به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در نشست اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با تشکلهای مردمنهاد استان در خانه سلامت آموزش و پرورش شیراز، حمید مصباح؛ عضو هیات علمی بازنشسته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، با استناد به نتایج چند طرح پژوهشی و مطالعاتی و 30 سال مشاهدههای زمینی، خطرهای جدی بستن راه جریان آب و سیل به تالاب مهارلو را به هر دلیل، به ویژه ساخت "سد یا آببند بر رود تنگ سرخ"، برای شیراز، سروستان و محیط زیست منطقه، بیان کرد.
مصباح با ارائه شواهد علمی مستند و نتایج مطالعات و پژوهشهای گسترده خود، همکارانش و دیگران، زنگ خطری جدی را برای آینده شیراز و سروستان به صدا درآورد. برپایه نتایج بررسیهای ارائه شده به وسیله وی، "با ساخت سد تنگ سرخ، خشک شدن دایمی تالاب مهارلو" دور از انتظار نیست. این پدیده پی آمدهای جبرانناپذیری، به ویژه تشدید آلودگی هوا با "تبدیل پهنه آبی مهارلو به کانون پرخطر ریزگرد" را در پی خواهد داشت.
این عضو هیات علمی گفت: برخی میگویند عدهای منفعت شخصی دارند که با ساخت سد (آب بند) تنگ سرخ مخالفند؟! بله، منفعت شخصی من و بقیه مخالفان، تامین سلامتی خودمان، خانوادهها مان و همه ساکنان این منطقه از استان است.همه ما مدیون هستیم، از هر برنامهای که به نفع شهر و شهروندان هست دفاع کنیم و هر آنچه را که یقین داریم به زیان است، هشدار دهیم.
وی با اشاره به اینکه خشکی طبیعی منطقه با خشکی انسان ساز متفاوت است، افزود: اگر خشکی انسان ساز را مدیریت نکنیم و اکنون به فکر شیراز و سروستان نباشیم، با خشک شدن دایمی تالاب مهارلو، نه تنها خطر کرد (ریسک) توسعه در این ناحیه راهبردی استان با پیشینه تمدنی چند هزار ساله، بالا میرود، بلکه زیستن در این ناحیه دشوار، پرهزینه و یا غیرممکن، خواهد شد.
این پژوهشگر خاطر نشان کرد: امیدوارم با مطالبه منطقی، بدون حاشیه و با آگاهی رسانی به تصمیم گیران، اجازه ندهیم، یک فرصت بزرگ برای شیراز و سروستان، "یعنی تالاب مهارلو" به تهدیدی بزرگ و غیر قابل جبران، تبدیل شود.
انتهای پیام/424
∎