دکتر عباس مسجدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت موارد قصور پزشکی در کشور اظهار کرد: سالانه ۳۰ هزار پرونده در کمیسیون پزشکی قانونی بررسی میشود که یکسوم این پروندهها مربوط به موارد قصور پزشکی است.
وی افزود: در حدود ۵۰ درصد پروندههای قصور پزشکی، قصور تایید میشود و حدود ۵۰ تا ۵۴ درصد هم موارد تبرئه میشوند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: با اقدامات پیشگیرانه و تعامل خوب با وزارت بهداشت، بعد از اقدامات پژوهشی در مورد اینکه در چه حوزهها و چه رشتههایی، قصور پزشکی بیشتر رخ میدهد، تلاش شده است با ارتقای نظام آموزشی دانشگاه و ارائه آموزشهای لازم به دستیاران و پزشکان، از تکرار قصور پیشگیری شود.
مسجدی عنوان کرد: در همه اصناف افرادی هستند که سوءاستفاده میکنند و اکنون هم آمار پروندههای مربوط به پزشکنماها زیاد است بنابراین از مردم میخواهیم حتما برای انجام کارهای پزشکی به ویژه در حوزه زیبایی از صلاحیت و مشروعیت علمی فرد اطمینان پیدا کنند و صرفا از روی تبلیغات در فضای مجازی که گاه تبلیغات کاذبی هستند، به فردی مراجعه نکنند.
فوت بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات سال گذشته
وی با اشاره به آمار جانباختگان تصادفات در کشور گفت: آمار فوتیهای ناشی از تصادفات زنگ خطر جدی است. متاسفانه سال گذشته بعد از ۱۰ سال آمار فوتیهای ناشی از تصادفات از ۲۰ هزار نفر تجاوز کرد و بالغ بر ۲۰ هزار فوتی ناشی از تصادفات داشتیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: این وضعیت فوتیهای ناشی از تصادفات به مراکز تصمیمساز اعلام شده است. در دوران کرونا فوتیهای ناشی از تصادفات مقداری کاهش یافت اما در سال گذشته به دلیل افزایش سفرها و همچنین وجود راهها و خودروهای نامناسب، آمار افزایشی شد.
مسجدی با بیان اینکه آمار پزشکی قانونی اعتبار بینالمللی دارد، گفت: برای ایمنسازی راهها و خودروها باید برنامهریزی جدی و همچنین آموزشهای لازم به مردم ارائه شود. باید همه با عزم همگانی تلاش کنند تا آمار فوتی های ناشی از تصادفات کاهش یابد.
∎