شهدای ایران: سرویس بین الملل/شیخ «نعیم قاسم» دبیر کل حزبالله لبنان در پیامی تصویری به چهارمین کنگره بزرگداشت آیتالله مصباح یزدی که امروز (چهارشنبه) در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با تأکید بر اینکه آیتالله مصباح به اصول و قواعد انقلاب اسلامی پایبند بودند، اظهار داشت: این عالم وارسته به وحدت بین حوزه و دانشگاه اعتقاد داشتند.
متن این پیام به شرخ ذیل است:
حضرت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی ما را به یاد بزرگمردی میاندازد که خدمات عظیمی به اسلام نمود، و او کسی است که باصفا و پاکی و عشقش به خدای متعال و درستی جهتگیری و خط فکری اش متمایز میگشت و با نحوهی عملکردش که با آن به جمهوری اسلامی ایران در طول دوران گذشته خدمت نمود طرح حقیقی اسلام ناب محمدی را در پیش روی ما قرار داد؛ بنابراین تصمیم گرفتم تا درباره حضرت آیتالله مصباح یزدی قدسسره سخن بگویم، درباره دو ویژگی اساسی که آن دو را در فکر و عمل ایشان یافتم.
ویژگی اول اینکه او در صدد ریشهدار کردن اسلام در تمام زندگی ما بود بنابراین به تمام عرصههای اعتقادی، فلسفی، اجتماعی، فرهنگی و تربیتی پرداخت و همچنین دیدیم که او وارد زمین متعددی شد تا از خلال آنها شالوده اسلام را استوار سازد. بههمین خاطر در مؤسسه در راه حق مشغول به کار شد و مؤسسه باقرالعلوم (ع) را تأسیس نمود و در مرحله آخر مؤسسهی بزرگ امامخمینی ره را برای تعلیم و مباحث علمی بنیان نهاد کتاب او با نام پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک مرا مجذوب خود ساخت.
او همیشه به اصول، مبانی و قواعد اساسی دین و انقلاب باور داشت او یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و اهتمام ویژهای به هماهنگی و وحدت بین حوزه و دانشگاه داشت؛ بنابراین خصوصیت اصلی او این بود که همواره بهدنبال بنیانهای اسلامی بود، زیرا او معتقد بود که اگر از مبادی و اصول صحیح بهدور از آشفتگیها بدرفتاریها گلایهها و تحریفهایی که پدید آمده آغاز کنیم برای ما ممکن خواهد بود که الگوی برتر را ارائه دهیم.
حلال محمد (ص) تا روز قیامت حلال و حرامش تا روز قیامت حرام میباشد این همان قاعدهی بنیادین است.
ویژگی دوم اقتدای او به ولیفقیه امام خامنهای دام ظله بعد از امامخمینی قدسسره بود و این اقتدا و پیروی معنای خاصی نزد حضرت آیتالله مصباح یزدی داشت.
او معتقد بود که امام خامنهای کسی است که ارکان اسلام را ابتدا در جمهوری اسلامی و سپس در سطح جهان محکم نمود ملاقاتی را که بین من و ایشان هنگامیکه در نوامبر۲۰۱۸ میلادی که برای دیدار با ایشان به قم رفتم بهخاطر میآورم.
به صورتجلسه مراجعه کردم تا کلمات دقیق را که ایشان درهنگام ملاقات درباره ولیفقیه و ارتباط با او بیان کرده بودند ببینم.
ایشان با این بیان گفتند وظیفه ما امروز این است که شکر نعمت وجود مقام معظم رهبری امام خامنهای دام ظله را بهجا آوریم، زیرا ایشان شخصیتی است که مانند ایشان در تاریخ ما کم یافت میشود علیرغم امتیازات بسیاری که ایشان را متمایز میکند از جهت علمی، سیاسی، بصیرت سیاسی، آگاهی و هوش مدیریتی به بسیاری از خصوصیات ممتازی که دشمنان بیشاز دوستان به آنها اعتراف دارند.
اما من معتقدم که جنبه بزرگ دیگری هم در شخصیت مقام معظم رهبری وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده بلکه اصلاً مورد غفلت قرار گرفته است و آن روح عبودیت و بندگی در ایشان چرا که ایشان با خضوع کاملی که در برابر تکلیف الهی دارند و اعتماد عظیمی که بر یاری خدا و امدادهای غیبی او دارند متمایز میگردد و آثار توسلات در ایشان هویداست
مرحوم آیتالله مصباح یزدی درباره رهبری سخن میگوید که به شکل عمیق و مؤثری بین اصالت اسلامی در عملکرد و بین روحیه عبادت و تعلق به خدای متعال و به ائمهی اهلبیت علیهمالسلام آمیخته و با این روحیه تابلویی از ارائهی اسلام ناب محمدی را به کمال رسانده است.
