به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسن شیخنیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در آیین امضای این تفاهمنامه، اظهار داشت: ظرفیت خوبی در حوزه انرژی استان فارس در حال شکل گرفتن است که اگر همراهی و همدلی دستگاههای متولی در این عرصه استمرار داشته باشد قطعاً سال 1404 سال متفاوتی از باب استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و انرژی خورشیدی در استان فارس را تجربه خواهیم کرد.
وی افزود: در حال حاضر بحث توسعهای در حوزههای مختلف استان از ابعاد مختلف دنبال میشود؛ آن چیزی که نیاز به توجه دارد بحث زیرساختها است که انرژی هم از مهمترین زیرساختها جهت توسعه استان به شمار میرود.
شیخنیا اضافه کرد: صنعت استان فارس در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و استان از ظرفیتها و پتانسیلهای قابل توجهی در این بخش بهره میبرد؛ این استان حدود 76 شهرک صنعتی دارد که 63 شهرک صنعتی آن عملیاتی است.
وی به وضعیت مطلوب فارس در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری، صنعت و کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: کمبود زیرساختهای انرژی به عنوان یکی از محدودیتهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان فارس به شمار میرود.
معاون استاندار محدودیتها در حوزه انرژی را پاشنه آشیل سرمایهگذاری در استان فارس دانست و افزود: با همکاری دستگاههای فارس در حوزه برق، منابعطبیعی، محیط زیست و کشاورزی و همچنین با فرصتهای بسیار خوبی که دولت ایجاد کرد امروز شاهد شکلگیری توفیقات قابل توجهی برای انعقاد این تفاهمنامه هستیم.
شیخنیا گفت: بنا شد که در سالهای 1403 و 1404، 500 مگاوات در قالب 500 ساختگاه به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی اضافه شود، استان فارس به عنوان استان پیشرو و جزو نخستین استانهایی است که توانسته از این ظرفیت استفاده کند و امروز هم روند اجرایی احداث 108 ساختگاه تولید انرژی خورشیدی با مشارکت دستگاههای اجرایی مختلف و با امضای این تفاهمنامه آغاز میشود.
معاون استاندار فارس یادآور شد: این تفاهمنامه در گام اول فرصتی را برای شرکتهای برق در استان فارس ایجاد میکند تا بتوانند از این طریق بخشی از ناترازی انرژی را در همین باره زمانی کوتاه جبران کنند.
شیخنیا گفت: فرآیند بهرهبرداری از مزرعههای خورشیدی از زمان ساخت تا بهرهبرداری حدود 6 تا هشت ماه طول میکشد و در استان فارس هم مقدمات برای احداث این ساختگاهها از امروز آغاز خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه سهم استان از 500 ساختگاه در کشور 108 مورد است، گفت: این فرصت بیبدیل در اختیار استان فارس قرار گرفته است؛ این فرآیند در همین دو هفته گذشته با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی و با رفع همه موانع پیش رو تسهیل شد؛ امیدواریم در سال 1404 شاهد بهرهبرداری از این ساختگاهها باشیم و تا ظرف 6 ماه آینده بخشی از ناترازیها هم پوشش داده شود؛ هماکنون درصدد هستیم که بخش خصوصی هم بتواند از این ظرفیت بهره ببرد.
معاون استاندار فارس ادامه داد: خوشبختانه در سال 1402 و 1403 اتفاقات خیلی خوبی در حوزه انرژیهای خورشیدی در استان فارس شکل گرفت و فرآیند اجرایی برای یک هزار و 420 مگا وات انرژی خورشیدی آغاز شد؛ در حال حاضر حدود 10 مگاوات انرژی خورشیدی در استان وارد شبکه میشود و در روزهای اخیر هم فرآیند 11 مگاوات انرژی خورشیدی هم آغاز شده یا در حال اجراست.
شیخنیا یکی از مهمترین محدودیتهای سرمایهگذاری را بحث زیرساختهای انرژی دانست و گفت: انجام اقداماتی مانند امضای این نوع تفاهمنامهها قطعا میتواند باعث ایجاد انگیزه برای فعالان اقتصادی شود؛ البته هم حاکمیت و هم بخشهای مختلف دولت توجه ویژهای به تأمین زیرساختها و مهیا کردن فضاهای لازم حقوقی و اجرایی برای توسعه استان دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: یکی از محدودیتها برای پیشبرد اهداف تعریف شده در این تفاهمنامه و اجرای این پروژهها بحث منابع بود که امیدواریم با تهاتر داراییهایی که در حال شکل گرفتن است و استمرار همراهی بخشهای مختلف قسمتی از این منابع مورد نیاز تأمین شود.
وی خطاب به سرمایهگذاران گفت: از فعالان اقتصادی که علاقمند هستند در این زمینه سرمایهگذاری کنند هم دعوت میکنیم تا از این فرصت به نحو احسن بهرهببرند.
انتهای پیام/424/
∎