اقتصادآنلاین - مینا یوسفی؛ شرکت زامیاد با ارزش بازار ۱۶ هزار میلیارد تومانی قدمتی دیرینه در صنعت خودرو ایران دارد، این شرکت با p/e زیر ۴ و p/s برابر با ۰.۵ واحدی به تازگی با ۴۰% فروش از موجودی در گزارش آذر خوش درخشیده است. به طوری که در آذرماه ۱۴۰۳ موفق به فروش ۴۰۶۰ میلیارد تومانی محصولات شده که نسبت به ماه گذشته افزایش ۳۹ درصدی داشته است. میانگین ماهانه شرکت تا پایان این ماه مبلغ ۲۴۱۶ میلیارد تومان بوده که فروش این ماه نسبت به میانگین فروش ماهانه سال ۶۸ درصد بیشتر بوده است. از طرفی مجموع فروش محصولات شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ مبلغ ۲۱۷۴۳ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مشابه سال قبل۴۹.۰۹ درصد افزایش یافت. خزامیا با ۴۰% فروش از موجودی خوب فروخت.
معرفی زامیاد و محصولات شرکت
این شرکت از سال ۱۳۴۲ فعالیت خود را آغاز کرده و هماینک زیرمجموعهای از گروه صنعتی سایپا به حساب میآید. محصولات زامیاد در بازار ایران شامل انواع وانت، کامیون، مینیبوس و اتوبوس میشود. معروفترین محصول زامیاد، وانت نیسان است که از نیمقرن پیش تا کنون در جادههای کشور جولان میدهد. وانت نیسان با نامهای متعددی در بازار کشور شناخته میشود و معروفترین محصول زامیاد است. نیسان آبی، نیسان جونیور، زامیاد وانت و نیسان وانت، اسامی این خودروی باربر هستند که در نسل سوم با نام تیپ ۱۴۰ حدود نیمقرن پیش روی خط تولید قرار گرفت. از همان ابتدای کار، سایپا مونتاژ این خودرو را آغاز کرده و تاکنون به این تعهد خود پایبند بوده است. نیسان آبی بارها مورد ارتقا و بهروزرسانی قرار گرفته و علیرغم کمبودهای متعدد، به سبب قیمت اقتصادی و توان عملیاتی بالا یکی از محبوبترین خودروهای کشور است.
جدیدترین محصول زامیاد، یعنی زاگرس به دلیل موتور قویتر، ظاهر مدرن و امروزی و تجهیزات متنوع، تا حدودی توانسته نظر مشتریان را جلب کرده و عرصه رقابت را برای خودروهایی مثل پیکاپ کلوت و آمیکو آسنا تنگتر کند.
وضعیت عملکرد سهم قابل قبول است
زامیاد در ۹ ماهه ۳۸۴۸۵ دستگاه نیسان تولید کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸۴۰ دستگاه تولید بیشتری را نشان میدهد این شرکت در آذر موفق به تولید ۳۸۹۵ دستگاه نیسان و ۱۶۶ دستگاه پادرا شد(تولید ۳۱۶ دستگاه بیشتر نیسان نسبت به آذر ۱۴۰۲). طرح توسعه های شرکت قابل توجه است و زامیاد برنامه تولید بیش از ۳۱ هزاردستگاه نیسان اکستند در سال ۴۰۴ و شروع تولید محصولات سنگین از جمله اتوبوس های شهری و کامیونت های باراد در شش ماهه ابتدایی ۴۰۴ و همچنین بهره برداری از طرح توسعه هایی همچون توسعه سالن رنگ تا پایان سال جاری را در دستور کار دارد. لذا با این شرایط بنیادی معرفی شرکت و بررسی نمودار سهم خالی از لطف نیست.
تحلیل نموداری سهم و سناریوی پیش رو
سهم در نمودار تعدیلی ریزش سنگینی تا ۷۷ تومان را به صورت سه موجی ترکیبی از پیک تاریخی ۵۵۰ تومان تجربه کرد و سپس با رشدی شارپ تا پیک خرداد ۱۴۰۳ همه ریزش را پس گرفت و تا محدوده ۶۵۰ نیز پیش رفت. از آن پس در سناریوهای مختلف شروع موج B را شکل داد که برخی سه موجی و برخی مثلث و دیامتریک این الگو را رصد می کنند. در هر صورت یک سناریو این است که در ابتدای آبان امسال B تمام شد و وارد یک روند صعودی جدید از کف ۳۲۰ تومان شده ایم و روند صعودی ادامه دار میان مدت است. اگر C ترکیبی باشد موج سوم هستیم و اگر ۵ موجی باشد شروع رشد ۱ و ریزش اخیر ۲ از آن می تواند باشد. در این صورت در هفته اتی با رعایت حمایت ۴۱۰-۴۲۰ تومان باید شاهد شروع موج سوم ۳ باشیم.