به گزارش بولتن نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، سیده فاطمه زهرا سیدی فارغالتحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس گفت: روی تشخیص بیماری پارکینسون کار میکنم و با استفاده از نانو ذرات طلا و بررسی تغییرات رنگی در محلول حاوی بزاق بیماران موفق به طراحی حسگری برای تشخیص این بیماری شدهام.
وی افزود: در این روش نانوذرات طلا در صورت وجود نشانههای بیماری پارکینسون در بزاق بیمار تغییر رنگ میدهد و به رنگ بنفش تبدیل میشود. اگر فرد سالم باشد رنگ محلول تغییر نمیکند و قرمز باقی میماند.
این پژوهشگر با بیان اینکه بیماری پارکینسون تا این لحظه روش تشخیص دقیق آزمایشگاهی نداشته است، گفت: این روش میتواند به پزشکان کمک کند تا آنها بتوانند در مراجعه اول بیماری پارکینسون را تشخیص بدهند و دوره درمان را آغاز کنند.
سیدی یادآور شد: با تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون میتوانیم از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم و به زندگی بیماران بهبود ببخشیم. این حسگر تشخیص بیماری پارکینسون میتواند در آینده به عنوان یک ابزار تشخیصی ارزان و قابل دسترس در اختیار پزشکان قرار بگیرد.
دستاورد پژوهشگر ایرانی برای تشخیص سریع بیماری پارکینسون
محقق و پژوهشگر کشور موفق به ابداع روشی نوین برای تشخیص سریع بیماری پارکینسون شده است که این روش براساس تغییر رنگ نانوذرات طلا در تماس با بزاق بیماران مبتلا به پارکینسون است.
صاحبخبر -