شناسهٔ خبر: 70586909 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

تردیدهای سرمایه‌گذاری خارجی در اصفهان

صاحب‌خبر -

مصطفی دولتیار، رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان در سایت اصفهان زیبا نوشت: «ریشه مشکلات متعدد اصفهان که اصلی‌ترین آن خشکی زاینده‌رود است، به شیوه مدیریت منابع آب در کشور برمی‌گردد.

چراکه اصفهان تنها شهری نیست که از وضعیت کمبود آب و سوء مدیریت در منابع آب رنج می‌برد و بسیاری از شهرستان‌ها به‌نوعی درگیر این مشکل هستند. منتهی اصفهانی که به زاینده‌رودش معروف بوده، هست و خواهد بود، بدیهی است که نشاط اجتماعی، نشاط فرهنگی و حتی نشاط اقتصادی‌اش به حیات زاینده‌رودش گره‌خورده است.

به همین خاطر ما باید در جایگاه‌های مختلف همه تلاش خود را در قالب یک مدیریت یکپارچه و جامعه‌نگر اعمال کنیم تا به‌مرور این مشکل را کاهش و درنهایت برطرف کنیم. در همین راستا ازجمله بستری‌هایی که می‌تواند به حل چالش‌های اصفهان همچون چالش‌های محیط زیستی کمک کند، استفاده از روابط خواهرخواندگی است.

یکی از اقداماتی که شهرها در روابط خواهرخواندگی خود انجام می‌دهند، تبادل دانش و تجربه است. اصفهان نیز گاهی از این شیوه تا به امروز استفاده کرده است؛ به‌عنوان‌مثال تولید انرژی از زباله‌ها یکی از دستاوردهایی است که ایده آن در همین ارتباطات خواهرخواندگی شکل گرفت و دنبال شد و درنهایت به نتیجه رسید.

تبادل دانش و تجربه در رفت‌وآمدهای بین‌المللی

مسائل زیست‌محیطی ابعاد مختلفی دارد؛ ازجمله مدیریت شیوه‌های جمع‌آوری زباله‌ها، رسیدگی به فضای سبز و زیباسازی فضای شهری، جلوگیری از آلودگی‌های بصری و…؛ موضوعاتی که اجرایی‌شدن آن ازیک‌طرف نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و از طرف دیگر باید تبادل دانش و تجربه در خصوص آن صورت گیرد؛ تبادل دانش و تجربه‌ای که در همین رفت‌وآمدهای بین‌المللی شکل می‌گیرد.

زمانی که طرف‌های بین‌المللی به اصفهان می‌آیند، ایده‌هایی به ذهنشان می‌رسد که به ما عرضه می‌کنند. در مقابل ما نیز هنگامی‌که به کشورها و شهرهای مختلف سفر می‌کنیم، از شیوه‌های مدیریت شهری آن‌ها درس می‌گیریم و با ایده‌های جدیدی آشنا می‌شویم؛ ایده‌هایی که می‌تواند کمک‌حال مدیران شهری و استانی ما در رفع چالش‌های شهری باشد.

مباحث سرمایه‌گذاری این موضوع نیز بخش مهم و قابل‌توجهی است؛ بدین معنا که شهرداری‌ها در کشورهای مختلف به‌عنوان تسهیل‌کننده در جذب سرمایه‌گذار خارجی محسوب می‌شوند. اصفهان نیز ظرفیت‌های بسیاری برای جذب سرمایه‌گذار خارجی، چه در حوزه هتلینگ و چه در حوزه زیرساخت‌ها و مجموعه‌های تفریحی دارد.

در همین راستا هم مدتی است شهرداری اصفهان در تلاش برای تعریف تعدادی پروژه در حوزه‌های مطرح‌شده است تا هیئت‌هایی مختلف خارجی با این نگاه به اصفهان سفر کنند که در چه حوزه‌هایی می‌توانند با این شهر همکاری و مشارکت داشته باشند و سرمایه‌گذاری کنند.

اگر پروژه‌های اصفهان همگی تعریف شده و آماده باشند، می‌توانند به‌عنوان تسهیل‌کننده برای جذب سرمایه‌گذار خارجی به شمار روند؛ دستاوردی که از دل تعاملات بین‌المللی حاصل می‌شود. در حال حاضر خیلی‌ها دوست دارند در اصفهان سرمایه‌گذاری کنند؛ به‌شرط اینکه پروژه‌ها تعریف شده باشد و سرمایه‌گذار بداند با چه شرایطی سرمایه خود را به اصفهان می‌آورد و در چه مدتی آن سرمایه برگشت پیدا می‌کند؛ چراکه سرمایه‌گذار به‌دنبال سود است و علاقه دارد در جایی سرمایه‌گذاری کند که از امنیت آن مطمئن باشد.

تبعات منفی ناامنی سرمایه‌گذاری خارجی در اصفهان

امنیت سرمایه یکی از نکات بسیار کلیدی است. اگر سرمایه‌گذاری در اصفهان سرمایه خود را به‌قول‌معروف پهن کند و سرمایه او پس از مدتی موردتعرض و مزاحمت قرار گیرد و درعین‌حال مقامات شهر و استان هم حمایت‌های لازم را در این خصوص از او نکنند، ناامنی سرمایه‌گذاری حاصل می‌شود که بلافاصله آثار و تبعات منفی آن را مشاهده می‌کنیم؛ لذا امنیت سرمایه در شهر اصفهان یکی از نکات کلیدی است که مقامات شهری و استانی باید به آن توجه بیشتری داشته باشند.

طبق آماری که ارائه شده است، ما در این زمینه عقب هستیم و نیاز به تقویت داریم تا سرمایه‌گذارهای خارجی با خیال راحت و آمادگی بیشتری در پروژه‌های سرمایه‌گذاری اصفهان مشارکت داشته باشند.

زیرساخت‌های اصفهان نیاز به تقویت دارد

تعاملات بین شهرهای خواهرخوانده و یا تعاملات با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی که اصفهان نیز عضو تعدادی از آن‌هاست، همگی مسیرها و بسترهایی را برای ما فراهم می‌کند تا بتوانیم در تبادل دانش و تجربه و جذب سرمایه‌گذار و همچنین در حوزه گردشگری و جذب گردشگر داشته باشیم؛ به‌شرط اینکه زیرساخت‌های متناسب با این ظرفیت‌ها هم توسعه پیدا کند؛ به‌عنوان‌مثال متأسفانه فرودگاه ما یک فرودگاه استاندارد بین‌المللی نیست و حمل‌ونقل ریلی ما هم در سطح باکیفیتی قرار ندارد.

در حال حاضر ما قطاری که مقتضای شرایط روز بتواند مسافر جابه‌جا کند، نداریم. پروژه قطار سریع‌السیر سال‌هاست در دست اقدام است؛ اما هنوز تا محقق‌شدن فاصله بسیار دارد.

درنهایت امیدواریم زیرساخت‌های ما در اصفهان با گام‌هایی که شهرداری در برخی حوزه‌های بین‌المللی برداشته است، تقویت شود و شرایطی که شایسته اصفهان است را به‌زودی شاهد باشیم.»

انتهای پیام