الیوم أکملت لکم دینکم و أتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الإسلام دینا مائده ۳ این همان شخصیت ممتاز آیتالله مصباح یزدی است که ایشان توانست در خلال تألیفات، سخنرانیها، کتابهای مختلف، ملاقاتها، جلساتش و مؤسساتی که ایجاد کرد و برنامههای تلویزیونی اش ارائه نماید.
همه این فعالیتها نمایانگر این شخصیت بینظیر است در اینجا من در نظر دارم که از این دو قاعده استفاده کنم تا آنچه را که ما بهعنوان حزبالله در لبنان انجام دادیم به شما ارائه کنم
حزبالله حزبی اعتقادی است که با اصول و محکمات اسلام مرتبط است و التزام به ولایت بهعنوان پیاده سازی عملی در سطح رهبری و زندگی دارد، یعنی این پیوند بین اعتماد در اسلام ارتباط با ولایت بنابراین قاعده میباشد که ولی فقیه رهبر در زمان غیبت است و اینکه اجرای اسلام در سطح امت اسلامی به شکل صحیح و کامل بدون این رهبری ممکن نیست.
بر این باوریم که اعتقاد و ایمان به اسلام محدود به جغرافیای خاصی نیست چراکه اسلام دینی جهانی است ما ارسل إلا رحمةً للعالمین انبیاء ۱۰۷.
و پیامهای آسمانی برای بشر است، درنتیجه هر کس بگوید این اعتقاد باید محصور در مکان خاصی شود دچار اشتباه بزرگی شدهاست. اعتقاد اسلامی محدود به جغرافیا و سرزمین خاصی نیست یعنی اگر یک مجموعه اسلامی در یک مرز و بوم و مجموعه اسلامی دیگری که در مرزوبوم دیگری باشد این ایجاد مانع و مشکل نمیکند. چراکه اعتقاد و مسئله فکری، ایمانی، فرهنگی و تعبدی است و آن عبارت از ارتباط با خدای متعال در سطح مسیر زندگی است.
بلکه برعکس سرزمینهایی که اسلام در آنها داخل میشود از این شیوه و روش درمقابل شیوهها و روشهای دیگری که ناقص بهنظر میرسند استفاده میکند.
در اینجا سؤالی مهم دائماً مطرح میشود چگونه میشود انسان دارای میهن و وطن دوست باشد و حال آنکه معتقد به باوری باشد که در سطح کل جغرافیای جهان گسترش یابد؟
مطلب سادهای است. وطن چیست؟ وطن عبارت است از مکانی که در آن مجموعهای از مردم گرد آمدند و با اینکه چهبسا عقاید گوناگون و تقیدات مختلفی دارند، اما در بین خود با یکدیگر تعهد کردهاند بر اینکه یکدیگر را یاری کنند و نیکیها و امکانات را تبادل کنند و کارهای خود را بر طبق قوانین و مقررات معینی اداره نمایند
چه چیز از وطندوستی با التزام به اسلام در تعارض است؟ با مشارکت بین افراد و گروههای وطن با یکدیگر، و ایمان که ممکن است بین یک گروه با گروه هی دیگر متفاوت باشد چه چیز در تعارض است؟
اینجا یک پیمان و قرارداد اجتماعی است که امور را در بین مردم منظم میکند و مسلمانان مؤمن از خلال دینشان با این اعتقاد بهرهمند میشوند، اسلام به روی جوامع دیگر به صورتی بزرگ گشوده میشود و هیچکس را مجبور به عقاید و التزاماتش نمیکند لا اکراه فی الدین بقره دویست و پنجاه.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام هنگامیکه محمدبنابیبکر را برای فرمانداری مصر فرستاد، در سفارش مشهور خود به او فرمود: قلب خود را با رحمت و محبت و لطف به مردم عادت ده و هرگز نسبتبه آنها چونان حیوان درندهای نباش که خوردنشان را غنیمت شماری، زیرا مردم دو دستهاند یا برادر دینی تو هستند یا همانند تو در آفرینش.
حزبالله بهعنوان مقاومت اسلامی و جهادی در برابر اسرائیل که اشغالگر فلسطین و بخشی از سرزمینهای منطقه است و جاهطلبیهای توسعهطلبانه دارد به حرکت خود ادامه داده است ما معتقدیم که یک رابطه حقیقی بین جهاد از منظر اسلامی و آزادسازی سرزمین از نگاه میهنی و ملی وجود دارد.
