شناسهٔ خبر: 70596323 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

رئیس کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان مطرح کرد:

از افزایش آمار سزارین تا مهاجرت پزشکان/ تعرفه‌ها باید متناسب با مسئولیت‌ها و خدمات ارائه‌شده باشند

مراسم افتتاحیه دومین کنگره ملی چالش‌های بالینی زایمان با هدف بررسی مشکلات حوزه زنان و زایمان و راهکارهای کاهش آمار سزارین در کشور برگزار شد که رئیس این کنگره، در مراسم به تشریح چالش‌های این حوزه از جمله تعرفه‌های نامتناسب، فشارهای اعتباربخشی بیمارستانی و مهاجرت پزشکان پرداخت و بر لزوم تحول در آموزش این رشته تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمله، سودابه کاظمی، رئیس کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان، با اشاره به اهمیت برگزاری این کنگره، اظهار کرد: آمار سزارین در ایران بالاتر از میانگین جهانی است و این آمار نگران‌کننده در کنار مسائل جمعیتی، ما را بر آن داشت تا کنگره‌ای علمی برای بررسی این موضوع برگزار کنیم که امیدواریم این کنگره به‌صورت مستمر برگزار شود و بتواند راهکارهای عملی برای رفع چالش‌ها ارائه دهد.

وی با تأکید بر اینکه رشته زنان و زایمان یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های پزشکی است، افزود: این رشته مسئولیت چندین انسان را هم‌زمان بر دوش متخصصان قرار می‌دهد، اما متأسفانه تعرفه‌های نامتناسب، فشارهای ناشی از اعتباربخشی بیمارستانی و حساسیت‌های رسانه‌ای باعث شده است که گرایش به کار در این فیلد کاهش یابد فلذا امروزه بسیاری از متخصصان از پذیرش مسئولیت مشکلات مادران باردار سر باز می‌زنند و این اتفاق نگران‌کننده است.

رئیس کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان در ادامه با اشاره به روند افزایشی مهاجرت پزشکان از این رشته، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر مهاجرت درون‌رشته‌ای و خروج از فیلد زایمان به مشکلی جدی تبدیل شده است، بسیاری از متخصصان زنان به‌دلیل مشکلات متعدد، این حوزه را ترک می‌کنند و اگر این روند ادامه یابد با کمبود نیروی متخصص در این رشته روبه‌رو خواهیم شد.

وی در ادامه با انتقاد از تعرفه‌های خدمات پزشکی در این حوزه عنوان کرد: تعرفه‌ها باید متناسب با مسئولیت‌ها و خدمات ارائه‌شده باشند، به‌عنوان مثال، ویزیت یک زن باردار با حاملگی سه‌قلو نباید معادل یک واحد خدمت معمولی در نظر گرفته شود چرا که این نوع برخوردها فشار مضاعفی را به متخصصان وارد می‌کند.

کاهش آمار سزارین

کاظمی در ادامه تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی تأکید کرده که هیچ مادری نباید به دلیل ترس از زایمان طبیعی، به سزارین روی بیاورد فلذا ما باید زیرساخت‌های لازم برای گسترش زایمان بدون درد را فراهم کنیم تا مادران تجربه‌ای مثبت از زایمان طبیعی داشته باشند.

وی همچنین به مشکلات ناشی از عارضه فلج مغزی (سی‌پی) اشاره کرد و گفت: هر مورد سی‌پی باعث می‌شود ۸ تا ۱۰ متخصص از حوزه زایمان کنار بکشند، این موضوع به‌دلیل نبود حمایت‌های کافی از تیم‌های زایمانی، آسیب جدی به این رشته وارد کرده است.

رئیس کنگره کشوری در ادامه بر چالش‌های بالینی زایمان بر لزوم تحول در آموزش این رشته تأکید و اظهار کرد: با وجود پیشرفت تکنولوژی، روش‌های آموزشی همچنان سنتی است فلذا باید تغییراتی در نظام آموزشی ایجاد شود تا متخصصانی توانمند و آماده وارد این حوزه شوند، همچنین ما به دنبال تشکیل تیم‌های زایمانی هستیم تا بتوانیم چالش‌های موجود را کاهش دهیم.

کاظمی در پایان از مسئولان خواست تا توجه بیشتری به مشکلات این حوزه داشته باشند و با ارائه راهکارهای عملی، از مهاجرت پزشکان و کاهش نیروی انسانی متخصص جلوگیری کنند.