شناسهٔ خبر: 70577716 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کریدورهای ارتباطی آذربایجان شرقی نیاز به فعال سازی دارند

تبریز-استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: کریدورهای ارتباطی ما نیاز به فعال سازی دارند،آزادراه تبریز - صوفیان- شوردرق تا مرز بازرگان جزو مگاپروژه های استان در حوزه راه سازی محسوب می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام سرمست صبح چهارشنبه در جمع اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تشریح طرح‌های کلان عمرانی استان گفت: از وزارت خانه‌های مربوطه و مجلس انتظار داریم تا پروژه‌های عمرانی استان را مورد توجه ویژه قرار دهند تا شاهد پیشرفت قابل قبول عملیات اجرایی آنها باشیم.

سرمست در خصوص پروژه‌های عمرانی آذربایجان شرقی در تبریز افزود: در دولت وفاق، تعامل مدیریت ارشد این خطه با مجمع نمایندگان استان به اندازه‌ای عمیق و نزدیک است که مرزبندی چندانی بین دولت، مجلس و دستگاه قضائی وجود ندارد و این همدلی‌ها و همراهی‌ها جای تقدیر دارد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: مردم خطه آذربایجان همواره در ایام سخت کشور برای حفظ و صیانت از تمامیت ارضی کشور فداکاری و جانفشانی کرده اند.

سرمست ادامه داد: فداکاری‌های مردم این خطه از دوران مشروطه تا دوران دفاع مقدس که رزمندگان سرافراز و همیشه پیروز لشکر عاشورا صحنه‌های بی بدیلی آفریدند، فراموش نشدنی است.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز مردم خطه آذربایجان به طور متوسط بالای ۹۰ درصد به دکتر پزشکیان رأی دادند.

سرمست در ادامه به پروژه‌های استان اشاره کرد و گفت: تا سال‌های نه چندان دور آذربایجان شرقی از نظر شاهراه‌های جاده‌ای و ریلی بین المللی، نقطه اتصال شرق و غرب، اروپا و اوراسیا به شمار می‌رفت، اما در گذر زمان از لحاظ افکار عمومی و انتظاری که مردم دارند، یک احساس نابرابری در شاخص‌های مختلف شکل گرفته که خیلی بی ربط و بی اساس نیست.

وی گفت: در این راستا یکی از پروژه‌هایی که برای مردم آذربایجان شرقی دارای اهمیت بسیار می‌باشد، بهسازی آسفالت آزادراه تبریز-زنجان است.

سرمست ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه مورد نیاز است که یک هزار میلیارد تومان آن سهم آذربایجان شرقی و مابقی سهم استان زنجان است.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه کریدورهای ها ارتباطی ما نیاز به فعال سازی دارند، گفت: آزادراه تبریز - صوفیان- شوردرق تا مرز بازرگان جزو مگاپروژه های استان در حوزه راه سازی محسوب می‌شود که نیاز به توجه بیشتر وزارت راه و شهرسازی به عنوان بستر تحول در ارتباط کشورمان با اروپا دارد.

وی افزود: آزادراه در دست ساخت تبریز- ارومیه، دیگر پروژه مهم استان در حوزه کریدورهای ارتباطی محسوب می‌شود که پیمانکار آن جلوتر از دولت حرکت می‌کند و منتظر اعتبارات دولتی نمی‌ماند و همین امر مسؤولیت سازمان‌های دولتی در قبال تأمین هزینه این طرح راه سازی را دو چندان می‌کند.

سرمست از آزادراه هشترود- مراغه به عنوان دیگر کریدور ارتباطی مهم آذربایجان شرقی یاد کرد که به گفته وی گام‌های مهمی برای تکمیل آن برداشته شده، اما همچنان نیاز به تزریق اعتبارات دولتی برای نهایی شدن و بهره برداری کامل دارد.

سرمست در ادامه با بیان اینکه در حوزه ریلی اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز به عنوان یک پروژه استراتژیک در آذربایجان شرقی مطرح است، گفت: امتداد راه آهن تبریز تا چشمه ثریا در شرایطی که با انواع فشارهای بین المللی مواجه هستیم، می‌تواند به عنوان یک محل مانور برای قدرت استراتژیک ایران باشد.

وی افزود: سالن دوم فرودگاه بین المللی تبریز، نیروگاه حرارتی تبریز، احداث شهرک جوانان و احداث بیمارستان یک هزار و ۵۰۰ تختخوابی تبریز از دیگر پروژه دارای اهمیت در آذربایجان شرقی است.

رضا رضایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: با گزارشاتی که دستگاه‌های اجرایی دادند، اشرافی در مورد پروژه‌های عمرانی استان پیدا کردیم.

وی گفت: جلسه‌ای نیز در کمیسیون عمران در این باره برگزار شده که مصوبات آن به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ خواهد شد.

رضایی ادامه داد: در تلاش هستیم درآمدهای پایداری که برای شهرداری‌ها در نظر گرفته ایم، به دست آنها برسد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: قیر رایگان برای شهرداری در نظر گرفته ایم که تلاش داریم این سهمیه‌ها وصول شود.

رضایی ادامه داد: بیش از ۷۰ هزار پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در کنار دولت باید امکان و شرایط حضور بخش خصوصی در پروژه‌ها نیز را فراهم کنیم که متأسفانه این امکان به دلیل قوانین دست و پاگیر و همچنین نگاه دولتی‌ها اتفاق نیافتاده است.