به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شریف، در این مراسم دکتر شاهین روحانی استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتیشریف بهعنوان پیشکسوت فیزیک امسال معرفی و از ایشان تقدیر بهعمل آمد. وی در سال ۱۳۹۳ نیز براساس رایگیری در اولین جلسه هیئت مدیره دوره دوازدهم به عنوان رئیس انجمن معرفی شده بود.
عنوان «پیشکسوت فیزیک» به کسی اطلاق میشود که بخش قابل توجهی از عمر حرفهای خود را صرف فعالیتهای شاخص آموزشی، پژوهشی، ترویجی، ساماندهی نهادهای مرتبط با فیزیک یا توسعه کاربردهای فیزیک کرده باشد.
دکتر شانت باغرام معاون آموزشی و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه در این خصوص اظهار داشت: کمیته هیئت مدیره انجمن فیزیک براساس رایگیری اعضای خود هرساله پیشکسوت انجمن فیزیک ایران را انتخاب میکند. خوشبختانه تاکنون از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف دکتر فرهاد اردلان، دکتر حسامالدین ارفعی، دکتر رضا منصوری و دکتر روحانی این عنوان را کسب کردهاند.
به گفته دکتر باغرام ایده پیشکسوت فیزیک علاوه بر جنبه آموزشی و پژوهشی، از نظر علمی پژوهشی نیز تاثیر عمیقی بر روی تاریخ فیزیک ایران در چنددهه اخیر داشته است.
وی دکتر روحانی را فردی بسیار اثرگذار خواند و گفت: همواره به دانشجویان سفارش میکنم حتما در مواجهه با ایشان قرار بگیرند و از تجربیات ارزشمند و گرانبهایشان استفاده کنند.
دکتر سامان مقیمی معاون دانشجویی و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک و از شاگردان دکتر روحانی نیز در خصوص ایشان گفت: دکتر روحانی یکی از مهمترین و برجستهترین افراد در فیزیک ایران است و اگر به بخواهیم به فیزیک آماری بپردازیم یکی از بزرگترین و شاخصترین افراد در این حوزه است. وی افزود: از بدو ورودم به دانشگاه و آشنایی با فیزیک افتخار شاگردی دکتر روحانی را داشتم. نوع نگاه ایشان به مسائل در علم فیزیک بسیار جالب و متفاوت است و از فرمول و ریاضیات با شهودسازی در طبیعت تصویری ساده ایجاد میکند که باعث میشود مسائل پیچیده فیزیک سادهتر و قابل فهمتر باشد.
گفتنی است دکتر شاهین روحانی متولد ۸ اردیبهشت ۱۳۳۶ است. وی پس از فارغ التحصیلی خود از مدرسه خوارزمی در سن ۱۵ سالگی برای ادامه تحصیل به انگلستان سفر کرد. دکتر روحانی دارای مدرک دکترای فیزیک در گرایش ذرات بنیادی و محقق مرکز تحقیقات فیزیک نظری در IPM است. دوره کارشناسی خود را در دانشگاه کنت انگلیس گذراند و سپس مدرک کارشناسی ارشد و دکترایش را از دانشگاه امپریال کالج اخذ کرد و دوره پسا دکتری (فوق دکتری) خود را در کالج دانشگاهی لندن IUC گذراند. وی در انگلیس بهعنوان یکی از بنیانگذاران و محقق اصلی در زمینه تئوری میدان همدیس و تئوری میدان همدیس لگاریتمی فعالیت میکند. این فیزیکدان برجسته در سال ۱۳۶۸ به ایران بازگشت و مدت ۳۳ است که به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف مشغول به فعالیت میباشد.