وی اظهار کرد: مشکلات ناوگان حملونقل هوایی از جمله مشکلات ساختاری است که از گذشته وجود داشته و بخشی از آن نیز به دلیل قیمتگذاری دستوری بودهاست. رایزنیهای وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری با صندوق توسعهملی به نتیجه خوبی رسیده و امیدواریم بخشخصوصی که در گذشته مورد کمتوجهی قرارگرفته بود، در کانون توجهات قرار بگیرد تا بتواند نقش خود را در افزایش ناوگان هوایی ایفا کند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، از تعاملات و ارتباطات خوب این انجمن با سازمان هواپیمایی کشوری خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا با همفکری و تعامل با دولت مشکلات موجود را کاهش دهیم، خرید هواپیما در جهان بهصورت نقدی انجام نمیشود و بهطور معمول شرکتهای هواپیمایی از خدمات لیزینگ استفاده میکنند؛ یعنی شرکتهایی، هواپیما را بهصورت اجاره در اختیار شرکتهای هواپیمایی قرار میدهند، اما ایران به دلیل تحریمها نمیتواند از این سازوکار جهانی استفاده کند و چنین ساختاری نیز در داخل وجود ندارد.
اسعدی ادامهداد: سرمایهگذاری در این عرصه و خرید هواپیما بسیار سنگین است، اما به دلیل تحریمها و همچنین عدمتوجه کافی دولتها در گذشته به صنعت حملونقل هوایی، بخشخصوصی خود به تنهایی باید سرمایه موردنیاز این کار را تامین میکرد. دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی بیان کرد: امیدواریم با حکم دیوان عدالت اداری که بر اجرای قانون برنامه پنجم توسعه تاکید دارد، جاماندگیها در حوزه افزایش ناوگان بهتدریج جبران شود. وی با بیان اینکه اصلاح قیمت بلیت پروازها و کنار گذاشتهشدن قیمتگذاری دستوری آثار خود را بهتدریج در این زمینه نیز نشان خواهد داد، گفت: هرچند این موضوع در کوتاهمدت امکانپذیر نیست و کمی زمان خواهد برد، اما امیدواریم جاماندگیها جبران شود و تعداد هواپیماهای فعال در کشور افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح قیمت بلیت پروازها در همین مدت کوتاه نیز تاثیر خود را گذاشته و موجب ازبینرفتن دلالی و بازار سیاه شده و بلیت بهراحتی در دسترس افراد قرارگرفته و تعداد پروازها افزایش یافتهاست.