موضع ما موضع مقابله با تجاوز و مقاومت در برابر آنست هیچ تعارضی بین روحیهی جهادی ما که براساس آن حرکت میکنید و روحیه وطندوستی که دیگران بر اساس آن در مسیر آزاد سازی سرزمین گام برمیدارند، وجود ندارد در اینجا بین این دو رابطه وجود دارد این طبیعی بلکه لازم است که فرزندان یک خط واحد در امتداد جهان اسلام با یکدیگر تعاون و همکاری کنند چراکه آنها حاملان نگاه اسلامی واحد و جهادی واحد هستند؛ و همچنین طبیعی است فرزندان یک جغرافیای واحد یعنی فرزندان یک وطن واحد با روحیهی میهندوستی بهخاطر آزادی با یکدیگر همکاری نمایند.
در اینجا امتداد در عقیده و امتداد در جغرافیا پدید میآید و دو طرف با یکدیگر همکاری میکنند و نتیجه آن نیرویی حقیقی در برابر تجاوز است بههمین خاطر ما معتقدیم همکاریای که بین ایران اسلامی بهخاطر مقابله با چالشهای موجود در منطقه حاصل شد و همچنین پشتیبانی حزبالله و یمن و عراق نسبتبه غزه، همه این کارها ناشی از دیدگاه واحدی است که به مقابله با دشمن مشترک پیوند خورده است
حتی اگر در جغرافیایی خاص باشد، از دیدگاه ایمانی و اعتقادی و همچنین بر تمام کسانی که در آن جغرافیا و سرزمین زندگی میکنند لازم است که در مقابل این دشمن بایستند و در حقیقت ما بر این باوریم که در این رویارویی با دشمن اسرائیلی از سه مرحله گذشتهایم.
مرحله اول مرحله پشتیبانی غزه به این مرحله جزئی از ایمان و اعتقاد ما و همچنین جزئی از وطن دوستی ما و بخشی از ضرورت همکاری پیروان خط واحد در مواجهه با دشمن مشترک است، دشمن مشترکی که آمریکا بهعنوان شیطان بزرگ آن را با تمام امکاناتش حمایت میکند تا منطقه را خراب کرده و بر آن تسلط یابد.
بر ماست که از امت اسلامی و جهان سوال کنیم که چرا فلسطین و غزه را در برابر دشمن حمایت نمیکنند؟
و ما در اینجا به این حمایت افتخار میکنیم و این عمل ما باعث شد که شیاطین عالم بههمراه اشغالگر غاصب یعنی رژیم اسرائیل در مخمصه قرار بگیرند.
حقیقتاً مقاومتی اسطورهای در برابر دشمن اسرائیلی در غزه و لبنان شکل گرفت و تعاون و همکاری بین برادران در حمایت از این پایداری اسطورهای نقش بسزایی داشت.
خونهای شهید حاج قاسم سلیمانی، سیدالشهدای امت سید حسن نصرالله، سید هاشم صفی الدین، یحیی السنوار، اسماعیل هنیه، حمایت انصارالله یمن، شهادت ابومهدی المهندس و پشتیبانی حشد الشعبی و همچنین مراجع دینی در نجف اشرف و آزادگان جهان که بر حسب توان و امکاناتشان هر چه داشتند تقدیم کردند. تمام این همکاریها ما را در موقعیتی قرارداد که بتوانیم دشمن را رسوا کنیم و در استمرار مقاومت و استواری آن برای آینده و بهخاطر دستاوردهای عملی تصمیم قاطع بگیریم.
مرحله دوم که در لبنان از آن گذر کردیم مرحله تجاوز ظالمانه و گسترده اسرائیل بر ضد لبنان بود که از بیست و چهار سپتامبر ۲۰۲۴ و چند روز قبل از آن با انفجار پیجرها و بیسیمها آغاز شد و سپس بعد از دو روز در بیست و هفت سپتامبر سیدالشهدای امت سید حسن نصرالله ره ترور شد و به شهادت رسید.
همچنین اسرائیل حملههایی را برای به شهادت رساندن فرماندهان مقاومت ضربه زدن به امکانات و تجاوز به شهروندان، کشتن بچهها و زنان و از بین بردن خانهها انجام داد و دست به اعمال بزدلانه و تجاوزکارانهی گسترده در سطح کل لبنان زد.
ما در این مرحله قربانیهای بزرگی تقدیم کردیم که در صدر آنها سیدالشهدای امت سید حسن نصرالله ره آمد و سید هاشم صفی الدین رحمة الله علیه و دیگر فرماندهان مقاومت بودند.
اما مقاومت ما پایداری کرد و رزمندگان ما که گویا دل هایشان همچون پارههای آهن مستحکم است سرهای خود را برای خدای متعال به عاریه نهادند و مردم ما آنان را دربرگرفتهاند و حمایت کردند و در این راه جان و مال ارزشمند و نفیس خود را تقدیم نمودند.
