز ندیدهام. این شخصیت آنقدر پارامتر دارد که هر چه از ویژگیهایش بگوییم کم گفتهایم و حق مطلب ادا نمیشود.
حاج قاسم و عراق
در موضوع عراق که ایشان مسئولیت داشتند، با همه اطراف ارتباط و گفتگو داشتند از لیبرال و سکولارش گرفته تا متدین؛ هر کس که با ایشان دیدار داشت، ولو بعضاً یک دیدار، آثار شخصیتی ایشان بر آن شخص اثرش را میگذاشت، حتی کسانی که با ایشان اختلاف نظر داشتند هم به ایشان احترام میگذاشتند.
در عراق ایشان هم با کُرد هم با سنی هم با شیعه هم با مسیحی هم با ایزدی و با همه ارتباط عمیق و تنگاتنگی داشتند و اگر درخواستی از اطراف مختلف داشتند مراقب بودند تا معقول و قابل اجرا باشد، طرف مقابل را در محذوریت قرار نمیداد.
زمانی که ایشان را از فتوای جهاد آیتالله العظمی سیستانی مطلع کردم، ایشان این فتوا را بسیار مهم دانستند و گفتند این امر خیلی در مبارزه با داعش کمککننده خواهد بود و از شنیدن فتوای جهاد مرجعیت خوشحال شدند و شروع کردند به سازماندهی صدها هزار نفر از تودههای مردمی که با فتوای مرجعشان آمده بودند و اعلام آمادگی کرده بودند برای جهاد.
شهید حاج قاسم سلیمانی و بسیاری از برادران و مستشاران ایرانی در زمان مبارزه با داعش به ما کمک کردند و کارهای بزرگی را در عراق به سرانجام رساندند که توصیف تلاشهای جهادی آنها در کلمات نمیگنجد و در این یادداشت تنها ذرهای از دریای بیکران خصوصیات بارز و تلاشهای آن شهید بزرگوار بیان شد. امید است با زنده نگاه داشتن یاد سردار حاج قاسم سلیمانی راه و آرمان ایشان را نیز پایدار و جاویدان نگاه داشته و ادامهدهنده راه ایشان باشیم.
انتهای پیام/
∎