شناسهٔ خبر: 70582992 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

استاد رشاد: ما حوزویان کوتاهی کردیم/ هوای دل مردم را داشته باشیم

صاحب‌خبر -

شفقنا- رئیس شورای عالی حوزه های علمیه تهران گفت: کارهای فراوانی در ۴۵ سال شده ولی بیش از قلب به ظاهر پرداخته ایم اما باید هوای دل مردم را داشته باشیم.

به گزارش شفقنا، آیت الله صادقی رشاد در همایش ملی «فقیه سالک» ویژه بزرگداشت حاج آقامجتبی تهرانی گفت: بعد از ۱۲ سال شهر تهران که زمانی شهر حکیم نامیده می شد و چندین فقیه صاحب رساله داشت. در روایت هایی آمده است که تهران در آخرالزمان فروکش می کند و به زعم بنده، این فروکش، فروکش معنوی و ملکوتی است. با عروج چنین مردانی، تهران خالی و بی معنا می شود که امیدواریم خداوند متعال عنایتی کند و جای چنین بزرگانی خالی نماند و جبران شود.

وی بیان کرد: آیت الله تهرانی صاحب قلب سلیم بود. قلب هم گرانیگاه سلامت جسمی و هم گرانیگاه سلامت ملکوتی است. اگر قلب انسان مریض شود همه وجودش بیمار خواهد شد. خداوند ابراهیم را در دو جای قرآن کریم به قلب سلیم ستوده است.

وی با بیان اینکه ما از جایگاه قلب غافلیم، گفت: قلب هم در ادبیات ایرانی و هم در ادبیات دینی جایگاه فوق العاده ای دارد. یکی از واژه هایی که بیشترین ترکیب را در زبان فارسی ساخته اند، کلمه «دل» است و در ادبیات دینی هم بی نظیر است چون بیش از ۱۴ هزار بار واژه «قلب» در روایات آمده است.

وی اضافه کرد: من ۵۶ وصف در قرآن درباره قلب پیدا کردم و 607 وصف در روایات در شأن قلب آمده است.

رشاد از «قلب» به عنوان معیار و میزان یاد کرد و گفت: قلب سلیم از ریا و شرک و شک پاک است و در اختیار خداست. در روایات آمده که قلب، حرم خداست و چرا آن را به دیگران می سپارید که غصبی بالاتر از غصب قلب نیست.

وی افزود: ما قلب مردم را فراموش کردیم چون قلب خودمان را فراموش کردیم و به «قال» چسبیدیم. کارهای فراوانی در ۴۵ سال شده ولی بیش از قلب به ظاهر پرداخته ایم و نقش ما طلبه ها در این زمینه زیاد است. ما باید هوای دل مردم را داشته باشیم.

وی بیان کرد: زمانی که به ظاهر دین پرداختیم، به باطن آن اهمیت ندادیم. به فقه و اصول اهمیت دادیم ولی از اخلاق و معنویت غافل شدیم. بزرگان ما در هفته گاهی فقه و اصول می گویند اما چندجلسه اخلاق می گویند.

وی افزود: جوانان ما در این تهاجم فرهنگی اسیر شده و به دام افتاده اند. ما می بینیم کسی که زخمی یا اسیر می شود تکریم می ‌شود ولی اسیر جبهه فرهنگی را طرد می‌کنیم.

رشاد ادامه داد: ما حوزویان کوتاهی کردیم و من استغفار می‌کنم. گرچه شب و روز کار می‌کنم و گاهی تا صبح مشغول مطالعه و کار هستم ولی باز هم خودم را مقصر می دانم.

وی افزود: آقامجتبی هوای دل مردم را داشت. شب‌های احیا حدود ۵۰۰ هزار نفر در جلسات آقامجتی حاضر می‌شدند و او از عمق دین برای مردم می‌گفت. گاهی جلسات فقه را تعطیل می‌کرد و اخلاق می‌فت.