خدای متعال میفرماید: ثُمَّ نُنَجِّی رُسُلَنَا وَالَّذِینَ آمَنُوا کَذَلِکَ حَقًّا عَلَیْنَا نُنْجِ الْمُؤْمِنِینَ یونس ۱۰۳
الحمدلله این توجه مردمی که پیرامون مقاومت به وجود آمد تأثیرگذار بود و هموطنان در لبنان و هم چنین حکومت و ارتش حول مقاومت ایستادند و این کمک کرد تا این دستاورد با توافق آتشبس در بیست و هفت نه نوامبر به سرانجام رسید
از اینجا مرحلهی سوم آغاز شد مرحله سوم را مرحله پساز توقف تجاوز اسرائیل بر ضد لبنان مینامند در این مرحله ما به توافقی رسیدیم که مانع از استمرار تجاوز دشمن شد و او را ملزم ساخت به اینکه از سرزمینهای اشغالی لبنان خارج شوند و درنتیجه حزبالله هم ملتزم شد و اینکه دفاع را متوقف کند و سلاحها و رزمندگان را به جنوب رود لیطانی ببرد.
ما شروع به اجرای این توافق کردیم درحالیکه دولت لبنان این توافق را بست و بهطور مستقیم در قبال پیروی و همراهی آنست این مرحله درحقیقت مرحله سوم و جدید است و نامش مرحله مابعد توافق است و مسئولیت آن بر دوش دولت لبنان و دولتهای ناظر و کمیته پیگیری اجرای توافق به شیوه سیاسیست تا اسرائیل از لبنان خارج گردد، اما اسرائیل مرتکب دریدگیها و تجاوزاتی میشود که به صدها تعرض هوایی و دریایی میرسد و مشغول به تخریب خانهها و داخل شدن در بعضی مناطق شد که تا پیشاز آن برایش ممکن نبود.
حزبالله تصمیم گرفت تا فرصتی بدهد تا دولت مسئولیتش را در این زمینه بپذیرد این یک مرحله سیاسی است که دولت آن را برعهده گرفت، در اینجا نظراتی وجود دارد که ما هم موافق با آن هستیم و آن اینکه دولت مسؤول در قبال اجرای این توافق است؛ لذا ما معتقدیم که تجاوزی که الان صورتگرفته بر ضد دولت، بر ضد جامعه بینالمللی و بر ضد همه کسانی است که این توافق را رعایت کردند صورتگرفته است؛ این مسئولیت آنهاست و وظیفه آنهاست که این مسئولیت را بهطور مستقیم برعهده گیرد، شاید عدهای بپرسند پس شما چه میکنید؟ ما در این مرحله صبر میکنیم و معتقدیم که مسئولیت بر عهده دولت است ما نمیخواهیم کاری را انجام دهیم که باعث شود مسئولیت مستقیم نسبتبه چیزی را بپذیریم که همه باید مسئولیتش را بپذیرد.
درست است در شرایط حاضر با کارهایی که اسرائیل انجام داد یک خدشه معنوی حقیقی در لبنان بهوجودآمده، اما لازم است که تلاشهای ما هم افزا گردد و فشار سیاسی به بالاترین حد خود برسد و این درهرحال یک فرصت است.
ما با مقاومت ثابت کردیم که به دشمن اجازه نمیدهیم تا در مناطق مرزی پیشروی داشته باشد همچنین شرایط فعلی فرصتی برای دولت لبنان است تا خودش را با عملکرد سیا سی اش ثابت کند.
مقاومت ادامه دارد و نیروی خود را بازسازی کردهاست و دارای ایمانی ریشهدار و گروهی مؤمن و شهادتطلب است که به او امکان میدهد به پیش رفته، بدرخشد و در آینده قویتر گردد انشاءالله.
رژیم اسرائیل که هر جنبندهای را میکشد و هر خانهای را ویران میکند و مرتکب نسلکشی در غزه میگردد در پیش روی امت اسلام و جهانیان بهعنوان رژیم وحشی و مجرم شناخته میشود که با حمایت آمریکای جنایتکار که دشمن انسانیت است این امور را انجام میدهد.
ما ناگزیریم حوادثی را که در این جنگ تجاوزکارانه رخداد بسنجیم و از نتایج آن استفاده کنیم و کارهای خود را با درسها و عبرتهای آن ارتقا دهیم.
سرمایه و اعتبار ما درون لبنان بحمدالله بزرگ و تأثیرگذار است با شرکای خود در میهن مان برای انتخاب ریاستجمهوری، آباد کردن ویرانیها، راهاندازی چرخ دولت بر طبق قوانین آن، آغاز بهکار اصلاح و بهبود اقتصاد و ایستادن در کنار مردم در اوضاع اجتماعی سختشان تعامل و همکاری خواهیم کرد.
خدای متعال آیتالله مصباح یزدی را با عطایا و عنایات اش بیامرزد
و سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
∎